33

Handel

преди 6 години

Втората любима тема на сopосoидитe след джендерите. Третата е феминизма - мъжете и жените са равни... само когато е изгодно на феминистките. И четвъртата - ако се осмелиш да кажеш нещо на тема нелегална имиграция значи си расист.

32

Анонимен

преди 6 години

Къде ги четеш тия неща не знам, но в това което си постнал ясно е казано че дусперснатите се използват за дисперсиране на големите петролни агрегати в по малки за да може те по лесно да бъдат преработени от океана. Никъде няма и дума че петролът остава на дъното. Ясно написано че за първи пит дисперсанти се ползват на такава дълбочина. Иначе те обикновено се разливат на повърността. Ако е само въпроса да пишем добре....ама има и такива които четат.

31

Анонимен

преди 6 години

Само да кажа. Дисперсантът не разтваря петрола, а го потапя на дъното и точно затова е забраен за използване, освен ако не е голяма белята и се разреши изрично от месните власти. А тия филми на повърхността си ги гледайте на кино.

30

Анонимен

преди 6 години

Благодаря за информацията! Това обаче не значи че не се е създал такъв филм на повърхността. Всеки ден 7500 тона петрол и 2500 тона газ са изригвали от дъното. Опевидно такова "малко количество" дисперсанти са били достатъчно да неутрализират такива огромни количества петрол и газ, които доколкото помня бяха разпръснати в целия карибски басейн. И моля те не наричай всеки който мисли различно от теб конспиратор...Нищо лошо.

29

Анонимен

преди 6 години

Ето защо германците спряха южен поток и построиха северен 2... А колко лесно България можеше да стане богата държава...

28

Астролог

преди 6 години

До Астролог (29)Значи аз съм Астрологът (26). Информацията може да се намери - примерно nsf.gov/news/news_summ.jsp?cntn_id=242909. Използвани са около 700000 галона. Което е малко повече от един басейн с олимпийски размери. Затова казвам - два басейна. Ако искате нека да са десет. Пак е капка в морето.

27

истинната

преди 6 години

Русия и Путин са виновни. Днес нашите братя казаха че НАТО няма да ни пази. Сега става ясно че те милите ще копаят землянки да се спасяват от студа който им праща Путин.

26

Астролог

преди 6 години

Не знам как изчисли че точно толкова разтворители са ползвани. Освен това тук става въпрос за филма който създават на повърхността и който пречи на водата да се загрява. Но няма значение...ние сме конспиратори, ти вероятно шеф на Бритиш петролиум. Ти знаеш....

25

Анонимен

преди 6 години

Да, но за сметка на това Голфстрийм се ускорява ;)

24

Анонимен

преди 6 години

Глобалното затопляне е измислено от политиците за да се събират повече данъци!!!!!!!

23

Астролог

преди 6 години

До валери и другите конспираториОбемът на разтворителите е 7000 кубически метра, горе-долу колкото два плувни басейна. Един вид - капка в морето. Да вярваш, че това е променило топлообмена на водата е като да вярваш в хомеопатията.

22

aaa

преди 6 години

dam zatva v germaniq cqla zima beshe sravnitelno toplo bez mart, a ot april vseki den e plus 20 gradusa ( do 25 taq sedmica) est

21

Анонимен

преди 6 години

Тока като ми е 30 евро и 15 за газ ( 100 квадрата апартамент ) , дреми ми ! По-сурови зими от българските няма ..

20

Анонимен

преди 6 години

Следвах в Холандия и в последнага година - зимата на 2017-та за първи път я видях посипана със сняг. А относно родните зими любимата ми беше последната топла такава - 2013/2014 - февруари плюс 10.

19

До Валери

преди 6 години

Прав си, но проблема е че изляха във водата един химикал на който забравих името и който неутрализира изтеклия нефт, но създава проблем с топлообмена на водата. От там тръгна всичко. Естествено че за това никой не говори, но е факт че Гълфстрийм промени поведението си от тогава. То течението там се и заражда ..в Карибския басейн и носи топлина на север в Европа. Факт е и че последните години въпреки глбалното затопляне са по студени у нас. Няма сняг, но има пролет...истинска.

18

валери

преди 6 години

Гълфстрийм е вече на 50 % , особено след нефтения разлив в Мексиканския залив причинен от ненормалните от БПетролиум , които вместо да го изчистят , набутват суровия петрол на дъното и това пречи на зараждането на течението .Западна Е и сащ ги чака ледников период в близко бъдеще , за това Европа строи газопроводи !

17

Анонимен

преди 6 години

ами каквото стане

16

Анонимен

преди 6 години

добре че се появи това глобално затопляне, че всичко с него да обясним, нищо че намеляването е започнало преди 500 години

15

Змей Терезов

преди 6 години

Чутовни промени в икономиките на нашите ЕС братя очаквайте.Туризма е първи.Вятър,дъжд и студ умъртви Западна Европа.Това е само началото.Местните, свикнали на лежерно времеце бяха смесили няколко стила в облеклото и спрели мисленето,за да преживеят.Скандинавските туристи бяха попаднали в рая.Животновъдство,земеделие...да, ама не!Явен е стремежа на тази Европа да щипне от по-топли територии,щеш от Сирия,ама там претенции има Ердо Анадол Пустинников и Тръмп Земетръс Вулканников,нопърви е Израел!

14

1

преди 6 години

Колкото повече се затопля, толкова по - студено ще става !Що е то: Глобално .....