17

Ала_Бала

преди 6 години

.. техни работници. Тази две страни не го подкрепяха да се премахне ембаргото, защото печелеха от неговото заобикаляне. Либия е плащала скъпо за много стоки внасяни въпреки ембаргото. Нещата се промениха, когато Иван Костов назначи нов посланик, но беше вече късно, съдебната машина се беше задвижила. До колкото си спомням, някой подсъдими либийци участвали в онези тъмни сделки изчезнаха ( там така става ). Никой либиец не вярваше, че това е диверсия извършена от българките.

16

Ала_Бала

преди 6 години

и тогавашния посланик в Триполи - Кръстьо Илов не е обърнал никакво внимание на случая, даже е заявил доста срамни неща за тези нещастни жени. Агентите ни висяха около пристанището и брояха корабите, ядяха големи кебапчета от 3 меса в българския клуб и пиеха марково уиски внесено по дипломатически път. Пълно безхаберие. Да не говорим за непознаването на обстановката от хубавото Наде и опитите да се въздейства на Кадафи чрез Египет и Тунис. По това време Кадафи беше скаран стях и дане изгони ..

15

Ала_Бала

преди 6 години

По същество зад ареста на нашите мед. сестри се крие една корупция при вноса за биопродикти ( лекарства ) през Египет, произведени от западни фирми от кръв купена на безценица от Субсахарска Африка. Участват медицински отговорни лица от Бенгази. Продуктите са заразени, защото контрола е занижен и кръвта е от райони с голяма болестност от ХИВ. Заразата се разпространява, властта търси външен враг и намери беззащитните бългаски мед. сестри - тогава бяхме скарани с Русия, не бяхме и в НАТО и ..

14

Тео

преди 6 години

Няма вечни приятели,има вечни интереси.Та така и с българските медици.Заради тези хора,които са били предупредени какво се готви,сме платили всички ние скъпо и прескъпо.Операцията,която се афишира като успех е реално един голям провал за България.Два милиарда долара и то на стойността им от 89-а година плюс затварянето на трети и четвърти блок на АЕЦ Козлодуй заради хора,които са били предупредени. Тези оживяха.Не бих казал същото за нескопосаната операция на Борисов в Ирак с двамата тираджии.

13

Анонимен

преди 6 години

По онова време, един журналист попита Иван Костов за неговото мнение за присъдата над сестрите, а той високомерно отговори Ами ако са виновни? Дали този запис се пази, интересен би бил на фона на статията.

12

ази

преди 6 години

Важен е крайния резултат

11

Анонимен

преди 6 години

Аз виждам как сме прекарани със задърженията на Либия към България......задърженията = да се чете "задълженията"

10

Анонимен

преди 6 години

Аз виждам как сме прекарани със задърженията на Либия за България,а тези медицински лица са едни нещастници,попаданали в грешното време на грешното място.Сега разбирам защо някои хора в България не са държали на тези медицински и други лица,не заради тях самите,а заради загубите на България от подобна сделка.

9

Шаран-БГ

преди 6 години

Френците са същите хитреци-тарикати, каквито са си останали след ерата на Наполеон. Голям народ, голяма държава, голямо самочувствие без особено покритие. По милостта на САЩ стават страна-съпобедителка над Третия Райх след края на ВСВ. На практика от 1936 година до 1945 -та френските политици тотално се омаскаряват !. Очите им измива друг голям умник - Шарл де Гол. Не се учудвам, ако Саркози е "обрал каймака"!?

8

Абе Василев

преди 6 години

Мноо ги разбираш нещата бе компетентен я вземи напиши 1 книга най- добре или най- добре ходи си лягай и недей зна много много

7

Анонимен

преди 6 години

Атомна централа за Кадафи срещу освобождаването на българските медици. Конфиденциални документи показват, че това е сделката сключена през 2007 между Франция и полковник Кадафи. Шаркози целуваше Кадафи .А тия просто бяха набедени от ЦРУ за да настроят населението и света срещу некотролируемият Кадафи .Не беше вече пионка на янките и си го убиха!

6

Анонимен

преди 6 години

Ако всичко това е вярно,има достатъчно материал за многосериен филм.Американците биха го направили веднага,акйо се касаеше за техни хора.До тук историята е много интересна,но защо нищо не знаем за тайните ходове на Саркози?Самото освобождаване на сестрите е обвито в мистерия и всички се чудим как така изведнъж тази фина жена Сесилия успя да изкара сестрите и да ги качи на самолета.Тук ни се губят подробностите,а не е лошо да ги знаем.

5

Изненадващо дори Мос

преди 6 години

Мосад службата за която се носят най-много легенди ! Бог знае може и да са истини !!!

4

ФИНТ -ПО БЪЛГАРСКИ

преди 6 години

.....или как Гоце ...КАРАШЕ СЕСТРИТЕ ДА СИ ПРИЗНАЯТ ЗА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ , КОЕТО НЕ СА ИЗВЪРШИЛИ!!!НАЛИ Е ПАК ФИНТ,бе......??!

3

Анонимен

преди 6 години

Либия си получи заслуженото.

2

Анонимен

преди 6 години

ако не беше саргози още да си висят в либия.

1

2 МЛРД ДОЛАРА

преди 6 години

доставки за ЛИБИЯ от НРБ били комунистически пари. Да сме се откажели от тях. Как не се посвениха сините крадци след ПРЕВРАТА да си сложат в джобовете тези КОМУНИСТЧЕСКИ ПАРИ и като ПЪПКАТА с 2 имота на РИВИЕРАТА, а гламавия хахо , сложен за Президент само с 1 на Халхидики. ПАСИто мина от ТРАБАНТ на С класа и е първа АМЕРКАНСКА *** тук