11

Анонимен

преди 6 години

точно така - неграмотни, заради неправилният начин на обучение!!!

10

Анонимен

преди 6 години

"И хората от големите компании го показаха."Именно. В големите компаний всичко е въпрос на политика и амбиция. Работил съм за едни от най-големите финансови технологични корпораций в Англия. Некомпетентността в такива места няма граници. Новото поколение са неграмотни и без каквито и да е умения. Прогресивното образование до там стигна, че от гимназиите излизат хора които не могат да четат. В университетите нищо не научават. Иначе претенциите са големи.

9

Анонимен

преди 6 години

Има образование, има и образование. Децата на 1% от населението, да не си мислите, че се учат, като вашите ...

8

Анонимен

преди 6 години

Хора, образовайте се, обучението, което съществува днес е направено преди повече от 100 години и не е променено, а светът се променя все повече. Тестовете за изпити по никакъв начин не подготвят младия човек за живота. И хората от големите компании го показаха. Помните ли света преди 10 години? Беше толкова по-различен от днешния, особено в технологичен аспект, а в училище всичко става все по-зле, учебниците все по-сложни и немарливи към това да поощряват мисленето. Само зубренето...

7

бг

преди 6 години

Съмнявам се че след 10 г. светът ще бъде много по-различен от днешния .Забележете че т.н. алтернативни образователни системи с прилагат само при социални групи от периферията на обществото. В елитните училища няма такива глезотии -да избираш дали и какво да учиш .Там се работи ,защото там учат шефовете на тези които учат в "алтернативните " училища.

6

така

преди 6 години

Добре е да знаете преди да пратите децата си че"Нац. мрежа за децата","Заедно в час","Център за демократично образование","Червената къща"...са НПО-та на "Отворено общество" и Сорос...което води до известни съмнения за истинските подбуди на подобни организации...първата от тези организации още преди 4 години имаше публикации, в които под формата на благородни инициативи говореше за ролите на момче и момиче в детската игра.

5

алтернативни кукувци

преди 6 години

Тези са опасни ол.иго.френи!

4

33

преди 6 години

До АнонименЗная,защото съм в "играта" 40 години от селски даскал до университетски преподавател!Няма лесни начини за учене!Всички те са спекулативни,ако не и шарлатански!Хайде станете хирург на игра,космонавт,компътърен програмист...все на игра!Няма такъв филм!Иска се яко четени и мислене!

3

Анонимен

преди 6 години

откъде знаете, че се е провалял, кой ви е казал, просто никой не му е дал шанс. Доказателство е, че децата проговарят между другото, покрай играта, не като идат в училище. Ако ги учихме така да говорят, в 10-и клас може би...

2

33

преди 6 години

Това е добре,но кога ще учат,няма ли ограничения на избора т.е. могат да изберат само един предмет и като им омръзне -към втори,трети...Процесът на усвояване на научното познание е много сложен и труден-и няма единна теория за ученето.Стремежът за превръщането му в игра исторически не е нов и се е провалял досега винаги.Не съм против олекотяването му,против груповата комуникация и емоционалността,но те са допълнителни и второстепенни,за да бъдат приоритетни.Но, нека да експериментират!

1

Анонимен

преди 6 години

този е Шпионин на САЩ, Педагогика , психология това не са науки.. ти нека негоден математик , физик - е и няма как да си добър учител по този предмет.