143

111

преди 6 години

Компетентните органи да установят собствника или собствениците на конете, тяхното количество и резултат от изоставянето им на произвола, като приложат цялата строгост на закона.

142

Анонимен

преди 6 години

Тук явно има Всезнаещи ***,я преди да пишете,прочетете в тълковния речник какво означава ,ОТГЛЕЖДАНЕи направете връзка,ако Ви е във умствените възможнисти ,свободно отглеждане.....не,самоотглеждане.То и деца ,някои ,така гледат,после вързани кучета виновни,че ги убили..../ама май,кучето не е бил истинския убиец../Едно е да са на свободна паша,друго да вземеш парите,и да те обхване пълно безхаберие....тоя ,метеорологични прогнози не слуша ли,или....му е било все тая!!!!

141

Аз съм

преди 6 години

Ами държавата ,нали е държава да го съди да върне субсидиите и в пандиза . Ама нали сме смотана държава ,всичко ще си остане просто ей така.....

140

Искрен

преди 6 години

Освен това, анонимнико, ти препоръчвам да се запознаеш с нормативната уредба, включително и европейската такава - регламент 504/2008/ЕО за идентификацията и "маркирането" на еднокопитни животни. Понеже си голям разбирач явно не правиш разлика между овце, крави и коне...и тн

139

БС

преди 6 години

До АнонименНяма значение как ще маркираш животните. И коня и кучето са живи същества, имат сърце, мозък и глава като теб и мен. Щом си го взел да го гледаш и да се грижиш за него трябва да го правиш, със или без субсидия. Не ви разбирам хора. Трябват добри грижи. Маркирането и субсидиите остават на последно място, когато се грижиш за едно животно. Когато го оставиш да умре от студ или от глад, значи не си се справил добре.

138

Искрен

преди 6 години

Анонимнико, няма такова нещо като кон - домашен любимец. Жълтите табелки си ги заври и си маркирай с тях, сещаш се кое. Имам 8 коня и всичките са чипирани и с паспорти. Оня ***, собственикът на конете сам каза, че взема субсидия за отглеждането им по тв тази сутрин. Породата на въпросните коне е автохтонна, затова и се отглеждат свободно в повечето случаи, но това не значи да се оставят на произвола на съдбата...айде философе, скрий се вече

137

Анонимен

преди 6 години

До БСЗакона налага чипирането на домашни любимци, но това не са домашни любимци, а животински инвентар! Ти и онзи специалист Искрен, очевадно не желаете да проумеете, че за ти изплатят евросубсидия на глава ***, трябва да маркираш животните, не с произволен чип и т.н., а с жълт маркет прикачен към ухото на животното. Но нищо вие продължавайте да развивате да развивата теорията, че фермера бил взел субсидията и след това принудил конете да се качат в планината и да умрат от глад!

136

БС

преди 6 години

До АнонименДа, така е. Господ вижда всичко и рано или късно всички ние ще си получим заслуженото. Проблема е, че много хора знаят че правят лоши и неправилни неша, но въпреки това продължават и продължават да ги правят.

135

Искрен

преди 6 години

Точно така, анонимнико, взел съм си го за домашен любимец, водя си го на каишка в парка, давам му бисквитки и го пускам да гони котките ...къпя го, парфюмирам го, радвам му се..и най-важното - не го оставям да умре от глад насред снежни преспи

134

БС

преди 6 години

До АнонименАко закона изисква да се поставят чипове, тогава се поставят чипове. Какво лошо има в това, аз дори смятам че така е по-добре за животните.

133

Анонимен

преди 6 години

Този кадето е оставил тези коне да се мъчат госпот ше го накажи

132

Анонимен

преди 6 години

Защо не прочетете условията за отглеждане и отпускане на субсидиите,а собственика е взел такива.Свободно,...с отглеждане,а не самоотглеждане,има разлика!!!!!Като ги отглеждаш свободно не значи да вземеш парите и да си биеш камшика....и да ги оставиш .....Ама то ....от такива разсъждения сме на тоя хал...

131

БС

преди 6 години

До АнонименО боже господи, ти във кой век вижееш.Има много други начини за маркиране на животните. Аз например има две кучета и те имат вграден чип под кожата. Всеки един ветеринарен доктор веднага може да разбере като ги сканира кои са тези кучета и кой е собственика.

130

До ДА ,БЕ...ХА,ХААА

преди 6 години

Къв "комунист" е бил дедо ти ...с 35-кошераПреди 9 септември, дядо ми е имал 150 кошера. Дарил е на селото/***/ 115 кошера. ТКЗС-то е приемало земия и животни, но не и пчелини и други дребни занаятчийски работи. Затова предложили да построят на дядо ми къща, той отказал. За сметка - 100 кошера носят средно по 30 кг.мед годишна, плюс и минус. Отделно восък и пчелно млечице. Тоест дядо ми е дарил на селото 3 000 кг.мед чист годишно. *** го почитаха като баща. И днес няма кражба в дома.

129

Анонимен

преди 6 години

До Искрен до 123Ако ще го гледаш за домашен любимец ОК, но ако ще взимаш субсидия няма как да стане.

128

Анонимен

преди 6 години

Tesi iurodi ubiizi na kon4etata da puknat kade e bg polizia kade e boiko vatri6. Ministrr koi rme ubieza zugani nrasni bijat kon4etata ne gi hranat tiva li e bg v eu srsm podor jestokos kakva vesche balgaria bogati obrasovanie nefizina nischto ne ostana samo mutri bogataachi sem im sram i posor 2018 g takova jestoko ubiistvo na konete s ku4etata e taka s nagaretata s horata tormos bednis uviistva isnadilvania i laji bivschite komunjagi bkp sega gerb sa ok

127

Искрен до 123

преди 6 години

Анонимнико, конете по нормативна уредба се чипират, издава им се паспорт и се регистрират във ветеринарната служба по район. Не им се поставя маркировка като на бездомно куче и не се жигосват, както сигурно си гледал по филмите за каубои. Разбирачо...

126

Анонимен

преди 6 години

До БССтига си писал безсмислици, без маркер няма субсидия! Маркера има номер, на негове база се получава субсидията - меркера представлява жълта плочка закачена на ушите на животните. Къде на снимките има такива?

125

Анонимен

преди 6 години

Да се накажат тежко както следва следните лица за експлоатация на животните - Баба Меца, Мечо Пух, Кумчо Вълчо, Червената Шапчица и Дядо Коледа.

124

БС

преди 6 години

До АнонименЗа маркирането на коне и други животни по фермите:Моя отговор е: Аз доколкото знам всички фермери си маркират животните, по един или друг начин. Причините за това са много и може би субсидията е на едно от последните места. Защо мислите само за субсидии бе хора? Те не са достатъчни. Те не можаха да помогнат на тези коне. Ако няма правилни хора, субсидиите не вършат работа.