29

Бай Х

преди 6 години

До СатаНАТОМи...да?Личния фалит е точно това - подаваш документи, съдя назначава комисия, остановяват че нямаш нищо...и си тръгваш. Буквално точно така работи

28

Анонимен

преди 6 години

В чужбина дори кредитите (макар и там като и тук трябва да доказваш, че пари не ти трябват за да ти дадат) са направени в услуга на хората. Тук има доста дълбоки нива на свръхзадлъжнялост, защото просто проверките са кредитоспособността са пунта мара...

27

ПотрЪбител

преди 6 години

Личния фалит е процес при, който спираш да си плащаш дълговете и отиваш на съд. Разглежда ти се финансовото състояние и ако имаш повече от минимума се взима и се разпродава за кредиторите. След това съдията може да те задължи на някаква месечна вноска. Ако нямаш нищо е точно така-ставаш и си тръгваш.

26

Анонимен

преди 6 години

След като банките в България са първенци по неоснователно, подло и алчно определени най-високи лихви по кредитите, съвсем естествено е и голяма част от тях да попадат в графата лоши. Банките в България не са в услуга на обществото, а изпиват кръвта му!

25

Анонимен

преди 6 години

Хаха ама то лошите кредити на определени хора и тия на държаватата нали ние ти връщаме

24

СатаНАТО

преди 6 години

Много ми е интересно какво подразбирате под личен факит?Може би си мислите, че че просто вдигаш ръце и ти опрощават задълженията?

23

Анонимен

преди 6 години

До 19 НекъвТи с 400 лв. заплата деца ли ще правиш бе?! Това е налудно. Ако имаш чист личен доход под 2000 лв. на месец никакви деца не ти трябват. Кредити също - оцеляваш си и не произвеждаш нещастници.

22

Анонимен

преди 6 години

Българите сред първенците в ЕС по лоши кредити.че като раздавахте "на килограм" знаейки, че това е практически не възвращаемо, на какво се надявахте, че ще стане, освен това, което става?затова тия 240 мошеници не искат да приемат личният фалит или абсолютната давност - защото знаят какви бакии са забъркали лихварите и че фактически всеки втори със заем е в пратктически, физически фалит

21

Gost

преди 6 години

БНБ къде спи а не вдигне провизиране то на банките?

20

Анонимен

преди 6 години

Точно така , някой трябва да плаща на Цеко Минев Бизнес начинанията , на Делян Пеевски ,казината , на Цветелина Бориславова лихвите !

19

пепи

преди 6 години

Огромна част от тия кредити са за глупости.Българина е с многи ниско самочувствие и когато се различава от тълпата,гледа да се поправи.Дали е телефон кола дреха...все тая.Взима заем и после става лошо.

18

Анонимен

преди 6 години

Хората невземат кредити от банките а вземат от разни фирми като Кредисимо, където лихвите са високи.

17

Некъф

преди 6 години

Средна работна заплата 1064!Колко човека в България вземат тая заплата бе палячовци нещастни? Като ти ревне детето болно, гладно, а ти вземаш заплата от 400 лева която не ти стига до никъде, мислите ли, че човек го интересува колко лихва ще върне и дали въобще дали ще може да ги върне!Проблема идва от високите лихви и супер малките доходи. Какво сметки да си прави човек със заплата от 400 лева при положение, че разходите му на месец са 150 ток, 30 лева вода 200 лева храна=380лв. до тука?

16

Анонимен

преди 6 години

Българите-сред първенците по най-ниски доходи!Борба за оцеляване!

15

ss

преди 6 години

Иде реч за Цеко Минев.Некой трябва да му плати масрафа

14

Имотен балон част 2

преди 6 години

Нали уж лошите кредити спадали,щели да спаднат даже до едноцифрено число през 2018 .Банките надуха нов имотен балон ,заради техните отрицателни лихви по парите на хората,цените на жилищата са двойни и тройни само за две години.В момента масово раздават кредити и лъжат хората че лихвите били ниски но те са ниски само в началото,а и имота е двойно ,нереално спекулативно оскъпен.Цените в София са извратени.

13

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 15Научи се да пишеш правилно, пък тогава коментирай.... Нищо не ти разбрах, а и не съм длъжен. Когато искаш да пишеш на Български, не използвай чужди букви....

12

Анонимен

преди 6 години

Цяла година ни заливаха с с оптимизъм - колко милиарда спестени пари имали българите в банките. Сега изведнъж се оказва, че сме били най-зле в дълговете. Защо и как се получава този парадокс?Първо, защото управляващите използват статистиката по крайно неправилен от научна точка начин, но крайно правилен относно собствените им интереси.Второ, защото голямата част от журналистите са просто слагачи и държанки и публикуват пропагандата на властта без да проверяват.10% спестяват, 90% дължат.

11

Анонимен

преди 6 години

боко Т готви гръцката драма в българия.Добре ще си прибере десетките млрд. евро от съюза.2018 нови избори нов парламент долу *** от банкя и престъпна дружина

10

ОНЯ СЪЩИЯ

преди 6 години

ДО КОМУНИСТ 11ПРАВ СИ ДРУГАРЮ....ДОНЯКЪДЕ.....БЪЛГАРСКИЯ ,,КАПИТАЛИЗЪМ" КОРЕННО СЕ РАЗЛИЧАВА ОТ КАПИТАЛИЗМА НАВЪН....ВЯРВАЙ МИ...