33

ЕМ

преди 7 години

Експертът донякъде е прав. Близкият Изток много прилича на Европа в края на 19, началото на 20 век. Оформят се враждувнащи лагери. От една страна СА, Египет, ОАЕ, Бахреин... От друга Иран с Хизбула. От трета - Турция с Катар и Мусюлманските братя. Но напоследък Турция-Катар се сближава с Иран и към тях върви Русия. Става страшно!!!

32

дано

преди 7 години

До 5-10 години,бреговете на Персия да се мият от Червено море,а камиларите от полуострова да са на дъното на петролните им кладенци където им е мястото.

31

Анонимен

преди 7 години

Това ще се случи, ако Сирия падне. А точно в момента сирийската армия жъне победа след победа на всеки фронт. Разбира се още нищо не се знае, рано е да се говори, но сирийците придобиха опит, придобиха кураж, че и въоръжението им не е много лошо. Заслугите на руснаците са безспорни, но и тази сирийска армия не е онази от преди 2 години, която губеше битка след битка, обезверена от многократно превъзхождащите я джихадистки орди от чуджестранен башибозук.

30

Анонимен

преди 7 години

Вместо да правим биогорива, което би открило много работни места и би довело до бум на агрокултурата, ние купуваме нефт от камиларите и после ревем, че ни бил скъп. Ми така ще бъде.

29

Анонимен

преди 7 години

Ако стане война в Залива, петролът ще стане 300 долара.

28

Анонимен

преди 7 години

Глобализация и хегемония без консолидиране на петролните полета е невъзможно. Основната пречка бяха светските независими режими и Иран. След "успеха" в Ирак УСА реши друг да върши черната работа. Кой друг освен фундаменталистите - те свършиха добра работа на времето в Афганистан (+СССР). Така се стигна до Либия, ИДИЛ, Сирия, и т.н. Иран е общо взето последен в тази верига и без Русия няма да издържи

27

Анонимен

преди 7 години

Иран е абсолютно непревземаема държава. Имат една от най-големите армии, имат много пресечен терен и до 5 години ще са здраво модернизирани. Няма кой да ги нападне, докато те си стоят там

26

Анонимен

преди 7 години

Вече се опитаха да направят гражданска война покрай арабската пролет, но не успяха. Иранците не са араби.

25

PD

преди 7 години

Айдее, поредния експерт, ни къпе с топла бира. СА, не може да иска нищо, различно от волята на господарите си. И без оръжието на същите, нищо няма да постигне. Да не коментираме що за воини са арабите. Ресурса бивши воини от Иракската армия е на привършване, турския нещо играе в свои игри, особенно след Алепо. Просто филма ще е същия. Наемници и опит за гражданска война, както в Сирия. Само дето Иран е друга бира. Ще поживеем и ще видим.

24

Екстремиста

преди 7 години

ЕС или ще купува руска газ или ще има 3-та световна война рече Путин и нападна Крим, сега Путин е герой пороби 200 жители на тоз остров е ЕС му насви сармите и чатка ПРО. ЕС ще си купува газ откъдето иска другарю Путин.

23

Радикален атеист

преди 7 години

Одавна чакам тия на арабския полуостров яко да се сбият и да се самоунищожат или поне да се редуцират на мин. 50 процента. Както искат да се трепят.. само да се изпотрепят! Те са тумор за цивилизацията който трябва да бъде ликвидиран.

22

Зозо

преди 7 години

От съюз с Кремъл до сега никой не е сполучил. Примери колкото щеш.

21

Анонимен

преди 7 години

А още по-интересно ще стане ако Иран се "сближи" с Кремъл, по примера на Асад...Още един "откривател" на топлата вода.То защото Иран сега не е в съюз с Кремъл....

20

Равносметка

преди 7 години

От "Катар в изолация" през "Катар виновен за тероризма" до "Истинската причина е, че Катар иска да води самостоятелна политика в Персийския залив, независима от Саудитска Арабия и САЩ."Колко време им трябваше на производителите на новини да напишат истината?И с тия полу-истини преди това как ще борите "руската пропаганда" дето черно- на- бяло половин час след събитието разпространиха и новината и обяснението за случващотот се?

19

Анонимен

преди 7 години

След 10 години, влиянието на петрола ще спадне в пъти.Напротив. Влянието на петрола ще е още по-голямо. Особено в западнали страни като България. Нали не смятате че в България само след 10 години всички ще си накупим електромобили? Или че ще спрем да използваме всякакви пластмаси, найлон, полистирол, изкуствени влакна, паста за зъби, кремове за тяло ... и т.н.?

18

Изненадан

преди 7 години

Я! От кога тука пишат и някоя истина?!

17

до 15

преди 7 години

Катар имат само природен газ и нищо другo и са конкурент и на запад и на изток и е удобно да ги съсипят на Путин му е неудобно да има и евтина газ отникъде. A стига с тая ислямизация *** плаши гаргите да не мислиш че ЕС не може да спре камиларските нашественици. Германия може да ги спре може и да ги изхрани щото няма къде да идат. По- добре ни разкажи как Путин помогна на слявянските си братя от Украйна и защо дори в Беларус вече го псуват.

16

Част 1

преди 7 години

Военните конфлики в Ислямския свят тепърва ще започнат.Ако си мислите че след края на ИДИЛ в близкия изток ще настъпи мир жестоко се лъжете.Арабска Пролет ,Ислямска Държава,Ислямизирана и Тоталитарна Турция ,Добре въоръжена Саудитска Арабия,непокорен Иран,Ислямизирани Египет,Сирия,Тунис,Катар , и др. са само частици от един добре замислен от великте Масони план, с цел унищожаване на ислямската религия култура и нейните верни последователи

15

Част 2

преди 7 години

План които стартира 90-та година с Пустинна Буря и ще е с продължителност около 1 човешки живот.Целта на този мега проект е да се изкорени Исляма като се накарат всички хора по света да желаят силно и мразят тази Религия.За целта е необходимо великите сили да Вербуват(сприятелят) с ислямистки държави които умело залъгвани за по добър живот да подпомогнат разрушаването на други ислямски републики(за пример ще дам Турция която изигра важна роля в унищожаването на Ирак, Авганистан и Сирия)

14

Част 3

преди 7 години

Следваща цел е да се ислямизират до максимум държавите за да може да се достигне предална точна на омраза сред западния народ.Също от важно значение е и войната да започне когато петролните залежи са на изчерпване за да не се получи енергиен срив.И тогава когато тези и много други точки са налице в един прекрасен ден ще започне великото ислямистко прочистване на планетата сиреч Третата Световна война.Всички страни с преобладаващо ислямско население ще бъдат засегнати около милярд ще измрат.