10

PD

преди 3 години

А най краткия виц в Оттоманската империя от 16в:
Турчин занаятчия!

9

Анонимен

преди 3 години

Та то само Иракски Кюрдистан е възможно да има...ама само Иракски!
Кво като има кюрди и в Турция...и в македония има албанци и...
А за Бг най ми е жал щот тук Ганката оправя Кюрдистана, докато неговото от самосебе си остава на ромите :-)

8

PD

преди 3 години

Кюрдите са силно свободолюбиви и с здрави родови връзки, така че, слугинаж лесно няма да се получи. Ще трябват поне няколко поколения. С нареклите се турци, остатък от имперски поданици, достатъчно на брой поколения, е по различно. Спри им далаверата, и няма вече род, родина и приятели.
И да ни обясняват, че референдума е причина, а той е резултат, от много дълбоки и дълго подготвяни процеси, е меко казано не умно. И кюрдите не са нация, а народ.

7

До бейхейс

преди 3 години

А иначе ако питаш Ганьо те са били роби...с 6 деца, па даже някои от писателите им са учили в чужбина...как може да учиш в чужбина като си роб:-) :-) :-) как по времето на робството са запазени църквите...за 500 години ако искаха и една нямаше да остане нали османците искали ислям там, що не са разрушили църквите им?

6

Анонимен

преди 3 години

За независим и обединен Кюрдистан! Западните сили няма да допуснат да се обединят, както направиха с България, да граничим със собствени територии!

5

vah

преди 3 години

До 2
Кюрдска държава без позволението на Иран и Турция няма как да има, при никакви обстоятелства. Турция и Иран са много силни регионални играчи, и в този регион без тяхно разрешение нищо не може да се промени, нито САЩ, Русия, ЕС не могат да прекроят границите в Близкия Изток, без позволението на 2-те държави. Турция не е старата слаба държава и след няколко години ще бъде световен играч! И кюрдите в Турция са 14 млн., а не 20!!!

4

Анонимен

преди 3 години

Кюрдите са най-доланата нация по-бетер са от *** да ядат на иракчаните Орехите и да им духат

3

Джурналист

преди 3 години

Където е била Османската империя - все кърви, кланета и проблеми до днес. Катастрофите в Сирия, Либия, Ирак, Палестина, Босна и Косово са все далечно наследство от османците.

2

Анонимен

преди 3 години

ТЕ ДЪРЖАТ КИРКУК - НАЙ-БОГАТИТЕ ПЕТРОЛНИ ПОЛЕТА В ИРАК.
Рано или късно ще има една единна кюрдска държава и нито Турция, нито Иран могат да предотвратят това. Кюрдите само в Турция са 20 милиона.

1

TR

преди 3 години

Тези са като циганеетата в БГ, ще измрат от глад ако няма кой да ги храни.