14

За братовчед(к)ите

преди 6 години

Това за названието "медицински братовчеди и братовчедки" го написах на шега, но идеята да подобни курсове съвсем не е лоша, според мен. Трябва да им измислим някакви цивилизовани и уважавани професии на тези момчета и момичета, които засега не демонстрират склонност да си изграждат навици да учат упорито в сферата на сложни специалности. Но да извършват отделни манипулации ще могат да се научат.

13

Анонимен

преди 6 години

Казва се сестра, защото първите, упражняващи тази професия, са монахините. Може да се прекръсти на някакво медицинско лице. Интересни са обаче колективната проява на разбиране към мъже в такива случаи и пороят от гадости и обвинения, когато става дума за въвеждане на женски промени в езика, за които виновни са ЕС, САЩ и световната конспирация.

12

Медицински сестри,

преди 6 години

медицински братя ...Преди време тук някой разказа, че в Италия имало такива видове мед.сестри, които били специализирани да извършват само една или няколко манипулации - за това се изисквало да минат някакви курсове, а не като у нас да получат бакалавърска степен. Тогава коментирахме, че подобни курсове у нас биха били шанс за много ромски момичета (защо не и за момчета?).И сега ми дойде наум, ако и у нас има такива курсове, завършилите ги може да се наричат "медицински братовчед(к)и" :)

11

gender stereotypes

преди 6 години

Забележете как покрай ИК започнаха да се публикуват определен тип новини - било за домашното насилие или за половата дискриминация.

10

Някога

преди 6 години

преди 200 г. сестрата е била МИЛОСЪРДНА и оттам идва името; сега може да е "по-синтетично" и да бъде "лекарски( или болничен )асистент"( за мъж и за жена), както навремето е имало"прислужник, прислужница", а сега "домашен асистенТ"( давам пример САМО за развитието на думата).

9

gender stereotypes

преди 6 години

Завоалирана феминистка пропаганда. Последната тенденция на запад е изкуственото изравняване броя на мъжете и жените във всички професии. Например 50/50 жени и мъже медицински сестри(братя), 50/50 жени и мъже заварчици, миньори, войници, полицаи и т.н. Лъжовната теза е, че разликата в съотношението им се дължи само на стереотипи, а не на личен избор, полова предразположеност да си по-добър в една или др. дейност.

8

Браво на

преди 6 години

тези мъже! Трябват медицински сестри-мъже за да се види помощта и от друга гледна точка- може би по-ефикасна, бърза и особено полезно за един болен мъж!Нека да има повече медицински сестри-мъже!

7

Анонимен

преди 6 години

нищо ново и нищо интересно!!Има както жени секретари така и мъже секретари!!!една жена винаги ще предпочете да я обслужат двама мъже едновременно вместо две жени :D

6

Няма значение

преди 6 години

Време е наистина да се промени наименованието Медицинска сестра, поради именно дискриминация в името на лица от Мъжки пол.

5

БОГАТ И КРАСИВ ГУЩЕР

преди 6 години

За вас не знам,но Путин ме ухапа по врата ми и избяга. С какво да го намажа?

4

Lan

преди 6 години

Добре де, толкова ли е труно от МЗ да вземат да коригират вече тази професия и да има двойнствено име, за да не звучи ***! Сигурно има мъже, които се отказват от нея само заради името!

3

Анонимен

преди 6 години

Браво! Дано и други ги последват. В тази професия има бъдеще, до 80 годишен ще те търсят за работа, ако можеш и никога няма да те съкратят;) :)

2

Модерни

преди 6 години

Мед. сестра Николов е явна дискриминация срещу мъжете в медицината. Незнам това по коя конвенция е, ама няма ли Мед. Брат примерно.

1

мнение

преди 6 години

Много хубаво, в тази професия има място както за жени, така и за мъже. На мъжете може да се казва медицински братя вместо сестри.