22

До Анонимен 9

преди 6 години

Та я кажи колко пациенти обслужва едно джипи в Германия? Най - много по 600. И дали можеш да отидеш на лекар без предварително записване? Като толкова много българските лекари "папат" без да работят защо не остават в България?

21

Анонимен

преди 6 години

С тия ниски заплати успяха да стопят лекарите

20

СИГАНИН

преди 6 години

До ТУКА ИМА, ТУКА НЕМАвместо джи пи, е па може БЛС да ги наименува ДЖИНГИ-БИ

19

ТУКА ИМА, ТУКА НЕМА

преди 6 години

ША ВИ НАПРАВА И ША ГИ ИМА ИЛИ ГИ ГОНИМ И ГИ НЕМА. НЯМА ЕДНО ДВЕ.

18

Анонимен

преди 6 години

Към 15...2 хиляди на доктор? Ти знаеш ли джипитото с какви официални доходи са? Взимат всеки месец фиксирана сума за пациент и отделно още + потребителската такса. Да не мислиш, че отчитат такса бележка за училище. Официални доходи на джипито, отделно в болниците заплата + % от здравната каса, отделно преглеждат и на други места.

17

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 16Кой специалист ще отиде да ти работи на село бе, я види за месеца 5 човека - я не. Да не е луд. На тях им се плаща на парче.

16

Анонимен

преди 6 години

Специалистите са проблем, не Джипитата. Населението в тези градчета се топи, намалява, селата пустеят и не са нужни толкова Джипита, колкото специалисти- УНГ, ендокринолози, невролози, заразни болести, кардиолози, уролози...

15

Анонимен

преди 6 години

дайте 2 бона на лекарите и 1000 на сестрите и няма нужда нето от кръгли , нито от квадратни маси. *** нали трябва някой да се прави на активен- КНИЖНИ ПЪХОВЕ, за нищо не стават. Ако напуснат топлите столове, и два лева не могат да изкарат навън тез лелки, дето анализират уж.

14

Анонимен

преди 6 години

Чешат си езиците, колкото до си вземат хонорарите и нищо не решават. Теглят едни локуми, а в утрешния ден пак няма сестри и доктори. Абе, да се усвоят едни пари и да се отчете дейност. Проблемът седи!!!!!

13

До 12

преди 6 години

Да се чете участъков лекар,извинявам се

12

До 10

преди 6 години

Аз лично напуснах държавата на БКП/БСП през 2000 г.Заплатата ми беше 140ДМ или 140 лв(новозавършил участък от лекар в град 160 000 жители).Докато БСП има и един единствен депутат,НЯМА да се прибера

11

Анонимен

преди 6 години

До АнонименНе, трябват ти 9 години (6 г. магистърска по медицина + 3 г. специализация обща медицина). Трябва ти и опит поне 10 г. като педиатър или интернист.

10

Румен

преди 6 години

кадърен и безработен няма!кадърен на 600 лева,също нямастига смешки,бе ...300 евро заплата,лекар ...лудите свършиха,това е,напуснаха държавата на ГЕРБ.БСП.ДПС.ДС

9

Анонимен

преди 6 години

В Германия едно джипи обслужва много пац. Започва работа в 7.30 на обяд 2-3 часа почивка и после до 19 часа. Работят с 2 кабинета и 2-3 асистенти, сестри или администратори. Канят пациенти в едната стая докторът преглежда, пише, разяснава. През това време другият пациенти е настанен в другият кабинет и докторът влиза за преглед. Асистентите поемат прегледаният пациент дават му рецепта, направление, болничен. Нашите док. искат само да "лапат", често нямат и сестра, на която иначе плащат 400 лв.

8

Анонимен

преди 6 години

От съюза на работодателите няма ли да им предложат заплата под минималната? Нали сме пазарна икономика - търсенето определя предлагането. Явно и с 1500 лв стартова заплата няма да могат да намерят кандидати и започва едно хапане на гзовете от яд. Всичко е идеално само дето ги няма ентусиазираните плоретари да работят за новите капиталисти.

7

Анонимен

преди 6 години

На никой не са нужни тия джипита да ги закриват.

6

тнт

преди 6 години

В първия момент разчетох "450 джипа не достигат в страната"и направо изтръпнах.

5

закривай

преди 6 години

Мойто Джипи като ми прави ЕКГ и вендузите се разпаднали от стоене, а кабелите стърчат. И викам, Ооо булка това ЕКГ уйярлес ли е. оная мига на парцали.

4

Анонимен

преди 6 години

Ставам джипи. Трябват ми 2 години обучение.

3

Анонимен

преди 6 години

Нали имаме "бежанци" лекари какъв е проблема?