17

Handel

преди 6 години

Обяснявам: В Европа върху цените на стоките се плаща 20-25% ДДС. В САЩ няма ДДС. И какво се получава - и на двата континента произвеждат стока за 100 долара. Само че в Европа ДДС се връща, а в САЩ няма какво да връщат. Така че всъщност стоката за 100 долара в Европа се дотира от бюджета и се продава в САЩ за 75 долара. А щатската стока трябва не само да се продаде за пълните 100 долара в Европа, но и при това да допълнително да дотира европейският бюджет с 25 долара, т.е. цената става 125$

16

Факт

преди 6 години

Не може да има война между окупанти и окупирани,Европа е окупирана от десетки бази на САЩ.

15

Анонимен

преди 6 години

Правилата се променят, но играта си остава същата.

14

Стамат

преди 6 години

Това, дето го наричате "свободата", свобода ли е?

13

Burzum

преди 6 години

Е сега като дигне цената на стоманата и алуминия тия индустрии дето ги ползват няма ли да се озъбят...вместо да изпише вежди тоя вади очи....

12

Анонимен

преди 6 години

Тръмп е прав!Всяка държава трябва да развива максимално хармонична и всестранно развита реална икономика,в която да работят хармонично развити максимално знаещи,можещи и опитни специалисти в максимално много области на икономиката. Така и обществото се развива хармонично. Глобализацията доведе икономически най- развитите демократични държави да се управляват от международно организирани банди от финансово-икономически и криминални престъпници!

11

Българин

преди 6 години

Ходът на Тръмп е за да по изравни силите със мощна икономически Европа. В момента икономически Европа е в по добра позиция от към производство и на Тръмп не му харесва, протекционист е, мечтата му е да вдигне отново Щатите. Но ако Европа сложат мито само на Apple и ще ги вкарат в девета глуха!

10

Анонимен

преди 6 години

Най-големите производители на стомана са ***, Китай и Индия.На алуминий - ***. Европа стомана и алуминий НЕ ИЗНАСЯ.Поне не толкова, че да пострада.

9

Анонимен

преди 6 години

Путиноидните *** отчаяно набиват тезата, че САЩ воюва икономически с ЕС :)))Дорогие друзья, Тръмп маже д-то на ***, за да и го набиват наред на по-късен етап.

8

Доместос

преди 6 години

МИЛИАРДИ ДОЛАРИ ЩЕ УМРАТ 1

7

Анонимен

преди 6 години

Юнкер да сложи бариери на Уолстрийт,ВПК,силиконовата долина и фармацевтичната индустрия.

6

Анонимен

преди 6 години

Тези мерки са , за да не купуват, а да произвеждат в САЩ.

5

Анонимен

преди 6 години

Юнкер скоро ще си изяде вратовръзката от яд като Саакашвили, когато еврото се срине до кота 0 или да плаща като поп ако не искат Тръмп да купува железо от Русия.

4

Анонимен

преди 6 години

Джендърът е американска измишльотина.

3

Анонимен

преди 6 години

Колко хубаво за почитателите на боровинков сок и евтино виски внесено от САЩ идват лоши времена. Aко евроджендърите искат да внасят стомана в САЩ, а те ще искат ще си плащат. Еcтествено, когато ЕС разбере, че за Китай митото ще отпадне на по-късен етап ще настъпят лоши времена, защото евроджендърите се самозабравиха и някой трябва да ги приземи на земята с два шамара.

2

Анонимен

преди 6 години

А разправят, че Китай и Северна Корея са диктатури.

1

Анонимен

преди 6 години

Така преминава световната слава.