48

Анонимен

преди 6 години

До АнонименЗащото ромите у нас са православни и стария обичай е бил - от булката даровете,зестрата, а от съпруга къщата и осигуряването на жената и децата.

47

Анонимен

преди 6 години

Ромите в България си продават щерките. За тях е изгодно да имат дъщери. Много интересно. Нали в крайна сметка идват от индийския регион, защо имат различни традиции?

46

Анонимен

преди 6 години

Каквито и да са традициите,не е нормалноИ хич не е родителско ,още по-малко бащинскода си удряш детето Има разлика да го ошамариш по дупето за някоя беля, но да го удряш поглавата...

45

Българин

преди 6 години

Не можеш да четеш!"За момичетата семействата трябва да плащат зестра, когато ги женят. Тоест те струват пари на семейството докато при сина е обратното той носи пари на рода"

44

Анонимен

преди 6 години

До БългаринТези традиции са народни, остатък са от древната им култура и нямат нищо общо с държавните закони на Индия.От доста време официалните власти се опитват да премахнат изискването за осигуряване на зестра, защото точно то е причината много семейства да не искат да имат дъщери.

43

Българин

преди 6 години

Защо само вините народа и го наричате примитивен не мога да разбера? Каква вина има народа, че управниците им мислят налудничеви закони. Поствете се на тяхно място. Всеки път когато дъщеря ви се омъжва да трябва да давате по да кажем 2000 лв , плодове, зеленчуци, вино и други такива неща. Ми ако имате 2-3 дъщери? Не знам дали са точно така са нещата в Индия, но като прочетох статията с такова впечатление останах. Като имаш дъщеря плащаш, като имаш син получаващ. Че то кой няма да иска да има син

42

anq

преди 6 години

До АнонименАко не си носител на Y хромозома в семенната течност и 10 да направиш все момичета ще бъдат !Справка някой царски фамилии !

41

Родител

преди 6 години

Всяко дете е Божи дар! Без значение дали е момче или момиче.Имам две дъщери и съм безкрайно щастлив!

40

123

преди 6 години

До ДзъИзказването ви е тъпо! И абсолютно невярно!

39

Проблем

преди 6 години

Единственият начин да не се размножават индивиди като тези е да няма жени, за тях семейно планиране на съществува. Като няма момичета, няма и тълпи от индивиди, които са липсващото еволюционно звено между *** и човека. Така, че братя индийци, дерзайте и продължавайте все така, момичета не ви трябват, а на нас - нито момичета, нито момчета от вашия вид

38

Анонимен

преди 6 години

едно от нещата коите е премахнал пророка Мухаммед чрез исляма е именно традицията да се убиват момичета при арабите. Периода преди него е наричан джахилия - невежество, поради това и много други диващини дори арабите ги е срам да разказват колко зле е било преди исляма. Много тук ще ми сложат минуси, поради неосведомеността си или поради неприязънта си към мюсюлманите, но това е исторически факт.

37

Анонимен

преди 6 години

ХХ и ХУ сперматозоидите имат различна подвижност.При подходящи условия, шансовете на мъжките да доплуват първи, се увеличават.Но в общия случай ХХ са по-подвижни.

36

Анонимен

преди 6 години

Полът на детето зависи от мъжа.Ако си потиснат, невротичен слабак, ще правиш момичета. Също и ако си в лоша кондиция. За момчета се иска спокойствие, самоувереност и мъжка топлина. Толкоз по въпроса.

35

Анонимен

преди 6 години

Това е много жестоко.В Индия, Китай, Бангладеш, Африка трябва нещо да се направи с тази популация, защото кълбото ще гръмне ако така продължава. Направо се плодят като хамстери.

34

Анонимен

преди 6 години

Това е така,защото сватбите в Индия са много скъпи и докато мъжа осигурява семейството,то родителите на момичето плащат сватбата в много райони на Индия.А хората са крайно бедни,обикновено бедните се отказват от момичетата.

33

Я стига!

преди 6 години

До генетикГлупости говориш,кога са ни учили на обратното?! Всеки знае и в училище учихме,че от хромозомите на мъжа зависи пола на детето,това е първото нещо което сме учили.Не забравяй,че противозачатъчните хапчета са изобретени от българин!

32

генетик

преди 6 години

Полът на детето зависи единствено от бащата,защото яйцеклетката на майката винаги има х-хромозома, докато сперматозоидът на бащата може да има х или y-хромозома. При плода с х-х хромозоми детето е момиче, а плод с х-у хромозоми е момче. Докато руските псевдоучени ни убеждаваха, че процентното съотношение при хромозомите на мъжа е 50%-х и 50%- у хромозоми, през 70-те години на миналия век американските генетици видяха хромозомите под микроскоп и разбраха, че това съотношение е различно... следва

31

Анонимен

преди 6 години

До ДзъСигурен ли си, че след като разберат какъв ще бъде полът на детето, някои нашенци не принуждават жените си да абортират?

30

Дзъ

преди 6 години

И в Бг не сме много по-далеч...само не ги убиваме, но иначвеее ... мъжко да е

29

:)))))))))))

преди 6 години

До Бай ХойБреееей,Сперматозоидите не били ракети с автоматично насочване!А защо очакваш тя да е нещо като прихващач?Щом като си такъв майстор, ще ги насочваш!