40

ан

преди 5 месеца

Блондинката минава покрай ферма с колата си. Когато вижда фермера, тя пита: „Кажи ми, защо тази крава няма рога?“ - Ами ... стадото говеда може да причини големи щети с техните рога. Затова ги премахваме. Понякога използваме киселина за тази цел. И накрая, много породи говеда са специално отглеждани без рога. Но основната причина, поради която тази крава няма рога, е че е кон.

39

Анонимен

преди 1 година

Съгласен съм с Helleborus.
В днешно време в учебните заведения не те учат да бъдеш човек, не те учат на морални ценности, на състрадание, на респект, на любов, но това как да се справяш с живота и как да гледаш на него. Грамотността е важна но това е още по-важно! От него зависи колко сме силни и сплотени като народ. Едво когато си дадем сметка за това, тогава може да очакваме по-добро бъдеще.

38

очевидно

преди 1 година

Профанизацята е стратегия за отглеждане на лесни за манипулиране овце и роби.

37

Анонимен

преди 1 година

Prawyl sum sy test y sum srawnytelno gramoten, pone sto se otnasja za yzpyswaneto na dumyte, but njakoy nesta umisleno prenebregwam and smjatam ce trjabwa da otpadnat yly pone da stanat dubletny.

36

Анонимен

преди 1 година

Bulgaria trjabwa da otmeny kyrylycata, za da bude moderna durzawa, no trjabwa da se wuwede sryft kato tozy, vmesto sljokawyca!

35

Анонимен

преди 1 година

Правил съм си тест и съм сравнително грамотен, поне що се отнася до изписването на п думите, но някои неща умишлено пренебрегвам и смятам че трябва да отпаднат или да станат дублетни. ЧЛЕНУВАНЕТО! Да има само кратък член! Не ме интересуват и хилядите правила за писане на малки букви, кратки и дълги форми на съюзите и прочие... По правопис си пиша четворка.

34

Helleborus

преди 1 година

С това, че свободното общество беше смачкано от държавата, сега имаме грешка и в трите неща, хем не можем да пишем и четем, хем се бием и обиждаме, хем не можем да си вържем връзките на обувките. Но вчера вашият журналист твърдеше, че родители, които имат различна от държавната визия за обучението на децата си, гледат на тях като на домашни животни, пардон, любимци. А по-добре ли е да са в държавна ***?

33

Helleborus

преди 1 година

Това, което вие днес наричате патриархална култура, не е просто остатък от старо мислене. Човекът е създаден като семейство, майката и бащата са вид технология за живот, за отглеждане на поколение. А добрите качества и умения са част от технологията на добрия обществен ред. Днес държавата вади децата от семействата, присмива се на морала, дава им образование, но бледо копие на оригинала, който е изопачен. Тоя тип познание трябваше да надгради старото, да бъде плюс, а не да го измести и затрие.

32

Helleborus

преди 1 година

Грамотността е важна, но има и по-важно, качества и умения. Като тръгнем от качествата - почтеност, трудолюбие, уважение към останалите, сръчности. Хората преди нас не са били прости, ако не всички са умеели да четат. Първоначално писмото е било образно, само малцина са се занимавали с чиста наука. Обаче са имали технологии за изграждането на личности с качества и умения, каквито ние днес не прилагаме като масова култура. Не бива да заменяме изграждането на човека с придобиването на информация!

31

Acca

преди 1 година

28 - бате, ква е тая дума междувпрочем :D

30

Анонимен

преди 1 година

До Печалния менестрел - В държава, в която масово хората по почина и примера на премиера казват "правимЕ", "пишемЕ", "четемЕ", "строимЕ", за каква грамотност може да става въпрос?

като се абстрахираме от желанието ти за уязвяване на премиера, може да се каже, че основно в софийско и шоплука си "миекат" далеч преди премиера.
Това е защото тези хора хал-хабер си нямат що е то спрежение на глаголите и колко спрежения има в българския език! От там, кога е възможно да "миекат" и кога не!

29

Анонимен

преди 1 година

отвертка - руска дума! На български доскоро се пишеше отверка. Вече са наместили руската дума тълковния речник. Сега се обяснява, че коренът е отвъртам, но същият инструмент не само отвинтва, а и завивинтва. Значи, може да се нарича и "завертка" ( пак от руски). Голяма грамотност рийшли!

28

Анонимен

преди 1 година

пак ни натякват през парцаливите медии, че сме прости! Аве що ви няма с камерите никви на Терминала, когато Олимпийците се връщат окичени като с рогозенското съкровище, ами вкарвате дезинформации? Междувпрочем грамотността в днес. бг е критична! Обикновено се смята на принципа ср. аритметично, като с това се вкарва боядисаният електорат...

27

Анонимен

преди 1 година

Най-неграмотни са драскачите работещи в сайтовете като този.
Равносметката от екперимента показа ,че младите мъже "не говорят"български език,20 годишната студентка е изключение,а най-грамотни са жените(от експеримента)на средна възраст-вероятно учителки.

26

Печалния менестрел

преди 1 година

В държава, в която масово хората по почина и примера на премиера казват "правимЕ", "пишемЕ", "четемЕ", "строимЕ", за каква грамотност може да става въпрос?

25

тест ист

преди 1 година

До Тест

герп 1/2

24

Ан цу,цвай цу

преди 1 година

Аз па си пиша анцунг.По ми аресва.

23

Збогом

преди 1 година

младежи, пише се Хан Цун Гъ, чичо му на Ханку Брат

22

Да живее Балгариа!!!

преди 1 година

Всеки Балгарин е длъжне дае ГрАмотен Не пишате на латински и на шлйокавитса и маимонитса а на балгарски!!! но пишете грамотноо за6тотото е срамнооо Да живеат братиатя КирилиМитоди и тяхниа брат Климен Охрицкиа дето сам е посроил софискиа ониверситед и ебил професор там а ассам заваршил балкарска филлолугиа преди пет 5 годинй Да живее Балгариа иса мо Балгариа Асека звам Хасан и многу оби4ам таси даршава!!!?><$$Ч!! Машалла Ефенди Евала!!!

21

Тест

преди 1 година

Как се пише правилно:
БКП +
или
БСП -