42

Анонимен

преди 6 години

До АнонименЛекар с една специалност - около 850Акушер или медсестра - 720И не ми излизай с "има и по-ниски", това са специализиран профил с поне 7 години обучение, не продавачи на вестници.

41

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 40И да плюем и да не плюем - все едно. Прав си единствено в частта "да не се налага да ходим на лекар". Днешните касапи от зор пари да вземат и едничкото ти око са готови да извадят. Такава е политиката, а най-лесно е да се вие срещу общопрактикуващите, вместо където трябва - здравна каса и съответното министерство, т.е. да се протестира срещу онези, които задават правилата.

40

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен - A бе ***,кажи колко "безумно ниски" са им заплатите,ама със цифри и ще видиш какъв ще е резултата в мрежата!

39

Анонимен

преди 6 години

Тези плачат да се върнат поликлиниките от едно време. А иначе искат пари от децата, защото те по-често са на лекар (ваксини, грипове и т.н.).Също така е интересно защо в Германия има 200 здравни каси, а у нас само една? И какво ли ще стане, ако се разбие монополът?

38

Анонимен

преди 6 години

До безобразиеГовориш глупости. В една болница се плащат две такси - личен лекар, и първа по направление. 6 лева. Не за всеки лекар. Лекарствата са стока, не са даром. Подкуп не са ми искали никога, нито дарение. А съм лежал по болници три пъти.

37

40,

преди 6 години

Като си тръгнал като вещица с пожеланията- ми да ти се връща.Ако си лекар-разбирам още по-добре що бият лекарите. То бива простотия, бива, но това е вече заораване в дъното. Това,че някой е прекаран-то ли е причината да му се извият ръцете и да му се вземе ризата от гърба? Че то в България "смешно ниски" са почти на всеки заплатите.И това не е оправдание за лекарското мародерство у нас.И за още по-престъпната идея за плащане на детските прегледи.Дано без работа останат съвсем тия кръвопийци!

36

безобразие

преди 6 години

Егаси наглостта. ТАзи такса трябва да се махне. Колко пъти трябва да се плаща за здравеопазване. Веднъж здравни осигуровки, като ползвам лекар веднъж на 5 години. Веднъж такса за всеки лекар. Веднъж лекарства. Веднъж ако трябва нещо по-сериозно подкупи, дарения и не знам си какво.

35

Анонимен

преди 6 години

Аз пък настоявам за камери и касов апарат в кабинетите им. Камерата да е свързана към министерството в реално време. Както е при пунктовете за годишен технически преглед. Касовите апарати свързани към НАП. Бая доходи се укриват. За подпис те таксуват с потребителска такса, която не се регистрира никъде.

34

Анонимен

преди 6 години

Абе, пожелавам ви както плюете по лекарите, да не ви се налага да ходите на лекар по реална нужда. Трите лева такса не само са нужни заради безумно ниските им заплати, но и иначе всякакви по цял ден ще ги тормозят, че детето е кихнало, или че на бабата е изпукал гърбът.Хората са на един запушен бъбрек разстояние от преоткриване на уважението към лекарите.

33

Аз съм

преди 6 години

същата: пенсионерка от 17г., но и преди не обичах да ходя по лекари; сега на 60г. ходих на профилакт. преглед, на 71- основен преглед на очите- много неща писаха, но като чета по термини и обяснения- лек нЯМА ни за стъкловидно тяло на окото, ни за нищо..Не вярвам и на апарата за кръвно налягане- стремя се "храната да ми е лекарство", теглото- като преди 50г, е.. кръвоносни съдове, вени.. но КОЙ може да ги оправи? А и "време е"..;-))

32

Анонимен

преди 6 години

Откъде го измислихте това сега?И от децата да смъквате кожи?

31

Анонимен

преди 6 години

........,а ДЕВЕТ категории лица, между тях полицаи, държавни чиновници, съдии, прокурори,депутати и тем подобни да започнат да плащат.В нормалните държави принципа е солидарност и процент,но не и у нас.

30

Анонимен

преди 6 години

Осигуровките се плащат от по-бедните и от работещите бедни,точно тези които разполгат с пари не плащат осигуровки,а получават най-качествено и добро обслужване,както и връзкарите.И после работещите бедни плащат,освен таксите и плащат и разноски по лечение,ако им се наложи.Трябва да отнесете този въпрос към законотворците и здравното министерство,лекари и пациенти заедно да търсят добро решение и промяна на правилата,а ДЕВЕТ категории лица, между тях полицаи, държавни чиновници, съдии, прокурори,

29

Анонимен

преди 6 години

Аз на лекар не ходя, правя го много, много рядко. Ако не се чувствам добре си вземам лекарства от аптеката. Не мисля, че лекарят ще ми помогне. Пък и те предписват лекарства от фирми, които ги пращат на почивка цяла седмица. Просто не им вярвам. Но той всеки месец си взема парите от здравната каса и за мен. Защо?

28

465

преди 6 години

Ненаситни наглеци. Търговци на здраве, а може би на болест? Някой прави ли проверка на касовите бележки, щом си търговец, издаваш касова бележка. Ако не се сложи край на тези търговски взаимоотношения - болен - лекар, тези хора ще стигнат далече в наглостта си, не ми се мисли докъде.

27

The Ghost

преди 6 години

Отивам на личен лекар защото ми се зле. Плащам 3 лв. Оказва се, че той не може да ми помогне защото проблема ми е извън неговата компетентност. Но таксата ми я взема. ЗАЩО? Личния ми дава направление - за специалист. Там отново плащам 3 лв. - ЗАЩО?Отговар е е лесен - НЗОК е създадена да скубе народа, а не да му помага

26

Анонимен

преди 6 години

Става въпрос за един лев. Ако нямаш един лев да платиш за детето си- НЕ ПРАВИШ ДЕЦА. Всички лекари в българкия са абсурдно зле платени, което кара единствените читави такива, всяка година да се преориентират към друга държава. Това са фактите.

25

Анонимен

преди 6 години

Баща ми има диагноза рак,а джи пи то му се прави на незнаещо и му взима всеки път потребителска такса,разбира се никога с касова бележка,даже няма касов апарат,НАП къде спи!2000 пациента сложете по 1лв потребителска ракса ,колкото е за един пенсионер е 2000 необложен доход за данъци и социални осигуровки!никой от НАП не засича броят на извършените и отчетени прегледи от здравната каса, дали отговаря на пуснатите касови бележки за потребителската такса?

24

Анонимен

преди 6 години

А на щведите децата ще плащат ли по левче?

23

мислещ

преди 6 години

джипитата са напълно излишни - формабен преглед - некомпетентност-а освен потребителска такса искат такса и за редица други неща