24

Анонимен

преди 6 години

Селата ни са на странен принцип. Влизаш в селото, след 200 метра селото свършва. Не всички са така, но повечето са доста малки. Няма ли да е по-добре да ги окрупнят в малки градове поне?

23

Цветето ...

преди 6 години

Българските села пропадат защото не са нашият електорат !!!

22

Анонимен

преди 6 години

В последните години над 300 хиляди български граждани са емигрирали в Германия.Основно роми.Нека си ги интегрират.Ако продължават с това темпо до 15-20 години всичките ще се изнесат и България ще стане по-добро място за живеене.

21

Анонимен

преди 6 години

Така е защото българите гонят децата си в чужбина.

20

Ким Чен Ун

преди 6 години

До Анонимен19последно, бомбите за лом или за вашингтон?

19

Анонимен

преди 6 години

То, че селата няма как да се върнат, ясно, но защо не се помисли поне за по-малките градове. Пайнера как централата му е в Димитровград? Значи може ако има желание! Аз съм от София, но стана лудница, с удоволствие бих живял в Димитровград.

18

Анонимен

преди 6 години

То да бяха само ромите с телкове... Колко здрави и прави българи има с телкове - ум да ти зайде; карат джипове и се водят социално слаби, сложили един стикер на предното стъкло. Пълна гавра.

17

БПФ

преди 6 години

Всички тия да бъдат оземлени - да им се даде за обработване земя от държавния поземлен фонд под арента срещу минимална рента - до 10 лв на декар, да им се осигурят инструменти, семена за посев - и наесен да им се спрат всякакви помощи. Да видим колко ще просперират тогава.

16

до 14

преди 6 години

чалготеки има и в много градчета от селски тип. Сега ще кажеш галерии, опери и подобни, е аз от много време работя все с млади, че и по-млади от мен вече (правя 30 тази година), ами все за дискотеки и барове говорят, не за галерии, опери и музеи да ти кажа.

15

БПФ

преди 6 години

Това ли е "проспериране", бе - от помощи, които НИЕ им плащаме, защото ТЕ отказват да работят? Просперитет ли е, че обработваемата земя в региона пустее - или се сеят само зърнени култури, въпреки че това е един от най-плодородните райони в Европа? Страхотен просперитет - чрез мързел и кражби към прогрес !!! Живот кипял - ама на наша издръжка !!!

14

Анонимен

преди 6 години

12,не се смея,идеята е добра,но не вярвам да се реализира .Сигурно ще има хора,които ще се съгласят да работят там,но ще са малцинство.Липсата на соц.среда и соц.живот е важна за младото поколение,а тези специалисти са точно от младото поколение.

13

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

тия глупости заедно с "северозападнал" беха част от изказването на един виден декамесист в стил "желяз" отпреди една седмица, по сутрешния влог на балгерия ин орбит.явно има пари за муфтене, като на миков хавата с гражданските комитети и двестате бона безвъзмездна помощ

12

Анонимен

преди 6 години

Смей се, но каква е ползата за АйТи и рекламните агенции да са в голям град, при условие, че на село или в по-малък офисът ще им е без пари? Аз лично бих предпочел да живея сред природата от колкото да се блъскам в претъпкан автобус. Хората са нещастни когато са наблъскани и няма природа - японците масово се самоубиват от депресии и истерии, китайците и те откачат, индииците и африканците затова не са напредничави - тълпите и бетона раждат стрес...

11

АХЕ

преди 6 години

Всъщност май идват избори. Като през статистика последните 4 години се започва масова ЦЕН.ЗУР...А само около големи събития на гръб или преди избори, а!

10

Анонимен

преди 6 години

10,викаш да направим Северозапада като българската Силиконова долина.....Яко! :)

9

Анонимен

преди 6 години

Ами една АйТи фирма за какво й е скъп офис в голям град, като фактически само интернет им трябва и може да кодят и програмират и на село? Графичните дизайнери - също - материалите вече почти само по интернет се пращат до клиентите. А и къде по-готино би било да кодиш или рисуваш докато през прозореца имаш красива природа за гледка вместо бетон?

8

Osman

преди 6 години

Факт е, че много роми, особено турскоговорящи, се ориентираха много по-добре от българите в новите реалности. В Силистренско, където нашите роми са културни, възпитани и знаещи добре турски, те печелят в пъти по-добре в Белгия, Франция и Холандия от българите, които заминаха. Не говоря въобще за българите, които са отчаяни и останаха тук. Това българите няма да си го признаят, но го виждат.

7

Анонимен

преди 6 години

6 - Руснака иска имто на морето, не имот в Малко Уйнуву.

6

Анонимен

преди 6 години

Изкуственото величие и грандиозната двулична загриженост на Германия ....

5

Анонимен

преди 6 години

Малък и среден бизнес няма, защото той бе убит. Убиха го многократно пред 90те години, а след това, го убиваше корупцията и наслагапествлто. Колко конкуренти затриха проспериращи начинания, защото имали верния човек я данъчното,не е истина А резултатите - Ами ето ги - Няма жузнес, няма работа и всички се крият.В София, още има хора, Кито си мислят, че н село живеят, като сами си произвеждат храната, все едно сме в 19 век ...