119

Victimized

преди 6 години

СТАРОРУСКИ ЛЕТОПИСЕЦ ОТ 1627г.; съхранява се в НБКМ под 774; превод от руски на български език Константин КаменовЦитат 78При сем Константине царе придоша блъгари чрез река Дунавк братьем.."(При този цар Константин (Брадати ;Погонат)при своите братядойдоха българите през река Дунав).

118

Анонимен

преди 6 години

Обаче пък със сърбите и чехите сме много близки генетично, нали?

117

Анонимен

преди 6 години

Значи колкото един историк е по-близо до античността, толкова е по-надежден. По-близо е до културата на древността. Опростачването на средновековието не е подминало и историята. Ако не вярваш прочети История на Пелопонеската война от Тукидид. Ето подробности, които пропаганд-историците от късното средновековие никога не постигат. Четеш и все едно си участник във войната. Тукидид е отпреди Исуса Христа. Сравнявай. Днес ние може да си измисляме и за преди сто години, а те са давали сигурни факти.

116

Victimized

преди 6 години

Въобще не се надявам на руснаците да ни пишат историята, тя главно за това е на това ниво. Термина славяни, ПЪРВО се е ползвал за езикова група, не етническа. ВТОРО е наложен след 15-ти век, от книгата на Мавро Орбини, след това руските имперски интереси я яхват, с цел така да консолидират "южните славяни" към империята им. Като погледнем хаплогрупите които изграждат генофонда на модерните европейци, ние сме си толкова различи от Руснаци и Поляци, колкото от Турците.

115

претете го на лекар

преди 6 години

ако започне в 8 сутринта до края на работнотео време повтаряйки че Бужо Митреф е ПрофанеЗър, Гьобелс ще убеди и най-свирепата комисия че Бужо заслужава да бъде лакей, ана.лолизач и мръднал. да си спомним как от директор на национален музей тоя кокъло-вед стана мЪнистър без портфейл и му дадоа едно стайче с масичка, едно столче и в ъгъла чушмъ без топла вода и понее Бужо е уринирал в мивката стайчето насмръдваше на простатна пресна урина

114

Анонимен

преди 6 години

Кубер не е обсаждал Солун, а е искал да го превземе с измама. Разкрили намеренията му и опитът пропаднал. Това косвено показва какви са били силите на Кубер - не позволяващи обсадни действия, а разчитащи на пропуск в охраната и изненада. Нещо като днешния тероризъм - няма сили за победа и открит бой и прави разни шмекерии. Славяните са обсадили Солун със 100 хил войска и солунчани са били на ръба да оцелеят. Сравни двете събития и виж кой е с числено превъзходство и кой е бил тарикат, да оплячк

113

Victimized

преди 6 години

А така ли, а Теофан не е бил на нивото на днешните ***, говори за новопристигнал нечист народ, едва ли не не го е виждал, но българи има на балканите от времето когато император Зенон, праща български наемници да се бият с готите на Теодорих около 400 години назад. Да вярваме на Теофан, който е писал във времена на война с българите и да го смятаме за честен и почтен автор, да си изградим цялата история на него, но Хоматиан е *** ? Така като те слушам как говориш, си бъдещ политик..

112

Анонимен

преди 6 години

Смешно ми е - руснаците като днешна империя, ама въобще не им пука славяни ли сме или не. Ти като джендърче си мислиш, че някой руснак ще даде пари да се търсят славянските корени на българския народ. Напротев те си имат свой шовинизъм, ако признаят че има и друг велик славянски народ, шовинизма им малко ще потъмнее. Това ти казвам аз дето считам, че българите сме над 70 процента със славянска кръв. Дето писах за местности, имена, реки. Те русите се правят на изключителни славяни, а ние не сме п

111

Анонимен

преди 6 години

До VictimizedОбсадата на Солун 685 г.Брата на кан Аспарух - Кубер обсажда Солун.Обсадата започва през 685-та година след като кан Кубер се заселва в Битолското поле.Целта му е да превземе вторият по големина град в империята(Византия) за своя столица.Той изпраща своя помощник Мавър в крепостта, като той трябва да отвори вратите на града,но Мавър е разкрит,а в града пристига и флота.Византийските хронисти не крият страха си от Мавър, който по думите им бил особено способен, интелигентен и находчив човек.

110

Анонимен

преди 6 години

През тринайсти век Византия е била в тотален упадък, и едвам е оцелявала, Хоматиан е на нивото на днешните джендри, правели са се на големи историци, като са смесвали и архаизирали понятия. Няма мизи - има провенция Мизия. Народ мизи няма. Днешни Спаротоци и компания смесват мизи с Мидия в Мала Азия, с медите траки, абе все едно Колумб НЕ Е НАРЕКЪЛ ИНДИАНЦИТЕ мислейки че е открил Индия, а те си се наричат всякак инки, маи но не и индуси.

109

Victimized

преди 6 години

В средновековието или след 16-ти век?Я ме препрати към някой документ, ама не съчинение на пишман историци като гореспоменатия, говоря ти за извори, ГИБИ ЛИБИ няма значение, ако може да са сканирани, не написани на машина.НЕ знаеш какво спориш, не си чел достатъчно. Модерните учебници по история не те учат как да четеш историята от изворите, а ти наливат теорията на силните на деня. Докато руснаците имат влияние на нашите историци, всичко е славянско, преди това няма някой да смята така.

108

Анонимен

преди 6 години

За Буквите от Черноризец Храбар - времето на цар Симеон - той пише за СЛАВЯНИ. Не за склавини, роби, обидното название от латини и ромеи, а СЛАВА. Чий шпионин е бил Черноризец Храбър, като тогава Русия не е съществувала? Ха спрете се джендъре.

107

Анонимен

преди 6 години

Дедо Божо що лично не се срещне с Дракула да го пита от кои е нали е безсмъртен,ако Дракула нещо не е съгласен да му изпие кръвчицата,ама не по-добре не Божката и той ще стане безсмъртен,боже опази!!!

106

Victimized

преди 6 години

КРАТКО ЖИТИЕ НА КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ ОТ ДИМИТЪР ХОМАТИАН, (XIIIв.);Гръцките жития на Климент Охридски; София 1966г.; преводът е по запазения от XVв. Препис в Зографския манастир;осъвремененият текст на български Александър МилевЦитат 33Този велик наш отец и български светилник бепо род от европейските мизи, които обикновеният човек нарича българи и които бяха прогонени някога от ръката и мощта на Александра от Олимп при Прусакъм Северния океан и Мъртвото море. След много години те преминали с голяма войска Дунава и завладели всички съседни земи: Панония и Далмация, Тракия и Илирик и голям

105

Анонимен

преди 6 години

То момчето не е виновно, че вярва на Кубер и нападението над Солун че не е славянско. Интернет е пълен с исторически фалшификации. Достатъчно е човек да погледа славянски, прабългарски и тракийски сечива и ще види че са три народа. Славяните не са ляли например бронз. Това не им пречи да са победителите на полуострова. Траките са разсипани от Рим, а римляните добре са си написали за геноцида например над други народи, като келти, даки, германи... Див и варварски народ е римската империя.

104

Анонимен

преди 6 години

До VictimizedНе пиши глупости,думата "славяни" се среща масово в историческите източници от Средновековието,МАСОВО,във всякакви източници - гръцки,византийски, български,руски,латински,арменски,полски,чешки и какви ли не още.

103

Анонимен

преди 6 години

Езикът и имената са най-силната разкопка. Как българите се отделят от империята, нали тогава щяха да пишат че има възстание срещу императора като това на хаха Тома Славянина. Опа, пак славяни, написано от византийци преди 1100 години. Не вярвайте на Спаротоци и тем подобни, даже и Божо казва че траки, славяни и прабългари са различни народи. В музея има славянска лодка от дървен труп 6 метра, ако Божо не я е прибрал.

102

Victimized

преди 6 години

Всичките първи български владетели са имали римски титли и римско гражданство. Кубрат е бил патриции и е отраснал с Император Иракли, Тервел е бил КЕСАР/цезар. Римляните по това време въвеждат тенденцията да назначават местни владетели за федеративни управници които си събират и поддържат армията, събират си данъци и се занимават с пазенето на границите. Да не си мислиш, че Тервел/Трибелий е отишъл да набие арабите, щото му е било скучно, и след това не разгромява ромеите а влиза с почести .....

101

Анонимен

преди 6 години

Според Божо, племето севери са немци, готи. Византийски съвременник историк пише, че императорът пленил вожда на северите. Казвал се ...Славун. Божо бе чети, божо не чете, истории си измисля украсява. Деславянизаторът ми той.

100

Victimized

преди 6 години

Покажи ми тогава един славянски град или селище, напиши ми името или местността. Няма значени какви разкопки, приемам всичко. Искам и да ми представиш примери за славянска керамика, славянска бижутерия, каквото и да е. Българите стават българи след като се отделят от империята, за това в първото царство документацията и монетите които са ползвали са ИМПЕРСКИ. Намери и се осведоми за изследвания на гените на модерните европейци, за гените които носим ние, и гените на руснаци, и т.н.