17

Българин европеец

преди 6 години

По добре да сме мулти-етническа държава на втора скорост в ЕС и да работим чистачи на запада за 1000 евро заплата отколкото да мизерстваме като руснаци за 86 евро средна заплата. Щом са ни сложили да сме мулти-етнически на втора скорост значи така трябва, такъв е животът, в Брюксел знаят най-добре какво е нужно за България и се опитват да ни помогнат, защото членството ни в ЕС е най-прекрасното нещо което някога се се е случвало на България.

16

дд

преди 6 години

Дали ще мина границата без да спирам или ще спра за да подам личната си карта дори и 10 минути да загубя не е проблема.......стандарта на живот ми е важен.......редовно ходя за цигари до Чехия само две табели са границата, но в чешкото село веднага си личи, че е по-бедно, че не е Германия.....предпочитам да има граници, но нашата България да е добре Швейцария не е в ЕС има граничен контрол ама.....:)

15

Аса

преди 6 години

*** са някои. При шенген си пътуваш без да спираш за Гърция и Румъния но си остава граничния контрол с Турция, Сърбия, Македония. Знаете ли колко ми беше кеф да мина от Италия в Словения по магистрала без да спирам и само една табела Словения. Живей достойно а не като втора ръка, това ни кара да сме изостанали.

14

Аса

преди 6 години

Да. Всичко е ясно. Южен поток не, северен поток да. Живеем в германска диктатура. Погледнете им отношенията към съседна Турция. За Украйна без визов режим въведоха, а къде са правата на българите за право на майчин език? Това е и двоен аршин на ЕС.

13

111

преди 6 години

Абе що не ги пускаме тия мигранти да си минават на Запад, да си плащат транзита и по-живо, по-здраво да ги стоварваме на Запад да одат у Шенгеня?

12

ДонДон

преди 6 години

И аз не виждам особен смисъл от Шенгенско членство в настояшия исторически момент.Граничим само с Гърция и Румъния от еврочленките. От юг мигранти, а от север Дунав. Каква ни е ползата от безконтролно придвижване. Само мигрантския натиск ще се повиши от към Гърция, а на румънската граница, паспортния контрол е най-малкото нещо, което пречи на движението. Докато Сърбия и Македония не влезнат в ЕС, файда йок от Шенген.

11

Българина

преди 6 години

А българите не виждат шанс първо германия да не стане халифат и второ като стане първото ес да оцелее, ще оцелее източна и централна европа

10

Анонимен

преди 6 години

Нали пътуваме без виза, за къв *** ни е тва ?

9

Анонимен

преди 6 години

НИКОЙ НЕ ГО ВЪЛНУВА ТОЯ ПРОБЛЕМ!!!

8

Анонимен

преди 6 години

Овце, не ви ли писна да се влачите на втора скорост? Дайте малко газ, поне да изръмжите на европейците. Ужасно скучен народ.

7

Шенгун

преди 6 години

А-а-а-а, защо така? Нали имахме само една тоалетна да измажем и сме в Шенген. Поне така каза Премиера в предния си мандат. "Голям суджук ***, голяма дума не казвай! "

6

АНТИ

преди 6 години

До първия1.В конлагерите евреи работеха за държавата на немците.2.В "в този концентрационен лагер, наречен ЕС" българи работят за евреи банкери и т.нначалници на Бг политици.------------------------------------------------------------------------------------------------------Кое е правилно ?!

5

Ужас

преди 6 години

Е как така нали Юнкер,ни обеща светло Евро бъдеще!?

4

Анонимен

преди 6 години

Чудесно, защото честно казано изобщо не искам да влизаме в Шенген. Така или иначе сме в ЕС, влизането в шенгенското пространство по никакъв начин няма да повлияе на свободното пътуване в ЕС. Шенген ще премахне граничният ни контрол, а както се досещате това не е никак добра идея за външна граница като България. Липсата на контрол по границите ни е последното нещо, което ни трябва и не разбирам защо правителствата ни се натискат да го получат.

3

Анонимен

преди 6 години

Какъв шенген бе кой ще ви приеме в шенген да им подбивате пазара? Вас ви използват само за купувачи където им купувате второто качество продукти! Вас ви третират като 3-та ръка индивиди даже не ви считат за хора. 15 години живях в германия и нещата пределно са ми ясни. Много германски фирми искат да дойдат в БГ и да инвестират но държавата не им разрешава. В бг ще плащат ниски данъци а германия ще изгуби милиарди евро. Така че шенген през крив макарон. Вие сте ненужни мизерни индивиди!

2

Анонимен

преди 6 години

Много добре. И българите не искат.

1

Анонимен

преди 6 години

И България не вижда шанс да стои в този концентрационен лагер, наречен ЕС. Където условията са малко по добри от тези в Освиенцим. Защото хората се палят сами, а не в газовите камери.