279

Дорм

преди 5 години

Това е социален дъмпинг. Ако правителството приеме предложението на работодателските организации, това би означавало предателство към българите. И всякакви надежди, че България ще се превърне в държава, в която гражданите водят нормален и достоен живот ще приключат.

278

програмист

преди 6 години

Производителността като цяло в БГ е ниска, защото хората не са обучени добре, липсват професионални училища и всеки се учи на място. В ИТ сектора ситуацията е подобна, нивото не е високо, и куцо и сакато иска програмист да става. Но като няма хора фирмите се примиряват. Реално в БГ се плаща повече за това, което произвеждаме.

277

програмист

преди 6 години

Първо, трябва да спрем да обобщаваме като папагали как заплатите в България са ниски и прочие... В някои сектори, като ИТ сектора се взимат между 3000 до 8000 чисто. Това за гр. София, за Пловдив, цифрите са подобни (и на опонентите, колко са ниски заплатите в Пловвидв , давам пример на фирмите с високи заплати - СевУан, Програмиста - фирмата на жената на кмета на града, Квестърс и др.).В София за най тъпата административна работа в частния сектор под 1000 лева чисто, няма кой да ви се върже.

276

Анонимен

преди 6 години

Внасяйте, внасяйте като свърши бг роб ще си внесете цялата рода и ще си работите сами но на 500 лв заплата,докъде ли ще ви стигне, определено Господ ще ви прати възмездие не се притеснявайте ,ще внесат чужди роби те да не са домати и краставици ха ха ха.. .

275

Анонимен

преди 6 години

Американците внасяха африканци.

274

Анонимен

преди 6 години

Какви индийци?!Само болести разнасят.И без това от вируси не се отърваме,навсякъде мръсотия.Ако седмицата има 7 дни, в 6 от тях се задушаваме от мръсен въздух.Само индийци липсват.

273

Анонимен

преди 6 години

Най вероятно чорбаджиите да се внесът от 2до 5 в софийския.

272

киробарабата

преди 6 години

Виетнамци и кубинци веднъж внасяхме.Кучетата изядоха ,аспирина изкупиха ..Часовници продаваха.Едно бау бау за едно тик так.О не събаряйте тогава витнамските общежития . Ще ви се сърдят робовладелските организации.

271

Тъпанар

преди 6 години

Виетнамци и индийци. Щом нашите индийци, които са тук не искат да ви работят, що си мислите че тия от Индия ще искат? Вече и в Бангладеш разбраха, че в България се търсят висококвалифицирани кадри с 2 висши образования и поне 3 езика, дългогодишен опит за заплата от 300 лв.

270

Обява за работа.

преди 6 години

Набирам качествен, квалифициран извън земен персонал за отговорна работа в екип. Стартова заплата - 600лв.

269

Абсурдистан forever

преди 6 години

Преди 10 години бг.частниците за които работих разправяха,че ако трябва овчари от селата ще докарат да работят вместо мен,но заплата по-голяма няма да плащат.Те не щяха да плащат,а аз не желаех да мизерствам-логично емигрирах и сега съм добре платен.Миналата година явно овчарите свършиха и работодателчетата вкараха молдовци и украинци-кво стана тази година?не повтарят нещо а?Сега пък азиатци чакат и си мислят ,че те ще им спасят бизнеса на загубеняците комплексирани.Фалити ще има по-скоро хаха.

268

Анонимен

преди 6 години

ѝабелязва се миграция от дания и холандия на мазохисти към бълхарски фабрики.

267

Анонимен

преди 6 години

От ид инженери по пиротехника .

266

Др.Михайлов

преди 6 години

И като (ако)вземе индиеца след един месец средната заплата от 1100 лв.,а пък цените в София като в Лондон къде мислите ,че ще отиде?

265

L

преди 6 години

Ами наште индийци наемете... някои от тях и български знаят

264

Уес

преди 6 години

Виетнамки да вкарат бе !

263

Анонимен

преди 6 години

Нашите работници са мързеливи и капризни - с една дума - комунисти.Те.само на думи са за демокрацията и европейско гражданство, инак искат да си мързелуват , като при комунизма, но това време отмина.Работодателите се скъсват от данъци, осигуровки на работниците и какво ли не, за да са добре, а те - все недоволни.Затова е добре да се внесат работници, та да видят ързеливите комунисти, че може с работа да се забогатее, а не само да лежат и да плачат.Подкрепям ГЕРБ.

262

J

преди 6 години

Да им дадем и кучето Цезар , ще му се зарадват

261

Анонимен

преди 6 години

Нашите работодателибизнесмени и дами си викат ! - е сега ще додат индейци и витнамци и ще бачкат за минимална заплата а ние ще си купуваме Мерцедеси и ще ходим на почивки в Тайланд и Маями а българите да го д ухат!Е да ама не сте познали ! - света не е това което беше така че май вие ще д ухате съвсем скоро.

260

seira

преди 6 години

НЯКОЙ МОЖЕ ЛИ ДА ОБЯСНИ ЗАЩО В "ЕВРОПЕЙСКА БЪЛГАРИЯ" СЪЩЕСТВУВА ЕТИКЕТА "РАБОТЕЩИ БЕДНИ"?!ЗАЩО У НАС, ЗА МЛАДИТЕ ХОРА ВЕЧЕ НЕ Е ПРЕСТИЖНО ДА ИМАТ ПРОФЕСИЯ, СВЪРЗАНА С МАТЕРИАЛНОТО ПРОИЗВОДСТВО?!ЗАЩО У НАС ПОНЯТИЯТА "ТРУД" И "ТРУДОВИ ХОРА" БЯХА УМИШЛЕНО ОХУЛЕНИ И ПРИНИЗЕНИ В ОЧИТЕ НА ОБЩЕСТВОТО?!ЗАЩО У НАС НЕ СЪЩЕСТВУВА ПОЛИТИКА, НАСОЧЕНА КЪМ ПОДПОМАГАНЕ НА МЛАДИТЕ ХОРА И ТЕХНИТЕ СЕМЕЙСТВА?!ЗАЩО "РАБОТОДАТЕЛИТЕ" ТЪРСЯТ МЛАДИ И ПОСЛУШНИ СПЕЦИАЛИСТИ ЗА "БУШОНИ" В МРЪСНИТЕ ИМ ДАЛАВЕРИ?!