59

ДРУГАРКАТА ДА МЪЛЧИ

преди 6 години

СЕГА ТРЯБВА ДА Я Е СРАМ И ДА НЕ СЕ ОБАЖДА ПОВЕЧЕ ДРУГАРКАТАБКП Е СМЪРТ!

58

Анонимен

преди 6 години

До **Поне не е била дете на наши другари -и двамата й родители са били безпартийни. Та хубаво, лошо, сама си е проправила пътя и в документите няма нейни доноси до ДС.

57

Анонимен

преди 6 години

Париж го гледахте на картинка, защото не бяхте годни за специализации.От гьон не става хубава кожа, няма как.

56

Анонимен

преди 6 години

Публикацията е политическа поръчка. Като запознат с технологията от онова време заявявам,че тази жена не е вербована. В делото няма документ от нейната вербовка, регистрационен документ като агент, начини за срещи- задължителни по онова време. Тя е разработвана от разузнаването за изучаване дали става за агент. Това ставаше с образуване на дела, даване на псевдоним, завеждане в отчета и т.н. и за това нямаше срок. Начина за работа на тогавашното контрараз. и разузнаване в тази насока са различни

55

Анонимен

преди 6 години

От документите става ясно, че никога не е имало директни срещи, уговорени между Юлия и ДС, а само доноси за нея от хора, които са се срещали с нея в Париж. Има много копия на лични писма и картички, които ДС са отваряли и копирали.По този начим всеки може да бъде записан за "агент" ако го следят!

54

Анонимен

преди 6 години

Правило е след голям обществен преврат в друга страна / като нашия 10. ноември/ чуждите служби да превербоват най-качествената агентура на тази страна. Да не мислите ,че 16-те разузнавания на САЩ не са превербовали българи? Ние разбихме цялата си агентура и сега и още 20г. ще се чудим защо разузнаването, контраразузнаването и борбата с организираната престъпност не върви. Няма как да върви-тези неща стават с агентура.

53

Хайде, стига!

преди 6 години

Настоявам тази комисия да се закрие. Стига са ми харчили парите за глупости. Дайте тези средства на пенсионери или на деца. Ползата ще е по-голяма. С тази комисия някои хора задоволяват перверзното си чувство от воайорство и садизъм. Колко истински доносници са открили? Обвинявам САМО за онези хора, които имат противочовешки деяния. Има разлика между сътрудниците на ДС. А сега тази гнусна комисия размахва листчета за всички.

52

7

преди 6 години

Комиксията по досиетата заслужава да бъде осъдена за оклеветяване. С този случай се омазаха с *** до ушите. В двата тома няма никаква следа, че Кръстева е дала съгласие за сътрудничество или че е написала и един ред информация или донос. Агентурната дейност на Кръстева съществува само в порочното съзнание на членовете на комисията.

51

Анонимен

преди 6 години

Аз това не мога да го разбера - честно! Българите сме царе на окепазяването и на долните интригантски истории. Как е възможно и кому е нужно да се вади досието на определен човек след 40 години? Долно племе сме.

50

маде ин Булгари

преди 6 години

Стига сте се гаврили с един свестен Човек! Само завиждате, злобеете и сте отмъстителни! Типично по български!

49

Лия

преди 6 години

Вероятно е вила. Кариерист до болка, и жажда до болса за слава. Съзнателно не научава сина си на български език, защото не се говорил в обкръжението, рядко има време за него и когато Дейвид за съжаление има емоционални проблеми, атеистката го остава на католичискки нуманисти да се грижат за него. Една от първите фенове и разпространители на Бътлер и джендърството.

48

**

преди 6 години

През 1965 е изпратена за една година на специализация в Париж.... Само това говори доста. Повечето от нас Париж през тези години го гледахме само на картинка.

47

Анонимен

преди 6 години

Тая *** е топила всички наред-и приятели, и съмишленици, и съпругът си.Алчна, аморална, неистово амбициозна ,без задръжки от морално естество. Живее във Франца, а клепе на Дрогарете с каскети....Срамммм....

46

Анонимен

преди 6 години

Това което тези хора правят днес го прави всяка една медия и всеки може да донесе нещо за някой във съда после *** доказвай, че нямаш сестра. Слепи ли сте или сте ***, коя държава няма разузнаване, какво като ги е следила по-добре ли е да станат шпиони на САЩ българите в чужбина или е по-добре да работят за държавата си

45

водач на МПС

преди 6 години

При нас в старата ми работа също бяха внедрили двама по линия на ДС. Обаче ние ги усетихме какви са, в резултат на което двамата колеги не направиха доноси за никого ! Независимо, че бяха длъжни по закони тяхни да доносничат за настроенията в службата ! Евала за което. Евала, защото началството ги мачкаше както си поиска ! Но колегите се представиха достойно ! Бяхме колектив и си останахме колектив ! Независимо от настроенията и намеренията на нашите началници !

44

Анонимен

преди 6 години

Сега би трябвало Юлия Кръстева да осъди България за клевета, както и за вреди причинени от държавата. Агент била, как пък не. Вижда се, че са работили по нея, а че тя не е била агент.

43

Обективен

преди 6 години

Прегледах почти всички документи. Никъде не видях Юлия Кръстева да е донасяла нещо на ДС, да е сътрудничела и пр. Явно ДС я е разработвала, но няма и намек за сътрудничество от нейна страна. Не мога да разбера защо очернят жената. Искам да подчертая, че не споделям ни най-малко нейните политически възгледи, дори напротив, аз съм и противник в идейно отношение. Не може да наричаш някой "сътрудник" на ДС само защото ДС се е интересувало от него.

42

Анонимен

преди 6 години

Нали пари не са й дали,ни кеш с хартийка,ни по ведомост за щатни,а изхарчили парите общо взето държавни като някак си ги осребребрили къде с нови отдели разкрити и дописници към тях по реда на нещата както обикновено става и харчене на парата,а от кого бързо и лесно се вади парата,ако не от свои щото от други едвали,който може от други направо може да се пише агент на всички служби,нещо от таз комисия заместител по от тия служби скрипи ги гони като черно ауто с бял волан натъпкан с папки за пари

41

Анонимен

преди 6 години

Много и дреме на другарката - нали е забегнала за Франция и е изживяла живота си в цивилизована страна, а ние само муаме дюнери и плямпаме по форумте.

40

Анонимен

преди 6 години

С едно ксерокопирано досие комисията изкара още една година мързел и вземане на заплата. Докога ще съществува този единствен в Източна Европа орган?????????????