17

Анонимен

преди 7 години

По интернет не може лесно да се лъже защото оставят много следи за манипулация. Администрацията в нормалните държави изцяло е базирана на интернет, и там не могат да ти вземат имота без да знаеш и не чакаш на опашки цял ден за да им свършиш работата, а с тия машини, целта е да се вземат едни пари и няма машина която да не може да бъде манипулирана.

16

Ocman

преди 7 години

Otmeniam izborite dokato si kupite mashinki ot kapali charshiata.

15

Незабрава

преди 7 години

Пичеличкта мая кога ще понесе отговорност за нарушение на изборния закон при аферата "Костинброд". До сега да е излежала наказанието си.

14

Бай Хой

преди 7 години

Не ми се вярва да са по-честни изборите с тия машинки произведени в последния момент. Като видяхте че са нужни, защо не задействахте процедурата да се правят. Сега щяха да са готови и проверени.Или още не беше минал търга за рушветите

13

Затворко

преди 7 години

До Хитър ПетърТогава гласувай за избори провеждани по интернет и резултата ще е винаги за ГЕРБ. Тогава вече може и да не гласуваме те ще го правят вместо нас.

12

голем проблем

преди 7 години

оферта като за принтерите във всяка изборна колибка, но мъртвите души и без това не ползват ротативки

11

Веселяка

преди 7 години

В колко и в какви държави има машинно гласуване? Стига да правим глупави закони за гласуване, нека в изборните комисии да се слагат кадърни хора и вота никога с бюлетините няма да бъде опорочен.

10

Анонимен

преди 7 години

Мая най-добре знае, че няма значение кой как гласува, а кой брои бюлетините.

9

Анонимен

преди 7 години

Мая може ли да обясни сак точно тия машинки правят изборите по-честни? По-бързи -ОК, но по-честни - в никаскъв случай.Как например ще преброиш ръчно вота на една такава машинка? Кой ми гарантира и че гласът ми не се прехвърля софтуерно на някого другиго?

8

светнат

преди 7 години

До Анонимен 10Най-лесно се фалшифицира гласуване през интернет.Но очевидно толкова и си запознат.

7

Анонимен

преди 7 години

Ако толокова е зор за това машинно гласуване, по добре да се направи и гласуване по интернет. Иначе си е глупава набутвация за машини, които ще се ползват 3 пъти. Да не говорим, че в селата няма кой да ги използва. И защо ли в европа почти никъде не гласуват машинно? Едва ли е защото са по глупави от нас.

6

пенсионер

преди 7 години

Вярвайте и!Омбудсман Мая-Осата е вряла и кипяла в парламентарни избори(Костинбродската афера)

5

Анонимен

преди 7 години

Престанетете с това несполучливо клише ОмбудсМая - хем е тъпо, хем е грозно.Иначе ЦИК (избрана от ГЕРБ) умишлено провила Машинното гласуване, защото нали се сещате, че при него не вървят разни Костинбродски печатници и други фалшиментации.

4

Чичо Тони

преди 7 години

Машините НЕ са гаранция за честни избори. Това, което правят машините е да облекчават работата на хората. Учи се в 6-ти клас по физика. Честни избори се осигуряват с контрол и наказания. В недобросъвестни ръце машините могат да направят "чудеса" с фалшификации. И машините, в случая СА самоцел и скъпа атракция. В секции с по 500-600-1000 избиратели, те ще помотнат да се свърши работата, но как ще оправдаете тяхното прилагане в секции с по 50-100 избиратели. Аз неискам да плащам за глупости.

3

Анонимен

преди 7 години

ЦИК са организация на Батко от село Б. С машините ще му цъфне о...ния *** за далаверите по изборите които са правили с Цецо Цървула. При машините няма как да подменят чували, протоколи, да трият и подправят. Последен валс играе Батко и пътува за ....затвора.

2

ШАРАН БГ

преди 7 години

Някъде в средата на 90-те години гласувах на парламентарни за последен път. Разбрах, че каквото и да се прави, още 10 /десет/ години преди това, всичко е нагласено перфектно, все "нашите" да са на власт !! И е така... Конституцията - ряпа да яде.. И нея я четат, както дявола евангелието. Попитах един мъдър възрастен човек - колко ще продължи? Замисли се и каза: " Най-малко 50 /петдесет/ години !" Прав е бил. Тридесет минаха!! Отново Виденов и Костов ще ни дават акъл " как да се оправим" !!

1

Анонимен

преди 7 години

Kak starite hora po selata i malkite gr schte glasuvat maschinno ma mome majo trabvaache smeseno gladuvane sega pak gerb schte spezeli ze imat opita s mn pove4e nape4atani biolitini maja gi raskri s barekov i kakvo ot tova nischto drugarite ot gerb di snajat manipulaziate sa isborite ujas schte e pak zigani schte vsimat pari i schte glasuvat sa gerb dos i dps