12

от долния

преди 6 години

Става дума само за студенопресованите мазнини. За другите каквото и да изберете сте набутани.

11

Анонимен

преди 6 години

Драги приятели, един съвет: ИЗБЕРЕТЕ БЪЛГАРСКОТО.Във зехтина в търговската мрежа няма много зехтин. Има всякакви други масла + рафинирано маслиново олио, но зехтина е кът в зехтините. Оисобено в италианските, гръцките или испанските. Всичко е имитация на гъдулка от страна на ошениците в Италия, Гърция и Испания.

10

дедо Ташунко

преди 6 години

По-големи глупости от писаното в статията отдавна не бях чел. Няма нищо по свестно от качествен, студенопресован зехтин. Турски, гръцки и т.н. са "горещопресовани" и витамините са се изпарили оттам. Все още в Италия (област Лигурия и край Тиренско море) може човек да си купи истински зехтин. Десет евро е литъра. Иначе италианците масово пробутват менте зехтин, с красиви етикети. От 30 години насам си доставяме с Ташунковица по 50 литра годишно. Само препоръката да не се пържи със зехтин е вярна.

9

Вал

преди 6 години

Некомпетентно написана статия, дори подвеждаща.За сведение, полезните ненаситени мастни киселини при слънчогледовото масло/олио са около 20%, а при зехтина са 73%.

8

Анонимен

преди 6 години

До Кънчо. Зехтинът изобщо не е подходящ за пържене, защото при високи температури се запалва. Не знам защо сте решили, че е, но определено грешите.

7

Експерт

преди 6 години

За съжаление никъде вече не може да се намери истинско качествено, нерафинирано слънчогледово олио(шарлаган). Синтетичните дизелоподобни боклууци на румънските заводи изградени по норми и директиви на ЕС нямат нищо общо с олиото и истинският му вкус. Докато домашен качествен зехтин все още се намира, макар и трудно, както и такъв от малки частни гръцки производители.

6

Анонимен

преди 6 години

Стига олиото да е чисто слънчогледово, а не някаква смес с рапично или друго ефтинко си е супер. Плътно с приятен аромат на слънчоглед с доста по-наситен жълт цвят.

5

Анонимен

преди 6 години

Не знам кое е по-полезно, но зехтинът е на мoдa => ЗЕХТИН пък и не е български, а българина най-много обича нещата, които не са български

4

Анонимен

преди 6 години

Не знам кое е по-полезно, но зехтинът е на мода => ЗЕХТИН пък и не е български, а българина най-много обича нещата, които не са български.

3

Яйцето или кокошката

преди 6 години

Ненужна дискусия. Кварталният алкохолик бай Мони отдавна е решил дилемата "сливова или гроздова" в полза и на двете. Той обаче не употребява бърбън и фъстъчено масло, защото мрази САЩ или просто няма пари. Не се знае.

2

Кънчо

преди 6 години

Обратно на горното твърдение, зехтинът е много по-подходящ за пържене. При пържене със зехтин продуктите не загарят.

1

Анонимен

преди 6 години

Олиото е по-вкусно.