29

В цяла София е така

преди 6 години

Фандъкова още не е проумяла, че не става дума за ограничени квартали, а за цяла София. Например в ж.к.Младост всички блокове са с парно, но има едни места наоколо където горят гуми, както и други отопляващи се с твърдо гориво, които реално замърсяват целият комплекс, т.е. някъде около 100-120 хиляди човека.Подобно е положението навсякъде в София. Май доста време ще трябва да мине, докато Фандъкова загрее какво става в София, ако изобщо успее.

28

Тъпи

преди 6 години

Прахта или от строителството ,или от изсъхнали кални тротоари и улици и други не са ли по вредни от въздуха през Зимното време ?Аз бих горял гуми ,найлони ,картони и др. само защото нямам такъв доход като на Фандъкова и други политици .пП врме на комунизма половина София се отопляваше с въглища и дърва но снежната покривка си беше чисто бяла ?

27

Истината

преди 6 години

Истината е, че даже горяща цигара замърсява повече от дизелов автомобил с Евро 3, 4, 5 или 6. Само дето пушачите не трябва да се пипат.

26

:)

преди 6 години

Аз току що останах с мнение, че гуми, парцали, туби и всякаква гмоч се гори само в София... Айде стига глупости... Кое ли правителство ще признае, че не му стиска да ограничи ***, гумите, парцалите, дизела, отстъпката за изрязан катализатор.... как нали това е бедния народ дето тъкмо живна та да отиде на плаж в Комотини и на коледен базар в Пирот.

25

ех

преди 6 години

Разходете се по булевард Евлоги Герогиев, по протежение на Перловец, на чист въздух.

24

Анонимен

преди 6 години

В нормалните държави след подобна издънка като тази на Фандъкова, че колите замърсявали в София, кметовете подават оставка.

23

Защо?

преди 6 години

Това, че фандъкова не знае почти нищо, освен падежите по руски език е обяснимо. Необяснимото е защо досега не е привлякла хора, които могат да работят и които добре знаят че използването на твърдо гориво е основният проблем в София в съчетание с неизмитите улици? Вместо това, фандъкова е формирала екип от пълни некадърници, които толкова много време изгубиха да ни плямпотят за замърсяването от колите, което е малко като обем.

22

Гуми: неизмити улици

преди 6 години

Частиците в резултат на горенето на гуми, пластмаси, въглища, дърва и т.н. в крайна сметка падат на земята и стават вторичен източник на голямо замърсване, понеже улиците и тротоарите не се мият.. Всичко, което се движи ги вдига във въздуха - вятъра, трамваите, тролеите, велосипедистите, ел. коли, пешеходците, автобусите, колите и т.н.

21

Реалист

преди 6 години

След като не минаха лъжите на Фандъкова, че колите били големият замърсител в София, а и гражданите в тези пет квартала се вдигнаха на протести, кметицата най-накрая с половин уста призна това, което хората отдавна знаят - големият замърсител е използването на твърдо гориво, вкл. горенето на гуми и пластмаси. По груби сметки там дето са измерили огромното замърсяване, което е 32 пъти над максималните норми, почти цялото замърсяване е заради горенето на какво ли не. Мръсните улици са замърсител с

20

булгарин

преди 6 години

Крайно време е Америка да се разправи с фашистите!

19

Бай Ганьо - кмет

преди 6 години

Мегаполис ли ще правиш , *** :)

18

ЕвроГейско мекере

преди 6 години

Голяма работа че в крадливия,корумпирания,третополовия катун дишат мръсен въздух.....Алуууууууу третополовия катун София не е майка БЪЛГАРИЯ

17

Бобчо

преди 6 години

Ама оооуууу, фъндъчкътъ, нъл транспорта беше ти големия замърсител, ***? Само от евро 5 нагоре автомобили щеше да даваш да се движат в голямото село, а? Ся богатите ти съселяни *** горяли, хахаххааа..... Що така, нали ги интегрирайте тия, нали там сте техно-мехно, хай-ти тънки специалисти, па навън все едно началото на 20ти век - *** и конския *** по улиците?

16

Анонимен

преди 6 години

Когато парното беше на нормални цени градът не миришеше на пушек! Който нямаше парно се отопляваше на ток, но алчните и крадливи монополисти ни върнаха с десетилетия назад а кметицата се прави, че ще вземат мерки. Нищо няма да направят! Сега и къпането ще поскъпне ...

15

Анонимен

преди 6 години

Помолете се малко на Ердоган паша па може и малко газ да ви даде та да се отървете от мръсният въздух иначе има много да вините ромеети и анадолците че горят *** а вие сте само на ***.

14

Йоцо

преди 6 години

Мдаа затова напоследък децата са през месец на лекар. А *** душкат поливинилхлорид от кюмбето-любов, мамите им чопкат субсидии, а татитата по потник люпят карти насред зима в двора до нагретата в червено пружина вързана за далекоенергото. И сега ще ги информираме. Най-вероятно как да оперират с биткойни и да инвестират в държавни ценни книжа от собствена офшорка.Мдааааа..

13

Анонимен

преди 6 години

НАМАЛЕТЕ ЦЕНАТА НА ЕЛ.ЕНЕРГИЯТА КАКВАТО БЕШЕ ПРИ БАЙ ТОШО 1.5 СТ. И ХОРАТА ЩЕ ЗАПОЧНАТ ДА СЕ ОТОПЛЯВАТ С ЕЛ. ПЕЧКИ. ПОСТАВИЛИ СТЕ ГИ В БЕЗИЗХОДИЦА.ДЪРВАТА СА ПЪРВО ВЛАЖНИ И ПУШАТ ВМЕСТО ДА ГОРЯТ И ВТОРО ЦЕНАТА ИМ Е КАТО ЗА ТЕЗИ У ПАРЛАМАТА С 13-ТАТА ЗАПЛАТА. АКО СЕ ОТОПЛЯВАШ НА ТОК ТОВА ОЗНАЧАВА ЧЕ ЦЯЛАТА ТИ ЗАПЛАТА ОТ 500 ЛВ. ТРЯБВА ДА ИМ Я ДАДЕШ НА МУТРЕТАТА И ПОСЛЕ ЩЕ ИМ ЯДЕШ КУRЕТАТА. ТАКА ЧЕ ЧИСТ ВЪЗДУХ ЩЕ ИМА КОГАТО НАМАЛИТЕ ЦЕНИТЕ НА ЕНЕРГОНОСИТЕЛИТЕ. ТОВА ГО ЗНАЕТЕ НО СЕ ПРАВИТЕ НА ЛУДИ

12

Анонимен

преди 6 години

Кметичката само си чеше езичето.......за пореден път.

11

Анонимен

преди 6 години

Мръсния въздух се разбира по два начина. Първия е с обонянието-смърди та се не трае. Втория е визуално като си погледнеш сутрин измитата предния ден кола. За първата съставна на мръсния въздух ясно-изгорели газове и горене на ***. Обаче за втората съставна ще *** извиняваш кметице ама това е от мръсните и разбити улици.

10

Анонимен

преди 6 години

И всички коли да спрат веднага въздуха няма да се оправи докато цели катуни се топлат на пластмаса.