32

Начев

преди 5 години

Тези *** идилии със зехтина са толкова смешни, колкото са смешни и онези за кравето масло. Няма нищо толкова полезно и незаменимо в тези продукти. Истински полезни са мазнините извлечени от семена. Те съдържат най-балансирано съотношение на всички мастни киселини. Да не говорим, че съдъдържат и витамин Е, ако са получени със студено пресиване. Не бъдете хора от село, а поне полу-интелигентни европейци.

31

Кантар

преди 5 години

До 5 като не си наясно как мерят и продават масла на едро е желателно да не се изказваш в пространството

30

Д-р Димова акушер

преди 6 години

Ако един зехтин не е зелен на цвят няма характерният силен остър вкус на зехтин не е с парливо горчив вкус и не оставя автентичен парлив послевкус в/у небцето няма плътна консистенция и текстура на тялото а на него пише помаче то това не е зехтин Това е смес от рапично царевично и слънчогледово масло с добавен оцветител и престояло олио от изкиснати маслини само за мирис.Това е отрова за тялото.

29

JJivanov

преди 6 години

У нас до 1990 година слънчогледовото олио бе истинско лечебно..Освен за пречистване на целия организъм и стомашно чревен тракт го ползвахме за жабурене с цел лечение на опасни проблеми в устна кухина и горни дихателни пътища.Благодарение на него оцелявахме скромно ..Кризата почна като промениха технологията за рафиниране.Давайте на пазара ИСТИНСКО лечебно слънчогледово олио..Реколтите са ОТЛИЧНИ

28

Българин от Германия

преди 6 години

Тук в Германия зехтинът от Италия и най-вече от Сицилия няма добро реноме. Най-ценен е студено-пресования от о-в Крит, но не и от континенталната част на Гърция.

27

Некъф

преди 6 години

Качествен зехтин 17-18 лева килото при положение, че не може да се пържи с него. АЛО ТУКА СМЕ БЪЛГАРИЯ, ПАРИ ЗА ЗЕХТИН НЯМАМЕ.

26

Унуфри

преди 6 години

4 евро е цената на кило вратна пържола,3 на бут.Тележко на 5,а олиото е 1 евро.Въпросът е гарнитурата ли да е по скъпа от основното или да ям трева със зехтин.Картофите не са вкусни със зехтин, доматите също.Ако ще е специална мазнина, по добре орехово олио.

25

Сп??нс !?

преди 6 години

За тези , които си купуват студено-пресован зехтин по 3-4? само да спомена че цената на ЕДРО е 3500?/тон ....

24

ПорЦелан

преди 6 години

Между другото зехтина е вреден, а пържен е отрова! Свинската мас е по-полезна от зехтина. Това вече е доказано. Мас, слънчогледово олио и масло трябва да се използват за готвене и салати.

23

ПорЦелан

преди 6 години

Винаги е имало измами. Веднъж един от Мусачево, до Елин Пелин ми разправяше как по царско време са продавали масло разредено с вода (да се топи в устата) и оцветено със сок от моркови (да изглежда по-мазно). Много се гордееше с това. Името на Мусачево е било по едно време Маслари, понеже основно са се занимавали с масло.

22

ВЪПРОС

преди 6 години

Въпрос на Територия е каква растителна мазнина се ползва .Аз не намирам разлика между Олио и Зехтин в Салатата . Разликата е в цената - зехтина е 10 пъти по-скъп , като че го правят от Рози а не от Маслини .

21

бай ПЕТКО

преди 6 години

Ползвайте си нашенското слънчогледово олио, ама наистина нашенското, да не кажа от коя фирма. Пийте нашенската вода щото нефта не се пие, а колко шейхове да петимни за нашите води !

20

УМЕН

преди 6 години

Никога не купувам нищо турско

19

Анонимен

преди 6 години

Италианците са най - големия вносител на ИСТИНСКИ зехтин. Обаче това, което изнасят е пълна пародия. Едва ли има много зехтин вътре. Който е виждал и опитвал истински студенопресован зехтин знае какво говоря.

18

здраво словно

преди 6 години

Има връзка цената на зехтина с цената на петрола .С вкус на старо хидравлично масло.

17

Анонимен

преди 6 години

До тези, които бъркат езиците:Вие малко сбъркахте родния руски с българския!"Плащаю" (оплачиваю) почти означава плащам!

16

Анонимен

преди 6 години

Ко е това олио по скъпо от ракията че кои ша го пие тва бе

15

Анонимен

преди 6 години

Абе нали пазарната икономика, особено оная - либералната (акулската) щеше да доведе до рая на Земята. Щеше да реши всички ония, ужасните социалистически проблеми, когато хората гладуваха, ходеха в дрипи, живееха в мазета, не бяха виждали банани (щото баба им само банани е яла), телевизори купуваха чак след като бяха произведени, също и компютри, и ай-фони, метро - цъ, абе изобщо, селяните от 19 век бяха лишени от всички благини на либералната пазарна икономика, които сега гле-е-е-да-а-аш ...

14

Гошо...Тъпото

преди 6 години

Това е като менте ракията на цар Киро,само че правена във вид на...зехтин.Ако олиото вътре в...зехтина е 100% слънчогледово,пак добре за...ментето че има нещо...полезно вътре,защото нашенското слънчогледово олио не се знай колко е омешано с...палмовото масло.

13

Анонимен

преди 6 години

Истинският зехтин, сложен в хладилник, замръзва, кристализира като мед, а фалшивият - не. Това е най-добрият начин да се разпознае. После на топло се отпуска. И трябва да се продава и съхранява в тъмни, стъклени бутилки, от светлината се губят полезните му качества.