48

Голям прос

преди 6 години

Колкото повече ми говорят, става въпрос за повече пари. Всеки шофьор със застраховка, независимо, че в едно семейство карат една и съща кола. Те ако можеха, щяха да си купят на всеки по кола. А така с една става невъзможно поддържането и. Мародери, не се наядоха! Пак колите ще станат лукс за повечето.

47

Факт

преди 6 години

Доста несправедливо ще бъде, ако се въведе това изменение.Сега КАТ санкционира за едно на 200 милиона нарушения, т.е. системата изначално няма данни за нарушенията, които прави даден шофьор, а има данни само за това, което КАТ случайно е засякъл. Знае се, че тези дето правят най-много нарушения, най-рядко ги санкционират - те знаят как да се пазят от КАТ.

46

КАТ

преди 6 години

Ми карайте като джигити тогава да ви видим, никой няма да ви хване, КАТ ще глобява само примерните шифьори, ама после да не плачете като застраховката в стане 400 лева и останете без книжка за 1 година.

45

????

преди 6 години

До Коренак СофиянецТи само в София ли стоиш? На море не ходиш ли? И като ми се наложи да отида до летището, от табелата до там пеш ли да ходя? Като си "кореняк" и то "софиянец" се предполага, че си по-широко скроен. Пък ти проявяваш "провинциална" злоба!

44

До 32 гнилото

преди 6 години

Най-големите джигити, най-рядко ги глобяват. Обикновено КАТ глобява най-примерните шофьори, като разбира се всеки знае, че след 1989-та КАТ не работи. Хвалиш се с последните 30 години, но я кажи преди 1989-та колко глоби и актове имаш!

43

Анонимен

преди 6 години

Най-после ще спре безумното купуване на книжки на 18 годишните хлапаци, веднага след като завършат средно. Ако не са активни шофьори, няма да могат да си плащат данъка и ще изкарват книжка, чак когато наистина им е необходима и могат да поддържат автомобил.

42

Анонимен

преди 6 години

Най-накрая някои загряха, че застраховката е за колата, а не за шофьора и не може заради нарушения на шофьорът, да се вдига застраховката на колата. Крайно време беше. Много са вариантите какво ще се случи, но едно е сигурно - всяка година цената на застраховката ще се вдига, а ако променят за кого е застраховката, ще има голям скок в цената на застраховката.

41

Румен

преди 6 години

Да,бе!Ще падне,дедовия!Не съм чул нещо да се прави с цел да стане по-евтино!Стига само да я направят на човек,не на кола и скача двойно!Нито нарушенията ще намалеят ,нито катастрофите!Пак за пари става въпрос и само за пари.

40

Анонимен

преди 6 години

А аз карам кола активно над 30 години и нямам дори глоба за неправилно паркиране!Това че не са те глобили за 30 години , не означава че не правиш нарушения. Показва само колко неефективно и корумпирано е събирането на глоби от КАТ.

39

Анонимен

преди 6 години

Това в Западна Европа е въведено и просто трябва да се види как. Проблема , е че при нас е шуробаджанащина и е страшно много заплетено . Те сега не могат да си събират глобите , а какво остава за системен нарушител да плаща висока гражданска отговорност .

38

До Няма нищо гнило

преди 6 години

Какво правим със служедните коли? Примерно фирма с 10 автомобила и 20 служители които пътуват напред назад. За шофьор или за кола да се прави застраховката. А колите на изплащане? Те се водят собственост на фирмата която отпуска лизинга. Колата или шофьора. Едно семейство с 1 кола и 3-*** с книжки. За всеки от тях или за колата да бъде застраховката. Идеята е добра но трябва да се помисли и да се обхванат всички случай за да няма от храстите - 'ми к'во да прайм с'я'

37

ФАКТ

преди 6 години

До Анонименнещо като винетките дето щяха да са за година две

36

Коренак Софиянец

преди 6 години

Защо в провинцията го е много по малка от кола със соф регистрация да не ги пускат в София,наглите провинциалисти а те идват карат цапат живеят нелегално, а що се отнася за г о вземете модела от Англия или Германия топлата вода отдавна е открита

35

Питам

преди 6 години

Ако при произшествие със щети, ако има застраховки на двата автомобила, плаща застрахователя на виновния. Колкото му се откъсне от сърцето. Контрол няма. Даваш си банковата сметка и чакаш. Аз чакам вече два месеца, без да знам какво ще поуча. Ами ако виновния водач (автомобил) не е застрахован, кой плаща? Би трябвало той да поеми разхода по ремонта. Тогава защо застраховката е задължителна? Имаш застраховка-плаща застрахователя. Нямаш-плащаш ти. Прецени кое ти е по изгодно.

34

Анонимен

преди 6 години

Тук и друго става интересно, всеки ли който има книжка, трябва задължително да сключи и застраховка? Има много хора, които имат шофьорски книжки, но не шофират или шофират рядко.Има много такива, изкарали книжки преди 10 години и после не са се качвали да шофират, защото естествено нямат кола или не могат да я поддържат. Ще ги карат ли да плащат данък(ГО) за това че имат документ за управление на МПС без да го ползват?

33

Анонимен

преди 6 години

Вероятно са си направили сметката, че в България почти няма човек без нарушение, така че познайте на какви цени ще ви дерат.

32

брбрбр

преди 6 години

според мен трябва да въведат такова и за гражданите, който нямат шоф. книжки, също рзбира се и за учениците, да се запълни нишата, всеки да плаща!!!

31

Анонимен

преди 6 години

Гражданската отговорност абсолютно умишлено беше завишена до такива нива, само и само да се угоди на алчните застрахователи, с вечното оправдание, че парите били малко. Тя в началото си беше на нива 30-50 лева, и после я увеличиха полека лека до 220 най-масовата.

30

Анонимен

преди 6 години

Реалността е, че сега в България повечето хора имат семейна кола - една кола с няколко шофьора. Ако сега плащат, примерно 180 лева ГО, с въвеждането на предлаганото изменение, те ще плащат примерно за 3-*** шофьори по 180 лева, т.е. 540 лева, а може и 3 по 250 лева да стане. Има едни други с много коли, които сега плащат примерно за 3 коли по 200 лева, а после ще плащат за 1 човек 200 лева.

29

Няма нищо гнило

преди 6 години

До: номер 13Нищо гнило няма в това много добро предложение!Правилно е след като има регистрирани катастрофи или нарушения да има и увеличена премия на застраховката. И няма значение кой кара колата, защото същия който я е карал най-вероятно пак ще я кара. Ако е така си правиш сметката да не си даваш колата на рисков шофьор. И без това рискуваш да ти я потроши, какво е една повишена застраховка?А аз карам кола активно над 30 години и нямам дори глоба за неправилно паркиране!Значи има такива!