10

До 1,

преди 6 години

ама от приятеляНе, че това онова, ама каква е цената за съхраняване на вече използваните ядрени касети. Къде са прословутите хранилища и доколко изобщо са надеждни. Нямам предвид лицензирани. Май само във Финландското всичко е горе-долу както трябва. Ама пък то още не е готово. А и как и за какви пари ще се извеждат от производство навършилите пенсионна възраст 1/2 от 450-те ядрени централи по света (по МААЕ). И тая цена кой ще я плаща? А и транспортирането в рамките на ЕС май не е позволено.

9

1

преди 6 години

До И пак до 1Кажи на приятеля ти следното:1. Сравнението на щатите с Европа ( пък да не говорим с България) е безмислено. 2. Дори и в щатите процента на произведената възобновяема енергия все още е твърде нисък. Т.е. горят си газ и въглища както си пише по книгите. 3. Произведената "екологична" енергия все още е скъпа което я прави не конкурентно способна. 4. Ако в момента минем само на "екологично чиста" енергия милиони хора по света ще умрат защото не могат да си я позволят.

8

Анонимен

преди 6 години

А пък екологичните източници на енергия, колко са екологични в производството на материали за направата им само те си знаят.

7

И пак до 1

преди 6 години

Междудругото, колко е 609 444 х 1000 MWh?И дали не е малко повече от 392 гигаватчаса?За един приятел питам...

6

Анонимен

преди 6 години

До 1392 гигавата произведена енергия няма как да си представя. Бих могъл да се пробвам с 392 гигавата инсталирана мощност като централи, пък били те конвенционални или не, или да се пробвам на разните енергийни сайтове с 392 гигаватчаса произведена ел.енергия.Само за сведение, според Щатската енергийна администрация (EIA.gov) за периода март 2016 - март 2017 от общо произведени в света от всички източници - 4 079 079 х 1000 MWh, делът на възобноявемите + хидро е 609 444 х 1000 MWh.

5

1

преди 6 години

Много са ми интересни хората които дават акъл как да заменим енергийните си източници с ненадеждни източници на вятър и слънце. След това тези дето дават акъл ползват същата енергия като мен. Въпрос: Какво решение всъщност предлагат ?Да вдигнем още цените за да харчат хората по - малко ?Да използваме ненадеждни източници ?Да си изхвърлим бойлерите, хладилниците и климатиците защото харчат много ?Ако я няма държавата възобновяемите източници ще умрат от самосебе си. Тях никой не ги иска.

4

1

преди 6 години

Някой от вас представя ли си 392 гигавата енергия произведена на вятър и слънце ?Аз не мога!С възобновяемите източници има три малки проблема: 1. Науката още не е показала, че могат да заместят атомната енергия2. Инженерно са трудно постижими. Т.е. какво ще стане ако над София месец няма вятър и слънце ?3. Пазара категорично ги отхвърля за сега !!!Накратко: Възобновяемата енергетика е скъпа и ненадеждна за момента. Докато горното не се промени не си заслужава дори да говорим.

3

Елка да смята

преди 6 години

20 години цирк бе ле не само и единствено по тези ширини .

2

Анонимен

преди 6 години

Чакаме зелените корпоративни марксисти да тръгнат да обясняват как соларните панели са най-безвредната технология. Да кажат за силно токсичния химичен елемент кадмий, използван в тези панели. И да видим какво ще отговорят на земеделците, когато трябва да окупират хиляди декари обработваема земя със скъпите им и както вече видяхме, токсични соларни панели.

1

Момо

преди 6 години

Хм... Само във Франция са 50-тина..