37

анонимен

преди 6 години

ес да анулира сета и да минава на ел коли сащ и канада да се оправят кактомогат

36

Анонимен

преди 6 години

Америка си отива, с напъните на един изкукал старец да подчини света.

35

Български Българин

преди 6 години

Мексико и Канада. Китайците и те изнасят много. Русия също е много зависима от износ на природни ресурси. Сега Германия и Китай ще подухат малко супата :).

34

Български Българин

преди 6 години

"Освен това за германските автомобилопроизводители най-важният пазар отдавна не е американският, а китайският."Хехехехохо. Лъжци. Най- големия пазар и най- богата държава това е САЩ. Ако искаш да въртиш какъвто е бизнес (от законен до незаконен) там е държавата където искаш да го правиш. Защото е най- богата в света. По богата от Великобритания, Германия, Япония взети заедно. Това което прави Тръмп в момента е рекет. Германия има 50% износ от БВП. За разлика от САЩ които имат 14%,7% от които за

33

Да дам пример

преди 6 години

В момента дори земята не е наша,а на подставени лица на хора от чужбина или Турция.Отделно субсидии взимат само определени хора и така убиват останалите производители,а някои от тези определени хора дори не правят нищо и не се занимават със стопанство,засаждат да вземат парите и оставят всичко на полето,но понеже са хора на някой ("наши") хора,това не се контролира или наказва.

32

Да дам пример

преди 6 години

Има субсидии за селско стопанство в ЕС,но няма солидарност и контрол.За едни държави субсидиите са по-високи,за други по-ниски или никакви,а и се дават само на определени избрани хора.Това нормално ли е според вас?А ако наложим мита и си произвеждаме сами селско-стопанската продукция и животновъдство,като дадем тласък на местни дребни и средни фирми,ще имаме повече работни места и печалба.Много хора в в другите държави подкрепят местното си производство.В момента дори земята не е наша,а на под

31

Анонимен

преди 6 години

Не заемам ничия страна,но когато българския златен лев е бил конвертируем и високо ценен,знам че едно от нещата от които правят в България е било точно това - нагане на различни мита на стоки,които се произвеждат в България.А стоките които са необходими и не сме произвеждали са нямали мита.Като че ли Тръмп се опитва да защити държавата си и го разбирам.Обаче има и друго нещо - доста от европейските стоки са по-качествени.Китай няма смисъл да го пипат,там са всички световни фирми,от различни дър

30

Анонимен

преди 6 години

Кое не може, бре другари "европейци"??? Как може цяла Европа да пазари от Китай?? Сигурно защото им е много евтино в Германия...или Холандия?? Как може новият Форд Мустанг например, в САЩ да струва $25,000, а в Германия да го предлагат на 70,000 евро??Дайте да видим колко кораба направиха в Европа с американска ламарина?? Тя търговската война отдавна е факт, само лицемерните брюкселски чантаджии нямат свършване!!

29

Анонимен

преди 6 години

До АнгелЕЙ СЕГА ВЕДНАГА!!! ЕС ЩЕ УВЕЛИЧИ САНКЦИИТЕ КЪМ АНТИХРИСТКА РУСИЯ И КОМУНИСТИЧЕСКИЯ И РЕЖИМ!!!А НА САЩ ЩЕ БЪДАТ НАЛОЖЕНИ САНКЦИИ ЗА ЕДНОСТРАННО ПОСЕГАТЕЛСТВО НАД ДОГОВОРА ЗА БЕЗМИТНА ТЪРГОВИЯ КОЙТО АЗ ТОТАЛНО НЕ ОДОБРЯВАМ , ЧЕ ГО ИМА ИЗОБЩО МЕЖДУ ФАЩ И ЕС!

28

Анонимен

преди 6 години

"Търговската война между САЩ и Европа може да бъде избегната. За тази цел обаче трябва да не се влиза в спирала от ескалиращи мерки."Съвсем очаквано дойче веле са вече са заголили дупе и приканват Европа да отговори по същия начин на атаката на САЩ. Добре, че от тези мекотели не зависи реакцията на ЕС.

27

Ангел

преди 6 години

ЕС има уникален ход с който да отвърне на търговската агресия на САЩ. Реципрочни мита няма да са достатъчни.Просто трябва да отмени санкциите на Русия и сключи търговски договори с Путин .По този начин САЩ ще се почувстват изолирани в отношенията си с Русия а ЕС ще спечели силен съюзник в търговската война с Америка.

26

Анонимен

преди 6 години

ТОЗИ Е МНОГО ХИТЪР!!! ХЕМ ПОДПИСА БЕЗМИТНО ХЕМ Е РЕШИЛ ДА Е САМО БЕЗМИТНО КЪМ ЕС :DРАЗТРОГНЕТЕ ДОГОВОРА СЪС САЩ ЗА БЕЗМИТНОТО!!! АМАН ОТ ИНТРИГАНТИ И ИЗМАМНИЦИ КАТО ТРЪМП ИНТЕРЕСЧИЯТА ХИТРУНГЕЛ!

25

Анонимен

преди 6 години

До Трак до oldsв франкфурт всеки 5 е туземец

24

икономист

преди 6 години

До Анонимен 12Няма как държавите да се затворят и да не търгуват изобщо, просто защото не всяка държава има всички необходими ресурси за т. нар. "хармонично развитие" на своята икономика.

23

Поп Грую

преди 6 години

Полковник Тръмпенко действа по плана! А Питин доволно се хили...

22

extremist

преди 6 години

ИСТИНСКА ЛОША НОВИНА........

21

Анонимен

преди 6 години

и все пак

20

Американ

преди 6 години

Целта на Тръмп е да наложи мита най-вече на Китай, ама така че да не излезне че Китай е нарочен. Така че ще има сума ти изключения, той си го каза ама кой да слуша..

19

Адолф Айхман

преди 6 години

Започва се с търговско съперничевство, после то прераства в повече от това - започват се нападки от всякакъв тип (това вече е започнало и го има). Рано или късно, чашата прелива и се започва с удари под пояса - и това вече го има, следват словесни нападки, преговори, ембарго, икономическа блокада -------> а тя води до военни действия, първоначално с пошляпване по китката, но това разбира се няма да промени нищо ----> фаза 2, брутална интервенция :)) брат брата убива - историята го доказва :))

18

Handel

преди 6 години

Продължение: По правилата на ВТО дотации не се допускат, но европейците се правят на тарикати "Мчи то това не е дотация, а данък, а в правилата на ВТО нищо не се казва за данъци" Затова сега европейците и газ пикаят.