108

Име

преди 6 години

А бе не разбирате ли че искат да направят колата още по-голяма екстра, нищо че сме в ерата на колите.Някой от вас изобщо забеляза ли че от декември до февруари, ГО-то скочи от примерно 170 лева, на 210 !!!! Някой видя ли го това? Тук спорите на х***я ми ли да била, на г***за ми ли да била. Не знам колко пъти вече го писах... че идеята тук е както "промоциите" в магазините - да я вдигнат със 100% и да ви направят промоция 50%. Тоест ви е увеличена цената с 50%. Те първите 20% са вече факт.

107

Анонимен

преди 6 години

това няма да се случи, само си чешат язиците

106

Анонимен

преди 6 години

Както се казва ХА ХА КОМЕНТАР

105

МЕЧО

преди 6 години

ДРЪН-ДРЪН- ЯРИНА. ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ ТАКА СА СЕ СРАСНАЛИ С ДЪРЖАВАТА,ЧЕ НЯМА ДА ПОЗВОЛЯТ ТАКИВА ВОЛНОСТИ. ВИЖТЕ САМО КОЛКО ДЕСЕТКИ ПРИЧИНИ ИЗТЪКВАТ И ТОВА ЩЕ СИ ОСТАНЕ ЕДНО ПОЖЕЛАНИЕ ,ДЕМАГОГИЯ И ТОЛКОЗ.

104

Васо

преди 6 години

Явно е, че всичките тези новини са кьорфишек, неподплатен юридически. А и трудно ще се обоснове едно поскъпване на застраховката при такива неясноти как и спрямо кой да се прилага. Те някои застрахователи ще си разчистят конкуренцията при това положение.

103

Анонимен

преди 6 години

Както винаги всеки иска както на него му е удобно. Гражданската трябва да е на човек и според нарушенията, възрастта и птп-тата, както е на повечет места. Така която и кола да седнеш да караш имаш застраховка, отделно ако направиш беля и нямаш ГО ти си си виновен а не тоя дето си взел от него колата. Навсякъде е доказано че младежите правят повече глупости, а и не им трябва кола та затова високо ГО. Тва с километрите са глупости, може за 50 км на година да направиш повече бели от някои с 50к.

102

Анонимен

преди 6 години

Съвсем друго нещо трябва да се направи. Трябва в цената на горивата да се включи и застраховката ГО и парите от нея да отиват в Гаранционният фонд, който да изплаща щетите. Ако една кола изминава 20000 км/година при разход от 10 л/100 км и 1 стотинка в цената за ГО, то за година ще плати 200 лева. Ако минава 5000 километра, ще плати 50 лева. Ако се направи 2 стотинки на литър гориво, за 10000 км/година, се плащат 200 лева. Така ще се поощри и използването на по-нови и икономични коли.

101

До 103

преди 6 години

Караш три коли и правиш с всяка по 20000 км/година, а други трима карат една и съща семейна кола и правят 5000 км/година. Не трябва ли ти да платиш 12 пъти по-голяма застраховка, а не само три пъти по-голяма, както е сега или три пъти по-малка, както се предлага да бъде.

100

Анонимен

преди 6 години

До До 95този който е сам плаща да кажем 250 лева гражданска отговорност, а другите двама плащат общо 500 лева за същият пробег. Къде е справедливостта тук?------------------Справедливостта тук е, че всеки си избира колко коли и км да кара.А в другия случай ме задължават да платя за три коли, докато аз мога да карам само една.

99

x

преди 6 години

КАКТО ПО ТОЗИ ВЪПРОС,ТАКА И ПО ВСЕКИ ДРУГ,КАТО ЗАПОЧНАТ ЕДНИ УМУВАНИЯ,ЕДНИ ПРЕДВИЖДАНИЯ,НОВОВЪВЕДЕНИЯ,ЕКСПЕРИМЕНТИ И ПРОЧИЕ И ПРОЧИЕ...ОТИДЕТЕ В ГЕРМАНИЯ,АНГЛИЯ И ФРАНЦИЯ,ВИЖДЕ КАК Е РЕШЕН ПРОБЛЕМЪТ,ЕЛАТЕ И ГО НАПРАВЕТЕ И У НАС.ТО Е МИСЛЕНЕ,КОЛКО Е НА ХИЛЯДА ПОЛОВИНАТА, ТО Е ЧУДО...*** ВИЖ,ЕЛА И ГО НАПРАВИ!!!ПРОСТО КАТО БОБЕНА ЧОРБА!!!

98

Анонимен

преди 6 години

Тези застраховки са куца работа. Удрам си колата, те решават, че ще се оправи за 600 лева. Отива в ауторизирания сервиз, а там ми казват, поне 5000 лева, както и седица без кола. 600 лева, трябва да са ми обезщетение, за дниете, в който не мога да ползвам автомобила си, а ми се налага, да сменям два градски автобуса и един извънградски. Дорбе, че не ми се налага да позлвам БеДиЖету

97

Анонимен

преди 6 години

До АнонименНякой от тези имена са по-стари от държавата ти, така че имай малко уважение ...

96

Анонимен

преди 6 години

"Ако в едно семейство двама или трима шофират една кола, при въвеждането на системата всеки от тях трябва да има отделна собствена застраховка, ако иска да шофира", коментира още Настимир Ананиев.Това е разкочничето... Четери застраховки, но една кола ! А ако един блъсне колата, ще изплатят ли на другите застраховка, защото те се нуждаят от автомобил ? МммммММ ?

95

Анонимен

преди 6 години

~e3 kak

94

Реалист

преди 6 години

Застраховката е винаги заради превозното средство. Ако него го няма, какъв е смисъла на тази застраховка? Превозното средство, което се управлява от един шофьор може да е различно и той може да управлява няколко вида ППС през годината, например: мотор, лека кола, бус, камион, автобус. Каква застраховка трябва да плаща един такъв шофьор? А ако има книжка и за кола, но кара само мотор, тогава какво? Пълна безмислица е застраховката да е за шофьорът, а в тази система бонус-малус няма логика.

93

До 95

преди 6 години

Точно обратното е. Ако имаш две коли с еднакъв брой километри изминати за годината, но едната се шофира от един шофьор, а другата от примерно двама шофьори, този който е сам плаща да кажем 250 лева гражданска отговорност, а другите двама плащат общо 500 лева за същият пробег. Къде е справедливостта тук?

92

Анонимен

преди 6 години

И аз като се замисля, гражданската трябва да е само за водача. Аз не мога да карам две коли едновременно... Слизам от едната и се качвам на другата и ГО се премества заедно с мене.На тази кола, която остава на място, за какво и е повече ГО?

91

Анонимен

преди 6 години

Всичко за крадене се измисля като някаква грижа / за народа/ . Така е и с водата, тока, бензина, хлеба, и пр. и стигнаха и ... до застраховките.Голема грижа за хората от най бедната държава и най корумпираната в ЕС.

90

Анонимен

преди 6 години

Напълно логично е гражданската да е само за водача.

89

Анонимен

преди 6 години

А не може ли ГО да е на водача? Защото колата без водач не се движи, следователно е безопасна?