34

Благоев

преди 6 години

Нови F-16 не може да си купим, защото са спрени от производство (вече правят F -35,миришат ни краката за него)! Грипен е идеален за *** като нас! Има евтина поддръжка, оперира от малки летища и пътища,(става за патрулиране и партизанска война ,каквато единствено можем да водим на своя територия с тази армия)! За Ефките ни натискат, защото от нас се иска да участваме в задгранични мисии!Само че,нашите пилоти, като нямат летателни часове да ни ги подарят тези самолети, пак не става!

33

Румен

преди 6 години

Най-много ми хареса ,че армията ще строи жилища!От една страна пълно само с командващи,а няма войници...от друга страна ще стоят жилища?През коя фирма ще минават парите,материалите?Строителни войски ли ще има пак?Министъра защо не се изходи по темата и той?Щеше да връща казармата! КВО СТАНА?

32

До 41

преди 6 години

Проблем е да купим Грипен, защото Швеция е неутрална държава не са в НАТО и не слушат Вашингтон. За това ще F16 ама дали нов или стар е въпроса. Аз не разбрах защо не искаха оферта от французите, техните самолети владеят небето над цяла северна Африка

31

Анонимен

преди 6 години

До ИстинатаБългарите няма да воюват срещу Русия! Още Хитлер го е разбрал! Ако на теб толкова ти се воюва, отиди в Незалежная, там ще ти намерят място! Само че и те се гнусят от наssрани! Хайде, юнак! Тръгвай! Досега не е имало случай руски самолет да нахлуе в нашето въздушно пространство, а кораб - в нашата акватория! Русия не е агресор, но може да стане Гняв Господен!

30

Анонимен

преди 6 години

До То6Грипена, е по-добър.------------ Интересно, кога и къде завърши авиоинженерство, кога натрупа опит в бойната авиация, та така категорично отсече... Е, ако само дълбоко си верваш, че си специалист, тогава ок...

29

Анонимен

преди 6 години

... вече трябва и да лети!

28

Анонимен

преди 6 години

Няма за къде да се бърза, докато изберем самолета Третата световна ще е свършила.

27

Анонимен

преди 6 години

До Анонименв Германия си джиткат МиГ-овете и без тая дивотия-----------------Германия още преди 10 години подари МиГ-овете си на Полша.

26

Изстребител Питеков

преди 6 години

ГЕРБера е най-добър дрон.Живееме си прекрасно с мекици и зрелища.Нека не разваляме рахатлъка на нашия Дон-авиошампион.Нека новите дронове са снабдени с качествени камери и да следят всеки,отклонил се от пътя на Дона.Нека дрона е як-да носи далавера, пипера и суджука.Нека дрона се управлява от млади геймъри-няма нужда от пилоти и курсанти.Нека дрона замести Ипона,НАП,КАТ,МС,НС и ЕС.При липса на средства има резервен вариант-ще се използват хвърчила.Ако след 50г.сме под ГЕРБ-МКС е наша.

25

То6

преди 6 години

Грипена, е по-добър. Но ще изберем американския. всичко е политика. А сега всичко е ясно. да правят каквото искат, в края на краищата ние сме независими. Е ние ще плащаме накрая.

24

Анонимен

преди 6 години

The cost of each F-35 has now dipped below $95 million, Lockheed said Monday. The company hopes to eventually get that down to $85 million in a few years.Цена на 1х F 35 е по-ниска от 100мил USD !!!

23

Kiffla

преди 6 години

Аз пак нещо не разбрах.Не е ли все тая дали ще купуваме Ф-ове или Грипени, след като и двете са произведени в западни държави?

22

Истината

преди 6 години

Не знам какви точно са промените, но най-важното е те да бъдат съобразени с контекста! В днешно време най-голямата външно политическа и военна заплаха пред България безспорно е Русия. Следователно, най-важното изискване пред самолетите ни не трябва да е цената или конкретните им спецификации, а единствено дали биха били ефикасна при евентуална война срещу Русия.

21

Зозо

преди 6 години

Списък на руските измислици:Новата Волга, Су-57, МиГ-35, Нивидимата ракета /не я помня/, новата Лада и др.Всичко на картинка и анимация или ще "излезе до 5 години". Пълен смях!Някой е изброил и потоците, да добавя "Силата на Сибир" и космодрума Восточни - също "ще станат до n - години" :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))

20

Анонимен

преди 6 години

1х F 35 = 100 мил. USD

19

Анонимен

преди 6 години

Това е прекрасна новина! Излиза, че след повече от 75 години, за първи път след като България падна под руско робство, нашата армия е на път отново да лети на изпитани, западни самолети вместо на руски таралясници!

18

Цвъки

преди 6 години

Другаря Тиквун правилно отбеляза по-долу. Понеже искате прозрачност ще ви кажа и аз. По-принцип е добре да подкрепим ЕС икономиката и да вземем шведски самалети, но онея мити шведи не бутат нищо под масата, докато чичо Сам няма такива задръжки.

17

До 2

преди 6 години

А може да купим и 8х F35 .......

16

Анонимен

преди 6 години

Има и други руски фантазии - Син поток към Турция, Турски поток към Турция, Северен поток към Германия. Още Костов разобличи руските фантазии за Син поток.

15

Анализ

преди 6 години

Наблюдаваме как след поредицата грешки, които президентът Радев направи по темата за закупуване на нови самолети (а и по много други теми!), българският народ, вероятно вдъхновен от блестящата изборна победа на ГЕРБ и лично на ген. Борисов, отново започва да мисли рационално и правилно!