14

Анонимен

преди 7 години

Ami Gerb ne sa li komuniagi.Spretese veche!! Vsichki ste komuniagi ili tiahni naslednitsi.....

13

Нашите щуробаджанаци

преди 7 години

настанени в БАН,дремят на бюджетни заплати, ако не ги мързи, четат лекции насам-натам или приработват и другаде и твърдят, че в БАН разработват някакви велики научни проблеми, но резултатът от работата им щял да проличи след 20 години!И като се зададе опасност да ги разритат, появява се инициативата да бъдат похарчени 350 МИЛИОНА ЛЕВА,за разработване на проекти за създаването на някакви бъдещи центрове, в които да работят "свръхкомпетентните" сегашни БАН-аджии и да "раждат" "върхови постижения!

12

В нормалните държави

преди 7 години

Когато на държавата или на някой мощен промишлен или друг концерн е нужно решаването на някакъв проблем или изобретяване на нещо (в областта на промишлеността, медицината и др.), се обявява конкурс.Преподаватели от университети, а също и всякакви други видове специалисти участват в този конкурс, като предлагат проекти. Възложителят избира онзи проект, който най-добре ще му свърши работа и го финансира. Това е!А у нас си имаме мастодонт БАН на бюджетна издръжка, в който работят шуробаджанаци.

11

За да се пишат и

преди 7 години

оценяват проекти, предлагащи как да бъдат създадени тези два вида центрове, ще се прахосат 350 МИЛИОНА ЛЕВА !!!Но как ви звучи това "Центрове за компетентност"? Демек, които работят там, те са най-компетентните специалисти в дадена област.Също и "Центрове за върхови постижения"? Демек, ако си се уредил да работиш там, това е гаранция, че всичко, което правиш ще има за резултат "върхово постижение" и съответно, трябва да ти се плаща като на супер гений!Кой да работи там? Сегашните БАН-аджии!

10

ДРУС ДРУС - продълж.

преди 7 години

Този мастодонт (БАН) притежава имоти, оценени на стойност ПЕТ МИЛИАРДА. Върху това богатство, организирани по шуро-баджанашки принцип, дремят около 3 800 човека, узурпирали названието "учени", а още 3 000 човека им слугуват (това е научно-помощен персонал с висше образование плюс други кадри - счетоводители, библиотекари, лаборанти, техници, шофьори и какви ли още не).И от страх да не закрият БАН и 3 800 дремльовци да бъдат принудени да работят за хляба си, сега ще измъдрят въпросните центрове!

9

ДРУС ДРУС ДРУС ДРУС

преди 7 години

Да ви обясня.Знаете ли за какво ще се похарчат 350 МИЛИОНА ЛЕВА ?За проекти, които ще осъществяват реализацията на две чудни и странни неща. За развитието на българската наука ще бъдат създадени ДВА вида ЦЕНТРОВЕ:- Центрове за върхови постижения;- Центрове за компетентност.Разбирате ли какво означава това?Подпукаха ги отвсякъде заради това, че не е оправдано съществуването на институция-мастодонт, на бюджетна издръжка, която евентуално да "ражда" научни открития. - Продължение

8

.....

преди 7 години

Магарицее марш от всичко де се сетиш....

7

мазен турчин

преди 7 години

Колкото са направили Герб за има няма 5 години на власт *** русофили за 500 години не могат да го направят.

6

зрител

преди 7 години

Ти ли мислиш държавнически. Да ти припомням ли габонската афера и АЕЦ Козлодуй. Отдавна си за затвора в Сливен.

5

Анонимен

преди 7 години

Да спре незабавно екзекуторътна образованието в област Кърджали,началникът на РУО,Гроздан Колев!Учителското съсловие пропищя от него и неговия импресарио,перлата на ямболските села-Цвета Караянчевааааааа..

4

Анонимен

преди 7 години

Др. Радев и др. Герджиков , затворете държавата и нищо да не работи , спрете тока , водата и всички пътища докато не се избере БСП на власт. След това назначете за началник на затвора в Белене др. Това Томов , защото това му е наследстван пост от баща му . Ура..а...а...а да живее БКП-БСП .

3

Анонимен

преди 7 години

"Да си измиеш ръцете с предшественика си не е държавническоКунке, недей тъй, коалиционния партньор от Банкя ще се засегне. Той от 2009-та насам си измива ръцете с всичките си предшественици.

2

сминдух енд чесън

преди 7 години

Напротив ,добре е предшественика да бъде въдворен между пет и петнадесет години ,профилактично винаги има за какво.

1

смЕх

преди 7 години

Що така "Да си измиеш ръцете с предшественика си не е държавническо " ха-ха ,че тиквата две години не спря да се оправдава с Орешарски или го е забравила.