21

Наблюдател

преди 6 години

Математика, физика, химия ... не са за всяка куха кpaтyнa..далеч по-лесно е да завършиш някаква фило/социо/полито/педо..логия и после да квичиш на опашката за безработни претенциози..

20

Анонимен

преди 6 години

Икономиката не наука , а религия за грабеж .. Тъпчат мозъците на хората с еврейска идеология за грабеж , невидимата ръка на пазара , свободната конкуренция и др.. Неща които не съществуват.

19

Анонимен

преди 6 години

Всеки, който за нищо не става, учи Административно управление и Икономика- с лопата да ги ринеш. После работят като продавачи

18

анон

преди 6 години

от ваште, мончо, не се търсят, не напъвай ся. плебелс тип "козлодуйско оперативно звено" дал "господ" изобилно, ама бадевъ. кажи сега, каква е далаверата с квотите за добре образовани в чужбина - един, обикновено не-връзкар "отваря" т.е заслужава мястото - с образователен профил, езици, бокоратурата го насочва администр. към инструктирано предприятие в германия, оттам му спретват изгонване и някое вашо плебсче взема бройката "на второ класиране". су/пу - патент. физиката, санчо, не е за всеки

17

до номер 13

преди 6 години

СУ лежи на стара слава.Кога ще го разберете?В България почти всички университети са на приблизително едно и също ниво.Изключвам УНСС, НБУ , университета в Перник и няколко други трагични университета.

16

Анонимен

преди 6 години

Търсят се физици в БАН на заплата 540 лв/месец. Сериозно ли трябва да се учи толкова години за да работиш в БАН?

15

Анонимен

преди 6 години

Истината е, че кадри има. Няма кой да плаща и затова всички бягат. Искат да пренаситят пазара на труда с определени кадри и така да свалят заплатите в сектора. Няма да стане. А ако стане, ефекта върху качеството на образованието ще е потресаващ. Качестените кадри не се създават. Те са или не са качествени. Всеки ще научи материала за преподаване като го повтори няколко пъти. Но не всеки може да намери верния подход към детето за да го накара да се вълнува от наученото...

14

бивш студент

преди 6 години

Другарю министър , много е низше висшето образование в момента у нас.

13

Анонимен

преди 6 години

Искам да уча платено обучение Физика , но задочно в СУ има само държавна поръчка..

12

Анонимен

преди 6 години

Е как? Тия емигранти дето идваха нали всички са физици,лекари,космонавти,молекулярни биолози и астрономи? Какво пук търсят нека вземат от новите ни европейски гости

11

Анонимен

преди 6 години

Е защо не съобщите, че СУ е отново на първо място за 2017-а г. и че днес са раздавани награди. Много нескопосана статия.

10

Анонимен

преди 6 години

При толкова безработни учители, дипломирани, квалифицирани в работоспособна възраст, не се опитахте никого да привлечете обратно към учителската професия.Ще обучавате МЛАДИ учители, които нито им се учи, нито им се работи, нито имат желание за усъвършенстване. Младите не искат да им е трудно, не искат да носят ученически чанти. Искат без напъни, без трудности да вземат големи пари. Амбициозните, напористите след гимназия бягат в чужбина. Тук остават "заспалите", които вие правите виШисти.

9

Анонимен

преди 6 години

Страшни гърчове само и само да не закриват ВУЗ-овете. Какви учители ще подготвят като няма деца. От началото на прехода до сега закриха ХИЛЯДИ училища. Продължават да закриват училища и догодина пак ще закрият. Обаче Я. Такева продължава да оказва натиск, защото педагогическите преподаватели във ВУЗ-овете са нейни хора.Какви бройки за студенти от бълг.диаспори? Хората избягаха от мизерията тук, да не мислите, че децата им ще се върнат?!Докога ще се опитвате да прикривате истината,че тук е зле?

8

Анонимен

преди 6 години

Е то и овчари се търсят.В тоя недоимък, всякви балъци са ценни.

7

Анонимен

преди 6 години

Кой ще стане химик или физик за 700 лева?Лудите и идеалистите ги няма вече................всеки гледа парите.

6

Анонимен

преди 6 години

Я свършили се балъците дето работят за жълти стотинки колко изненадващо.

5

наблюдател

преди 6 години

Търсят се, но няма. И в склада няма. Заминаха на запад. Последният да загаси и да заключи.

4

вазоний

преди 6 години

наплодиха се икономисти в 30 пъти над нормалното, "избуяха" едни юридически факул-тети-пуцове по право, като в много от тях оценките са отличен 6 и слаб 5, влязоха от тяхи кадри в съда и прокуратурата и така правото беше осрано за 40 години, а публичнатаадминистрация създаде кадри в 25 пъти в повече от необходимото, въобще трагедия,ав близките години 30 % от учителите се пенсионират, а нови няма..........

3

Овча Мисъл

преди 6 години

Търсят се математици, физици... Приемът във ВУЗ за тях - разширенПри толкова роми и мигранти какъв е проблема те са само такива. Ако не бяха те до сега да сме загинали всички.

2

г-жа Широка Нула

преди 6 години

Най важните науки са математика физика химия и биология. Децата трябва да наблягат на учене здраво там защото това е за просперитета на дрежавата. Филисофия, психология и други сектантски буквари трябва да бъдат изхвърлени от школото и преподавателите им преквалифицирани в учители по физическо!