222

Една българка

преди 6 години

Нашият създател и творец, винаги изпраща на Земята хора като дядо Добри,за да се учиме от тях!!!!!!!!! Ние хората все повече трябва да осъзнаваме това!!!!!В това съм сигурна. Нека винаги да помним дядо Добри и да бъдем по-добри и мъдри!!!!!!

221

Анонимен

преди 6 години

Бог да му даде покой на душата! И нека този светец да е запалил по една свещичка в нашите объркани души!

220

427

преди 6 години

Едно е да дадеш , когато имаш милиони- бълха те ухапала. Друго е да живееш като аскет, да си скромен, да нямаш маркови дрехи и да си тялом и духом отдаден на вярата си. Чудесно е всички мутри и бизнесмени да даряват, НО когато един 100 годишен човек седи в пек и студ за дело си тогава за мен това е истинското "дарение" - не са само даването на едни пари, ами цялостно отдаване на времето в името на мисията. Лека му пръст!

219

Дядо Добри, прости!

преди 6 години

Ако четеш някои коментари...

218

А

преди 6 години

Бог да го проси дядо Добри!

217

Адри

преди 6 години

... на любовници. Мразете и плюйте тях! Защото заради тях - знайните и незнайните герои не прехода, вече три десетилетия тъпчем на едно място! Да - и Шарлапов е дарявал пари и Илия Павлов е дарявал и много други го паривиои. Но едно е да имаш милиони и да дариш (отчасти заради гузна съвест), друго е да даряваш всичко което имаш. Тук не става дума за числово изражение на даренията, а за начина на мислене. Живи и здрави всички и повече желание за добри дела!

216

Адри

преди 6 години

И още нещо! Вие, които хулите този Човек, ако имахте в джоба си 50-60 хил. лв., дали щяхте да ги дарите или да си купите БМВ 7-ца нов внос от Италия? Щото манталитета ви не позволява да си вземете чисто нова Шкода. Но това е друга тема. Както е друга тема, че в една далечна приказна страна един главен прокурор е взимал куфарчета с пари от един млад успял бизнесмен, който всъщност няма никакви бизнеси и един почетен член на не-етническа партия живее като султан и един премиер купува къщи...

215

Ей, шебеци и мишоци!

преди 6 години

Шарлопов раздаде много повече пари от дядо Добри, а го оплюхте. Бил богат. Ами на този свят има и богати хора, бе! Кой не обича чисто нови хрущящи банкноти от 100 лева!? Ама няма да ги дарите като дядо Добри или Шарлопов. Цъкайте минуси, но спрете с милозливите си коментари, при положение, че сте най-обикновени скръндзи и егоисти! Бай Добри да даде, той е светец! Шарлопов да даде, той е милионер! А аз да си харча париците по кръчми, молове и екскурзии, ронейки крокодилски сълзи. Рожби ехиднини!

214

Георги

преди 6 години

До Анонимен (196)Никого не съдя, освен тези клети души, които публикуват хвалби и молитви първосигнално като *** и излагат българския народ като безнадеждно ***. Ето ще го обясня, макар че едва ще разбереш:Хората, които са искали и са му помогнали, въпреки че милосърдието им е било измамено - те са тези, които заслужават похвали. Да стоиш и да чакаш милостиня не е много благородна постъпка. Отлъчете ме сега и ме анатемосайте, понеже "говоря лошо за умрелите" (което също не е вярно).

213

Бубето

преди 6 години

Една достойна душа пое своя път към Дома на доброто. Там, където зло не съществува. Светъл път, дядо Добри!

212

Адри

преди 6 години

Не мога да разбера тази злоба! Отиде си Човек, който с делата си е доказвал колко любов и доброта има в себе си. Колко от вас, дребни душички, е дарявал някога и един лев? Подминавате просяците, сякаш са прокажени. И разбира се - само балъците отделят от своето и дават на другите, но винаги чакате на вас някой да ви даде. Аз съм атеист до дъното на душата си, но се прекланям пред жертвите, които дядо Добри е правил цял живот! В негова памет, моля, не пишете грозни коментари!

211

Elon Musk

преди 6 години

До ТошибиянТи сигурно си от тези, дето ме изпревартат с писещите ауспуси гледайки лошо? Достатъчно ми е това, че срещам не малко такива като теб по улицата, моля поне да изчезнете оттук :(

210

Тошибиян

преди 6 години

Ее супер умре тоя дето просеше пари от човеците със жалостивата си визия и даваше подеянията на религиозните фанатици и измамници поповете за да водят охолен живот....къв светец е тоя ?

209

Анонимен

преди 6 години

Наистина е като Йовков герой. Йовковите герои са всичките изпълнени с любов към живота и Бог. Такъв си мисля и вярвам, че беше и дядо Добри.

208

Анонимен

преди 6 години

Големи сте тъпaнари! Религията е просто средство за контрол на масите и събиране на пари от тях. Дядо ви Добри се занимаваше с просия - недостойно занимание и всички ни трябва да ни е срам, че 100 годишен човек проси по улиците. Отделно преди години като беше дал голяма сума на църквата парите просто изчезнаха (в нечий попски джоб).Не е нужно да сме религиозни за да сме добри хора. Не е нужно да се проси за да се прави добро. Има много неща да променяме, отворете си очите!

207

And justice for all

преди 6 години

Прекланям се пред делтата и битието на Дядо Добри. Надявам се утре да е някой Дядо Ставри, надявам се утре да е някой от вас...Помощта не се изразява само в парична такава...и една добрата дума се чувства,като 1000 евро на цяло ;)

206

Анонимен

преди 6 години

Да, Йовков, ако беше жив, щеше да напише разказ за него. Виво, най-смисленият коментар, поздрав.

205

виво

преди 6 години

Като го погледна и виждам само добрина. Две мъдри очи, които ме карат и аз да правя добро. Беловлас, сякаш герой на Йовков, пълен с мъдрост и смиреност. Нека всеки направи по една добрина на случаен човек в негова памет. Царство му небесно! Сякаш мой близък е починал. Свързвам го със себеотрицание и много много доброта.

204

Анонимен

преди 6 години

Бог да го прости!

203

Василев

преди 6 години

Аз все си мисля , че истинското име на този български храм е Св. Св. Кирил и Методий, а не Александър Невски!!!Дядо Добри го е боляло най-много за това , четах в едно негово интервю, че храма на българския патриарх носи име на средновековен руски княз!!!Агент Ръсел Финигън!ЦРУ!!!