22

шматка

преди 6 години

Човечеството е толкова близо до създаването на ИИ колкото и преди 100г.Това че сме навързали 20 програми една за друга е много ама мноооого далече от ИИ.Колонизирането на други светове(които даже и не знаем къде са) е пълна профанщина.Ние едва успяхме да отидем на 300х км а какво остава за светлинни години.Тоя е пълен въздух.Само защото някой все ни го навира насреща трябва да го мислим за гений.

21

Анонимен

преди 6 години

Хокинг да се занимава с теоретична физика, където му е силата, а да не коментира теми, които са ''тъмна Индия" за него!

20

Анонимен

преди 6 години

Няма такова животно "изкуствен интелект".Има научна дисциплина "Интелигентни системи".Колко време ще ви трябва за да го разберете?

19

Анонимен

преди 6 години

Изкуственият интелект е измислица на разни програмистчета и набедени IT-специалисти - за да се правят на много велики и да пишат безсмислени дисертацийки.

18

Burzum

преди 6 години

90 процента от хората са безмозъчни ....те са по опасни от изкуствения интелект....създателите му също биха били безмозъчни каквито са по принцип писачите на код....

17

Анонимен

преди 6 години

Човешкият мозък и машината (компютъра) функционират по коренно различен начин, макар че може да се направят много аналогии.Затова заплахите от "изкуствения интелект" са силно преувеличени.По-скоро трябва да се страхуваме от концентрирането на големи бази от данни с ценна информация в много малък брой хора - избран елит - това е истинската опасност.

16

Анонимен

преди 6 години

до 11ако друг вид живот е по умен по напреднал и по силен и не се възползва от това за да ни унищожи или използва ,това е достатъчна индикация че е по интелигентен вид,не е необходимо да сравняваме нещо,това което наричаме човечност е способността на съчувствие и помощ и вероятно не е само наша черта

15

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 9В математиката има модели, които имат поне 2 верни решения. Така е и с отговорите на въпроса Защо, които са винаги субективни и зависят от степента на познаване на причините и следствията за даден проблем. Ако машината знае повече от 1 отговор ще блокира, защото не притежава способността да вземе субективно решение и да се обоснове с железния аргумент, че има махмурлук.

14

Анонимен

преди 6 години

Истинските проблеми на човечеството са злоупотребите в области като генно инженерство, фармация, банкерската и финансова мафия, а не т.нар. изкуствен интелект.

13

Анонимен

преди 6 години

Мотивация и демотивация ни е силно заложена в генетичния код, т.е. животинското в нас както и в останалите животни.В машините се влага само логиката създадена от човека над това ниво , от тази логика която е строго математическа няма начин да се възпроизведе първичната животинска логика на генния код-Защото това е различен код и метод в основата си.

12

Анонимен

преди 6 години

Хокинг има някои големи прозрения в астрофизиката, но за съжаление в последните години стана проводник на една група учени(които служат на глобалистката мафия), които работят за да отклонят вниманието на хората от истинските проблеми, ами инсталират в мозъците на хората фалшиви опасности като изкуствения интелект.

11

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 7Първо трябва да измерим колко сме интелигентни и тогава да оределим дали нещо/някой е по-интелиген от нас. Сравнителната степен изисква сравнение по определени критерии. Някой да е създал надеждни такива? Не.

10

Анонимен

преди 6 години

Трябва да се страхуваме не от "изкуствения интелект" на машините и компютрите, ами от генното инженерство и фармацевтичната мафия.

9

Анонимен

преди 6 години

Изкуствения интелект прави само възможностите да усъвършенства способността да анализира данните самостоятелно, но не и да има мотивация или демотивация към същите.т.е. няма как да бъде човек, това съм мотивиран а за другото съм демотивиран.

8

Анонимен

преди 6 години

До Джедай МастърВероятно Хокинг знае далеч повече от болшинството специалисти по програмиране.

7

Анонимен

преди 6 години

засега не е опасен,някой ден ако създадем нещо по интелигентно от нас има опасност да станем излишни или пречка за развитието му а може и съвместно да съществуваме,не се знае,лично аз се съмнявам то да реши да унищожи създателите си ако наистина е интелигентно

6

Анонимен

преди 6 години

Прогнози, базирани на какво? Механизмът на работа на човешкия мозък още не е разгадан и няма да бъде, защото има поставен лимит за границите на нашето познание. Защо ли-ами питайте създателя или неговия и т.н. Интелектът не е даденост, а винаги е в процес на развитие, зависещ от непредвидени и неконтролируеми външни и вътрешни фактори. Както се получават спонтанни мутации в клетките, така и въображението ражда идеи, които нямат обяснение.

5

Джедай Мастър

преди 6 години

Стивън Хокинг е астрофизик. Програмирането и изкуственият интелект са далеч извън сферата му на познание, така че мнението му по въпроса не се различава от това на всеки друг. Дори Бойко Борисов да беше направил въпросното предупреждение, тежестта му нямаше да бъде по-различна от това на Хокинг.

4

анонимен

преди 6 години

Машини работят по алгоритми , създадени от хората. Затова е по-правилно да се говори за интелигентни системи, а не за изкуствен интелект.

3

Въпросче

преди 6 години

Изкуственият интелект няма да има човечност. Сами си направете изводи какво ще прави. Обичате ли хора на които им липсва това качество?