159

Burzum

преди 6 години

Как па един нобелов лауреат не се роди тука бе....само из.верги.....

158

не на чалгата в исто

преди 6 години

Дракула е бил РАП-аджия! точка по въпроса.

157

Асен мустака

преди 6 години

Май си от рода на хан Аспарух...от братята.....

156

Поручик Балканец

преди 6 години

До 161Има два вида славянски български от времето на смесването на етностите IX - XI век. 1. Църковният славянски, който е трябвало да бъде разбираем за останалия славянски свят и който отчита желанието за лидерство на българските царе на над славяните;2. Българският на ежедневното общуване и простолюдието.Кой според теб е истинския?

155

Senzacia!!!!!

преди 6 години

Сензация! Божидар Димитров - Граф Дракула!

154

Миташки

преди 6 години

Божко май си пил повиче спри се ......

153

Гн Миташки

преди 6 години

Божка май си спрял хапчетата от др Саян....

152

Поручик Балканец

преди 6 години

До Victimized 158Как би дефинирал националността на човек, чиято прабаба е от Гърция, прадядо от Сърбия, дядо от Царска Русия и всчикото това смесено с българи? И това твоя работа ли е, или на конкретния човек?

151

Анонимен

преди 6 години

Според мен Дракула бил комунист и агент на ДС ,като Божидар Димитров. Защото комунистите също пиели кръвчицата на народа...

150

Поручик Балканец

преди 6 години

До 153Няма да се спирам на съсловния статус на някой, който ползва "Байоо". Алеко го е описал. Но ти направи нещо уникално тук - опроверга проф. Беню Цонев, който се е спрял детаилно на въпроса за аналитизма (липсата на падежи) икатегорията определеност (членуването) в книгата "Помагало по българска морфология", 1978. Поздравления. :)))

149

Victimized

преди 6 години

Самоопределение? Да, за това сега имаме хиляда и петстотин различни пола, има даже вече чух и някви Queer, дето не са решили какви са и са on hold. Човек има право да вярва в каквото си иска, има право да си мисли каквото си иска, ама няма право да си мисли, че неговата истина е абсолют. Когато говорим за народи, персоналното виждане трябва да е добре аргументирано и логично за да има сила пред обществото.Колегата тук говори за слявянски народи, ама славянството се отнася до език.

148

Анонимен

преди 6 години

Българи, румънци, ала - бала. Историята е приказка за наивници. Какви са били, що са, мъртви са вече, не можеш да ги питаш да ти кажат. Едно е сигурно, тия отдавна са мъртви. Историята е една каша и никой нищо не може да ти каже какво е било преди хиляда години.

147

Поручик Балканец

преди 6 години

До :-) 149Кой какъв е, това е личен въпрос и самоопределение. Всеки друг, който се натрапва с не особено интелигентниото "Не, ти си такъв и такъв и си глупав" само се поставя в смешното положение на маргинал и кoмплексар.

146

Анонимен

преди 6 години

БЪЛГАРИ!!!СЪБУДЕТЕ СЕ!!!30 ГОДИНИ ГРАБЯТ РОДИНАТА А ВСЕКИ ДЕН ВИ ОБЛЪЧВАТ С РАЗНИ ФАНТАСМАГОРИИ!!ВЪВ ВСЯКА ДЪРЖАВА ИМА МАФИЯ А У НАС МАФИЯТА СИ ИМА ДЪРЖАВА!!!ДА ИЗГОНИМЕ ЦИГА НИТЕ И ТЕЗИ ЩЕ ИМАТ 5 ПРОЦЕНТА ПОДКРЕПА!!!ДАЖЕ НЯМА И ТОЛКОВА!!!БЪЛГАРИЯ ЗАГИВА А ВСЕКИ СЕ Е ХВАНАЛ ЗА КОМАТА!!!

145

Анонимен

преди 6 години

Наздраве, Божка, как си ?! Пак си пийнал добре, като гледам. Много си църен, Божо, да не си от братята роми !?

144

до 145

преди 6 години

Много ти е слаба граматиката, байооо!Как да няма падежи в българския език!? Изречение - Аз отварям вратата. Аз - именителен падеж - извършващият действието - отварям - действието - вратата - обектът на действието е във винителен падеж и е членувано, защото значи, че отварям точно определена врата."Гарван гарвану око не вади" - кому не вади око? Това е дателен падеж."Всекиму според труда".И в други езици се членува.

143

Victimized

преди 6 години

И въпреки, че обърна внимание на коментара ми с мръсния и нечист народ, не каза, защо си склонен да вярваш на Теофан, след като точно той няма как да не е знаел кои са българите?

142

Victimized

преди 6 години

А това с бягането от хазарите все едно го е мислил Стефан Цанев, хазарите ни гонят като мръсни кучета, и ние идваме тука и Бием Империята, най-силната военно и икономически фракция в света по това време. Че след това ни плащат и данък. Кандидатствай за работа във външно министерство, да говориш глупости които нямат нищо общо с реалността .

141

:-)

преди 6 години

Като обиждаш, едва ли ще докажеш, че не сме мърдали оттук. Знаеш ли например, че власите се преселват оттук на север от Дунав. Ето това са твоите траки - ромонизирани власи. Така че ти си вероятно влах, а не българин. Руснака дето не се има славянин - ами сигурно си швед, така вика Божо. По тая логика татарин Чака ни е бил цар една година - значи вси българи сме татари като ни се подиграват в Скопие.

140

Анонимен

преди 6 години

Това за мръсния и новопоявел се народ не е нещо друго освен истината, - значи ако подгониш визирам хазарите нас са ни гонили, като днес бежанците как страдат, нормално е живот мил бягащите да са гладни, мръсни, боже и да не са добре облечени, обаче така пък са били по-мотивирани и са спечелили войната. Не подценявам освен славяните шанса и прабългарите да са допринесли за България много. Обаче ако ги нямаше, славяните вероятно щяха да направят държави княжества като в Сърбия и да си създадат дър