388

Горо

преди 6 години

Е то е ясно, че американската *** ще лобира за американски самолети. Къде са продажните медийки и защо не изобличават лъжите на този ***. Италия СЕ ОТКАЗА от Ф16 заради непосилните цени за подръжка. Какво общо имат с Русия Грипените знае само този ***. Чехия и Унгария, които ползват Грипени са по-близо до нас от Полша, Плевня!

387

Българин

преди 6 години

Самолетът за България е новият Грипен! Всеки, който лобира за *** Ф-16 е национален предател и трябва да бъде съден! Погнусен съм, че този човек ни е бил президент!!!

386

без илюзий

преди 6 години

До Башка Луд 1 4исто военно Грипена не е по слаб от су 35 2 русия има около 50 от тях а вси4ко друго им е по слабо от Грипена 3 русия е вражеска държава и няма да ни ги продаде а не ни и тябват

385

Анонимен

преди 6 години

от заглавието се разбира че големият брат вече е посочил правилния самолет.

384

Shopp

преди 6 години

Освен това никаква комисия от военни експерти не се е произнасяла, защото още няма формулирано задание и поръчка. Никой никога не е поставял критерии, по които да ги класират.

383

Shopp

преди 6 години

Грипен като летателни характеристики е по-зле от Ф-16 и освен това сртрува 4 пъти по-скъпо.Освен това Швеция е никой на геополитическото поле, докато САЩ е най-силната държава в света.Швеция няма да докара AWACS да помага, а американските AWACS-и са всеки ден над Делтата на Дунава.Най-доброто доказателство в полза на Ф-16 е, че рубладжиите го плюят.

382

БГ

преди 6 години

експертите се произнесоха като отчетоха всички параметри , технически характеристики и условия в полза на чисто новия супермодерен шведски самолет "Грипен" и отхвърлиха като неизгодни за България останалите оферти на някакви негодни за летене 4та ръка ***.Ами да чисто като икономия е най добре ,ако ще си го ползваме за тренировки е супер ,но само до там!Те другите специалисти нямат и не избират най доброто за тях и са се набутали яко.

381

БГ

преди 6 години

И да ми цъкате минуси все тая !Искате самолет който не е тестван в реално условия по скъп е от ф16.от 250 броя 6 са паднали без да са влизали в пряк бой с др самолет

380

БГ

преди 6 години

Аз съм за ф16 последна модификация дори втора употреба

379

ввс-ар

преди 6 години

До Анонимен ( 456) Ф-16 е допотопна машина с остаряла технология и бойни възможности. Бил съм на авио изложения и с очите си видях демонстрации и на двете машини. Определено Gripen-а е по-добрият вариант като цена и възможности.. https://youtu.be/rteBRMFxwHU

378

Анонимен

преди 6 години

До техн. възможности"с технически възможности и с опитни летци, а не с марки"Общо взето, за това си прав. Обаче "опитни" и "добри" пилоти, са две различни неща. Може да има много опит, но да не е добър. А България е невъзможно да има добри пилоти. Защо ли? Защото всичките ни пилоти са връзкари. Не са избирани според заслуги, а според връзките и според колко са си платили. Така е било, така беше, така е... и за съжаление май и така ще бъде.

377

Анонимен

преди 6 години

Да, но спрямо геополитиката в света===Да, но защо да е просто, като може да е сложно? Защо да е без политика, когато може с политика? Че иначе ние, политиците, ако не участваме във всеки избор на човечеството, почваме да се чувстваме ненужни. А геополитическата ситуация я чаткаме особено много.

376

Анонимен

преди 6 години

Освен 4 свалени Ф22 има и 2 свалени стелта по 1 милярд всеки. Само те стигат за всички руски самолети, паднали някога и които някога ще паднат по независимо каква причина. Особено като се има в предвид, че са свалено от оръжие, произведено 1968 година ;)

375

Анонимен

преди 6 години

Тоя лигльо не може да се спре май. Айде да си ходи в историята. няма ли някакви по - интересни теми, че занимава аудиторията с гнусотии за да вдигне трафика? Много ви е любим голия *** в днеса, вдига трафика здраво, нали? А трафика е по - важен от България, сигурен съм...

374

Анонимен

преди 6 години

UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUU

373

Анонимен

преди 6 години

ASPARUX AKO BESCHE CHAKAL DA SI PORYCHA MECHOVE I KOPIA OT VIZANTIQ GEOPOLITICHESKI BG NQMASCHE DA IMA PLIUNKA.

372

Един

преди 6 години

Един вид да защитим американския интерес, като купим техен самолет. Пет години докато беше президент защитаваше американския интерес, що не се кротнеш сега вече?

371

Анонимен

преди 6 години

Може ли да мине без коментарите на плу..жека ?

370

a shurei

преди 6 години

pone edin mevlid s teleshi pilaf da beshe napravil za askera, roskooo...

369

TPE3BEH

преди 6 години

Грипен не са изцяло нови изтребители, независимо че шведите го рекламират като такива.Единствения новопроизведен компонент е фюзелажа, останалия пълнеж - включително и двидателите са стари и взети от резерва на шведските ВВС.