35

Хемус?

преди 6 години

Защо не финансират очастък АМ Хемус? Цяла севетна българия ще я ползва.По-важна е от магистрала за Сърбия!ГЕРБ иска гласовете от Княжество България, но нищо не прави за хората.

34

Анонимен

преди 6 години

Срещу 8.3 милиона лева/км получаваме разширение на сегашния път?! Не се наядоха!!!

33

Анонимен

преди 6 години

Щели малко да поразширят сегашният тесен път - ами отдавна трябваше да го направят, а още по-добре ще е ако направят магистрала там, а не да оставят обикновен път, както сега ще правят. Даже скоростен път няма да е това. какво са се разпищяли ГЕРБ, сякаш магистрала до Луната ще строят, а то едно голямо нищо струващо над 1 милион на километър, от който ГЕРБ ще откраднат почти всичко.

32

Анонимен

преди 6 години

РЕПУБЛИКА МИЗИЯ СЪС СТОЛИЦА ВЕЛИКО ТЪРНОВО НЕ ЗВУЧИ ЛОШО. ЩЕ СЕ ОТКАЧИМ ОТ ПРОКЛЕТАТА СОФИЯ.

31

Няма магистрала

преди 6 години

Това не е магистрала!!!Защо продължавате да коментирате сякаш ще се строи магистрала?

30

бг смешки 2

преди 6 години

До КОНСТАНТИНОВ простият народ не разбира изобщо как го крадат и равотят !!!!

29

бг смешки

преди 6 години

PARITE идват ОТ БЮДЖЕТА ! така че има парса за крадене ! до 2020- 2021ва обаче и тая далавера ше свърши ......

28

Анонимен

преди 6 години

Докато не се оправи "Митница Калотина", която сега прилича на "свински черва" /виж сателитните снимки в Google Maps/ магистралата ще си остане половин магистрала и опашките за 5`те евро /бакшиш/ ще си останат, и хората ще псуват.

27

Анонимен

преди 6 години

Тесните Сиромашки Магистрали на Бойко Борисов

26

Анонимен

преди 6 години

Честито на Пеевски, той ще спечели, нали построи Северната Скоростна Тангента, както строи продължението на ХемусЧестито на ГБС, те ще спечелят пътят през Кресненското дефиле. Честито на Трейс, строящите със съмнително качество обекти из София и БургасЧестито на Олигархията!

25

Анонимен

преди 6 години

Магистралата по думи на министъра е от ПО-ОПАСНИЯ тип, където платната НЕ са раздалечени едно от друго. Освен това е по-тясна. Проектирана е така, че да не може да се развива максималната скорост за магистрала, защото сме бедна страна и трябва да се правят икономии от някои неща; от други - не. Проектната скорост и е 100 км/ч за 15 км от нея и 110 км/ч за останалата част.

24

Анонимен

преди 6 години

Сърбите получават много сериозно европейско финансиране. Не е вярно написаното под мен

23

аз

преди 6 години

До КалинПри това - само малко ще разширят съществуващия път! Няма да строят изцяло нова магистрала!

22

аз

преди 6 години

До ЛошоКой ти каза, че е без европари?! Сърбия строи тази магистрала с европари - по предприсъединителните програми! Но и аз се чудя защо ние изоставаме със строежа на нашата част?! Далеч по-кратък и лесен участък?!

21

Анонимен

преди 6 години

За Варна - София и дума да не става !Пък за Варна - Бургас,ептен. Изобщо нещо за развитие на северна България ? Или може би трябва да искаме референдум за отделяне? Иначе - само София и южна България.

20

Анонимен

преди 6 години

А ще ремонтират ли граничният пункт, защото е ужасно, старо с висящи кабели, мизерия. Липсват елементарни условия, често и буквите не светят дори и веднъж се беше получило реплика, вместо Република. Недопустимо.

19

Реалист

преди 6 години

Няма да има магистрала.Неясно защо някои журналисти наричат магистрала един обикновен път?!100-110 км/час е под безопасната скорост за много от пътищата в България, но това не са магистрали и обикновено там по "съвет" на КАТ са сложили ограничения на скоростта от 40 или 50 км/час. Предполагам, че и до Калотина ще бъде пълно с такива ограничения, както навсякъде в България.

18

Лошо

преди 6 години

Сърбия, без европейски пари има повече и многократно по хубави магистрали от нашите. Крадеца бойко борисов мажеше да направи два до три пъти повече с тези пари, ако не беше крадец!

17

Калин

преди 6 години

Значи, прости калкулации:1. Етап първи - 2.5 години, 17000 метра, 117 мил цена = 18.62 метра за ден, 6882.35 на метър2. Етап две - 2.33 години, 14500 метра, 142 мил цена = 17.02 метра за ден, 9793.10 за метърАко извикам групичката на синът ми от детската градина, сигурно ще направят поне по 2-3 метра повече на ден, само с кофичките и лопатките с които си играят в пясъчника...Абе тия животни срам нямат ли??Трай българино....

16

Анонимен

преди 6 години

Това е пътят Е80, който минава от всякъде другаде, но не и през Лондон и Будапеща както е написано по-горе.Пътят Е80 минава през Португалия, Испания, Франция, Италия, Хърватия, Сърбия и България. Кратка справка в Укипиедия и в сайта на сръбската "Коридори Србиjе" ни дава нужната достоверна информация.