75

славянин

преди 6 години

Нормално е новите ни атлантически ''братя'' да ни третират като ''равни''!

74

асен

преди 6 години

Значи положението е още по-лошо , Унгария , Чехия и Словакия също са подготвили жалба с такива изследвания , ами ако изследват пирилните препарати и др.нехранителни продукти какво става , всички знаем какво им е качеството тук , а се търгуват по-скъпо отколкото на запад !

73

Анонимен

преди 6 години

Е,и????Разликата е установена!!Какво правим оттук-нататък??Или проучването беше само протоколно??Досега в нормални държави след такова изследване щеше да има запечатани магазини и масови фалити ,заради плащания на обезщетения на потребители!Само тук си установяваме и си остават в сферата на проучване и научен доклад!!И какво като установихте разликата питам??Кучетата си лаят..............!!

72

българин

преди 6 години

А какво става с лекарствата? Някой трябва да ги провери, защото това което пакетират в България няма нищо общо с написаното.

71

cazzo duro

преди 6 години

Единственото лъжливо нещо е само гръмкото заглавие на статията. Поредното поръчково гомно. На някой стана ли му ясно от по-долу написанато в къде е разликата??? Сиренето било с 0.2% по-ниско съдържание на въглехидрати?!?!?!?!? 0.2% !!!!!!! Ами стандартната грешека при такова изследване е 0.5 %!!!

70

Анонимен

преди 6 години

Нещо за цената на трудът чува ли се? Тук май бил по-евтин. Трудът нали е стока. Пък и се говори, че тамА имало сериозни помощи за безработни, детски добавки, такива дреболии. Ама дали е така, не се знае. Някой агенциа да направи задълбочено изследване, струващо поне сто милиона евро.

69

Пулев от гр.Кубрат

преди 6 години

Долавям, че ви е засегнато чувството за справедливост, и затова така се вълнувате. Само че грешите. Така, както е, така е СПРАВЕДЛИВО, само че 75 процента от вас не могат да го разберат, и мрънкат, мрънкат, цял живот не разбират кое как е, и защо.

68

Анонимен

преди 6 години

От кога храните в западна Европа са по- евтини ли?От доста време. Не всички разбира се, но някои са!Разходите за храна на БГ домакинство и Германско например са горе-долу еднакви в парично изражение..... Но като процентно от доходите са около 8% в Германия и над 60% в България. За качеството ...прочети статията. Един от многото примери за които се сещам е марка синьо сирене което купувам в Кауфланд до нас в Хановер за ?0,95 /100г когато не е на промоция ,а в Българския Кауфланд е 2,69лв.

67

Анонимен

преди 6 години

Добре, ама от такива проверки много файда няма, ако не се съобщават кои точно са продуктите!В Щатите са особено чувствителни на такива теми и ако някой си позволи да пробута ниско качество веднага се огласява. Спадът в продажбите е по-лош от каквито и да са глоби.не знам защо в Европа ги крият. Ако не бяха Американците да раздухат дизелгейт, ЕС щеше да прикрие Фолксваген и да потули всичко. Къде е Европейския аналог на consumer reports?

66

Киро

преди 6 години

"Разлика обаче имало във вид шунка, при нас тя била пълна с вода, отколкото в Германия." Що за изречение е това?

65

Анонимен

преди 6 години

НОРМАЛНО Е ДА ИМА РАЗЛИКА. НЕ МОЖЕ ДА СЕ ПОЛУЧ И ДА РАБОТИШ КАЧЕСТВЕНО КАТО В ШВЕЙЦАРИЯ А ДА ТИ ПЛАТЯТ КАТО В БЪЛГАРИЯ. КАКТО ИМА РАЗЛИКА В ПРОИЗВОДСТВОТО И ЗАПЛАЩАНЕ ТАКА Е ИВ КАЧЕСТВОТО И КРАЙНАТА ЦЕНА ТОВА Е НОРМАЛНО И НЕИЗБЕЖНО.НА СЕЛО БАБА ПРАВИ ОВЧЕ МЛЕКО НО ИМА ОВЦЕ. ИВ ГРАДА ПРАВЯТ МЛЕКО .НО БЕЗ ДА ИМАТ ОВЦЕ.

64

Бау

преди 6 години

Надявам се осъзнавате, че ако качеството на продуктите е като това в Германия и цените ще скочат. За това са по-зле, за да са по евтини. Ако бяха много качествени никой нямаше да ги купува, защото стандарта ни е нисък. Номера с еднакви продукти и по-ниски цени при нас, защото сме по-бедни за жалост не минава ...

63

Boko bo

преди 6 години

Ако щете вярвайте, но пращам за Бг вс3чко квото се сетите. И всичко е с друг вкус и качество. Уиски, кремове, душ гел, дрехи, обувки, техника.... и всичко е по-евтино. В UK е по-евтино от Германия и Ирландия, Испания. Избор огромен. Ама за има евтино и качествено някъде, другаде трябва да е скъпо и боклучаво. Така компенсират корпорациите. Просто е.

62

неутрален

преди 6 години

Едно сравнение не със соца,а с недалечното минало:до преди няколко години фабриката за сладолед във Варна бе собственост на гърци и скъпите сладоледи от типа на БОС бяха с качествени продукти и много вкусни.След като "Милка" купи бизнеса на гърците,качеството на сладоледите рязко спадна до нивото на останалите продукти на "Милка",произведени в България.

61

sante_dog

преди 6 години

Решението трябва да дойде от ЕС. Т.е един продукт пакетиран и обозначен като такъв трябва да се продава с еднакви съставки в целия ЕС. Просто и ясно. Имаш мапка безалкохолно - състава му в Германия и България да бъде същия. Иначе да трябва да се именува по друг начин (просто защото вече е друг продукт). Иначе глоба - % от оборота в ЕС. Иначе как да стане - две различни неща се продават под едно и също име. Не е редно просто. Но понеже е в ущърб на Източна Европа няма да има реакция...

60

Елена

преди 6 години

Решението е много просто.Спираш да купуваш тяхните буклуци,съответно ще се увеличат продажбите на родното производство,съответно родните производители ще дигнат качесвото на продукция и нашата икономика ще цъфне....всичко е много просто,а съответно няма да има толкова много измислените вносители и те ще се захванат с производство

59

Гюнтер

преди 6 години

Хубави евроатлантически хора.Как се грижат за нас бедните си братя.Как обичат онова от Банкя..яж пий народе весели се,ние сме от евроатлантическото семейство,благодаря паси,гоце,царю,костофф,онова от банкя..Господ здраве да,ви дава до 9коляно за добрината дето направихте за тоз народЪ български!!!да жувей Брюксел,Банкя и Сирищник!!Да живей евроатлантизма и нато!!!

58

Работещ

преди 6 години

Лицемерния запад ни презира, но не се гнуси за прибира парите ни.

57

Hex

преди 6 години

Един бърз въпрос. Тия нашите само етикетите ли са проверявали? Без лабораторни изследвания ли? Отишли в германски супермаркет и са снимали с телефона етикета ли?

56

Прав е

преди 6 години

Западняците с лъжи изсмукват всичко от нас. Гледат ни отгоре, използват доходите ни и богатеят.