28

бг смешки

преди 6 години

защото у БГ-то се чудят как да те изработят ! на дребно разбира се .....това е мантлитета на Ганио и за тва много хора избягаха от БГ -то ...... нема да се оправим !

27

Анонимен

преди 6 години

Те и сега цените са според статистиката. Според статиситката виждат, че младежите правят много повече нарушения и ПТП от другите и по това определят и по-скъпата застраховка за тях.

26

Анонимен

преди 6 години

Виновен е Путин и 45 годишното управление на Тодор Живков. Управляват ни комунисти!

25

Реалист

преди 6 години

Идеята е как да се прикрие значителното увеличение на застраховката ГО. Ако сега плащаме примерно средно 200 лева, след въвеждането на този бонус-малус, средната цена на застраховката ще е примерно 250-300 лева. Може би ще има някои, за които цената ще падне с 10-20%, но на повечето ще се увеличи. Тук и друго става интересно, всеки ли който има книжка, трябва задължително да сключи и застраховка? Има много хора, които имат шофьорски книжки, но не шофират или шофират рядко.

24

Анонимен

преди 6 години

До незнаещАми карай без застраховка и като те хванат ще видиш, а много бързо ще те хванат. Ама да не плачеш тогава, а ако някой застраховател после евентуално се съгласи да ти направи застраховка тя ще почва от 400 лева.

23

Анонимен

преди 6 години

До socialenЗастрахователните премии отиват в частните застрахователни компании, не в хазната. Вече 30 години в България намя социализъм ако не си забелязал, застраховането не е държавно дело ами частно. Как се разпределят премиите това не засяга по никакъв начин хазната.

22

Пончо

преди 6 години

Наскоро си правих застраховка и ги питах за това,и ми казаха че са пълни глупости и няма да стане,защото не могли се разберат още какво било нарушение и такива глупости,общо взето че само си пишат хората е така,така че не вярвайте мн мн на тия щуротии,мен това ме устройва най мн ако стане,ама едва ли

21

Анонимен

преди 6 години

"Трябва застраховката гражд. отговорност на автомобилистите да се сключва на човек, не на автомобил, чак тогава може да работи такава система."То трябва, ама както каза човека, цената на гражданската няма да намалее, просто и ти и жена ти и сина ти и дъщеря ти ще трябва да плащате отделни ГО на същите цени, като до сега за да имате право да шофирате семейния автомобил.

20

socialen

преди 6 години

Още в началото на 2015 година, когато Борисов се наточи да плячкоса 16 милиарда лева, които искаше да вземе като външен дълг, беше ясно, че няма да има с какво да ги връща и парсата отново ще му плаща Българския Народ.

19

незнаещ

преди 6 години

Какво е наказанието ако нямате застраховка?

18

socialen

преди 6 години

Защото Хазната е празна. Борисов изпльоска 16 милиарда лева нов външен дълг и сега се услушва с какво да плаща непосилните, нереално високи, непазарни лихви към частните западни лица, които благодарение на Борисов направиха сделката на живота си на Гърба на българския народ.

17

Анонимен

преди 6 години

Какви 80 лв. надолу оня ден платих гражданската при същия застраховател цената е 30 лв. нагоре още от сега, а догодина ще стане като намаленията по магазините първо помпат цените, а после ти правят намаление пфу.

16

Правилно!

преди 6 години

Има хора които по 10-20 години нямат ПТП и не са предизвиквали щети, а други всяка година прават щети и първите плащат за тях. Правиш ПТП и щета - застраховката скача на 400 лева, а тозо който не прави - плаща 40 лева.

15

Анонимен

преди 6 години

Представям си как е региони е кн ст вн ра со и тем подобни ще се бръкнат за по 400 лева данък мутра. Явно всички са забравили кои са исновоположниците на съвременното застраховане - сик и вис.

14

Наивен

преди 6 години

"Прогнозата на застрахователите е новата система да влезе в сила през втората половина на годината, и то след съответни промени в закони и наредби, а не от 1 януари."Ха на бас, че догодина по това време ще сме на същото дередже. Как е можело да се мисли за стартиране на новата система от 01.01.2018, като няма АБСОЛЮТНО никаква подготовка на законите.

13

Сп??нс

преди 6 години

За сериозни катастрофи не знам как е работата, но досега като ми се е налагало и предното стъкло ми смениха, защото малко се беше пропукало , и пътна помощ ми пратиха, и на тенекеджия като ходих пак поеха разходите и съм с почти минималната застраховка.

12

Анонимен

преди 6 години

Тиквата се колебае как да ни изтръска джобовете без да го изринем с камъни от властта.

11

Има нещо гнило

преди 6 години

Цялата работа е за пари и да ни вземат парите. 80 лв за ГО - забравете. Няма да има човек, който да изпълни условията. Дори най-стриктните ще плащаме минимум досегашните 160-170 лв, а за най-малкото нарушение, примерно забравил си да си пуснеш фаровете, глобяват те 20 лв КАТ, хоп застрахователите като хищници ти скачат, "О, ти си опасен на пътя, караш без фарове, вдигаме гражданската ти на 350 лв."Разбойници!

10

Анонимен

преди 6 години

Трябва застраховката гражд. отговорност на автомобилистите да се сключва на човек, не на автомобил, чак тогава може да работи такава система.Всичко друго е чесане на езици

9

Анонимен

преди 6 години

Работещите хора е разбираемо, че не могат да идат на митинги, но пенсионерите трябва да се постоянно пред министерски съвет! Постоянно! Всеки ден има за какво да се протестира пред крадците!