68

Анонимен

преди 6 години

Интересно колко повече ще плащаме, ако застраховката е на шофьор, а не за колата? В масовият случай май ще се плаща 2-3 пъти повече.

67

Бедни-богати

преди 6 години

Поредният пример как се прехвърля тежестта на плащанията от по-богатите, към по-бедните. Сега при по-бедните има един семеен автомобил шофиран примерно от трима човека от семейството и застраховката е примерно 200 лева за автомобила. Ако се плаща на шофьор, трима шофьори по 200 лева стават 600 лева. При по-богатите е обратното - те имат по няколко коли на един човек и вместо да плащат, както е сега 600 лева (3 коли по 200 лева), ще плащат 200 лева за един шофьор.

66

мижи да те лажем

преди 6 години

вчера платих 210лв ,а лани беше 185лв -има Увеличение и Никакво намаление !нямам нарушения

65

Анонимен

преди 6 години

Автомобила могат да го карат 5 човека в семейството но застраховката е една. За всички нарушения и катастрофи ще отговаря титуляра на автомобила. Може синът му да е катастрофирал но отговорноста е на бащата! Защото бащата е този който е дал автомобила на сина си и той е катастрофирал. Като плати по висока гражданска следващият път ще си помисли преди да отстъпи автомобила на някой член от семейството. Иначе всички членове на семейството ако плащат гражданска този автомобил ще излезе златен.

64

Анонимен

преди 6 години

Ало марсолога! Ти прочете ли след като го написа каква глупост си сътворил

63

ognyanz

преди 6 години

До 63: Ти на Марс ли живееш. Застраховката "живот" е за шофьора (ако изобщо я има), а застраховката "гражданска отговорност" - за автомобила. И цената и винаги расте. Тези пред-новогодишни приказки са само за оправдание за това, че застрахователните компании ще повишат цените. Казано с две думи - навсякъде раз'бойници.

62

Анонимен

преди 6 години

От значение стажът и виновно причинени щети. Останалото е дискриминация.

61

tman

преди 6 години

а гражданската ще стане гражданска, или все още ще си е на автомобила ? щото автомобила ми не е на мое име, ама аз правя нарушения с него !

60

Анонимен

преди 6 години

Услугата не е една съща за всички. Всеки застраховател преди да застрахова нещо определя степента риск който и формира крайната сума. По несправедливо е този който ползва често и този който ползва рядко услугите на застрахователя да плащат едно и също. Вярно е че автомобила в случая няма нищо общо. Застраховката трябва да е за шофьора.

59

Анонимен

преди 6 години

ще се дискриминараме по пол, възраст и населено място значи? По нормално от това да се отчита само стажа зад волана и произшествията няма.

58

Анонимен

преди 6 години

историята не помни случай в който да са правили промени и това да не е да вземат повече пари. Дали ще е от мен или от теб, важното е ако до вчера са взимали 10 милиарда годишно вече да взимат 12 но да ти обясняват как от теб взимат по-малко докато плащаш с +10% ама другият нали плаща +30 и това да те успокоява...

57

До автоталибаните

преди 6 години

Победихме ви в Сирия, ще ви победим и в България.

56

Анонимен

преди 6 години

Обаче никъде не пише колко милиона лева са изплатили застрахователите на невинно пострадалите (в т.ч на роднините на невинно загиналите) при катастрофи за една година. Цифрата услужливо се крие, защото е пренебрежимо малка.

55

(-_-)

преди 6 години

Такава система е абсурд, защото катастрофи стават по всякакви причини. В тия застраховки има социален елемент. Не може на един да вземеш 50, а на друг 500 за една и съща услуга. Изглежда уж справедливо, но в същност е опит за събиране на повече пари от народа..Общо взето цялото застраховане е легализирана измама, нещо като лотария, обаче печалбите са за застрахивателя..

54

aнонимен

преди 6 години

Настимир Ананиев бивш депутат и и автор на много промени на закона за движения по пътищата.Като види човек какви промени са направени на закона за движение по пътищата на човек му става ясно.че това са едни поръчкови играчи във вреда на нормалните щофьори на тези като този не само не трябва да се дава власт а да им се търси отговорност за тези поръчкови закони.

53

Анонимен

преди 6 години

Бягайте надалече от тая държава и никога не се връщайте, застраховката ще стане лична а не на автомобила купувате си нов автомобил ако го карате 5 човека ще плащате 5 застраховки за всеки поотделно за един и същ автомобил и накра ще ви завъртят с някой номер ако нещо стане и няма да ви платят нищо.

52

Анонимен

преди 6 години

Застраховката за автоталибаните трябва да е 2000 лв. ако не могат да я платят каторга

51

Анонимен

преди 6 години

До Коренак СофиянецГ-н Столичанина, да не би и "провинциалистите" да са виновни за неграмотността Ви?! Може би са Ви откраднали буквара?! Дори псевдонима Ви е изписан грешно.... Трагедия...

50

Кривондел

преди 6 години

Брей, сетиха се! Още при първите наченки на тая новина тук писахме, че няма как да се случи при системата "застраховка на автомобил"...А тия хора взимат заплати, при това доста големи.... Срамота!

49

Анонимен

преди 6 години

Лакомията управлява и нас след 1989. И тя расте, застрахователите все по-богати и богати, ненаситно смучат от хората. За няколко десетки кретеноида, масата трябва да плаща висока ГО. А в Прованс, където куче влачи, диря няма, колко плащат ГО? Дреме им, ще го глобяват и той няма да плати. Или ще му вземат колата. Той ще си купи дарак за 200-300 лева и пак ще кара. А пътищата и разположението на знаците и маркировката, които са трагични? У нас всичко е за да се излъже народа и някой да богатее.