78

гошo

преди 7 години

До ЗастрахователТова е ли признание за структурно и систематично заблуждаване от стана на застрахователите по ГО?Ако е, то това е, което се опитвах да докажа.То и каското... и то им е такова... но това другия път

77

до застраховател

преди 7 години

Много добре съм го обяснила.Просто започнете да си вършите работата съвестно и не оправдавайте крадците.Тогава и хората няма да гледат на вас като мошеници.Нали?

76

Застраховател

преди 7 години

До гошoСам си си отговорил на въпроса- в единия случай е УЖ, а в другия е наистина ;)

75

Застраховател

преди 7 години

До АнонименТи от какво точно си потърпевш, освен от собствената си лиготия?

74

гошo

преди 7 години

Някой може ли да обясни, защо премията за ГО средно е около 180 лв/год. при положение че лимитите на отговорност са УЖ 2 милиона и това са покрития потенциално за убити, ранени хора увредини имущества, а премията по каско за една кола с цена 20 хил лв ще е 4,5% или 900 лв при положение че макс макс щета тук може да е 20 хил.Как такак застраховаме 2 милиона срещу 180, а за 20 хил искаме 900? Що за логика?И защо в цяла Европа съотношението е обратното на това, ГО е скъпо, а каското не толкова

73

Застраховател

преди 7 години

До до 86Талона може да стои в колата, когато и ти си там. Ако не си там и талона не трябва да е там. Ако на теб, обаче ти харесва по друг начин, прави го по друг начин. НО това има определени последствия, които трябва сам да прецениш дали са изгодни за теб.

72

Анонимен

преди 7 години

Ей застрахователче направо си шах и мат!Аман от липса на права за потърпевшите и тези,които си плащат в тази държава

71

до86 застраховател

преди 7 години

И стига си смесвал нещата!Ключовете не са =на малкия талон.Нали заключваш от вас като излезеш,ама документите ти са у вас.Е наистина е трябвало да уча за адвокат.Много съм добра

70

Застраховател

преди 7 години

До подкрепям 77Това, че вие се изкарвате "потърпевши" всеки път, когато нещо не ви изнася, не означава, че наистина сте потърпевши. Все някой ви измамил, все някой ви потъпкал правата, все това, все онова, обаче ако трябва да докажете твърденията си веднага спрате да лаете. Защото обикновено се оказва, че според правилата на играта виновните сте точно вие. Хубаво, дръжте си талоните в колите, щом толкова ви харесва, но после недейте да ревете, че не ви плащат обезщетения при кражба.

69

до 86

преди 7 години

Що бе застраховател или там къвто си?Нали коката е движемо имущество?Значи аз в къщи мога да си оставя талона,а в колата не мога АМИ,АКО ЖИВЕЯ В КОЛАТА?...примерно,хипотетично тя ми е движимо имущество....трябваше да стана адвокат хихи

68

до застраховател

преди 7 години

Не можеш никой да подведеш и заблудиш!- всички живеещи в България са наясно и знаят за какво иде реч,така че не се пъни да обясняваш!И да каското хитреят и търсят вратички и ГО също е за критика,че размотава,а за КАТ да не говорим

67

Застраховател

преди 7 години

До АнонименТова, че някой си държи талона в колата, понеже го мързи да си носи калъфче с документи си е негов проблем и съвсем не означава, че е нормално или правилно. Ако откраднат колата и не може да представи ДВЕТЕ части на талона и ключовете, колкото броя са отбелязани при склюване на каското, изгаря с обезщетението. Пък нека после да се обяснява колкото иска, кое му било удобно на него. То може да му е удобно, но в случая нарушава договор, който сам е сключил.

66

Анонимен

преди 7 години

няма какво да се дъвче. от близо 4 милиона шофьори в България, посочете поне един, който е доволен и може да каже топли думи за застрахователна компания (но като шофьор, не като служител в тази компания).

65

Анонимен

преди 7 години

А какво стана с това когато нямаш катастрофи да плащаш по-малко и обратното ако си лош шофьор да ти скача застраховката. От години се говори и нищо. Просто застрахователите явно нямат интерес от това.

64

каско=дръж ми шапкат

преди 7 години

за каско има смисъл само ако колата ти е до 3г., след това застрахователя почва да те ***, или ремонт в негов сервиз - само там съм виждал циг**нии боядисване на половин детайл или ти се плаща каквото той прецени, обикновено 40% от реалната сума на нов детайл или услуга. 25000 ми струваше колата на 3г. на 30 хил. км., след още 2-3г. ми предлагаха макс 7000 таван за нея, а вноската 10%+. За 3-4г. им налях 5000+ лв, а те ми направиха 1, 5 месечен ремонт за 300 лв. след като ме удариха отзад.

63

Анонимен

преди 7 години

Пак ли ще ни дерат кожите. КАТ, застрахователи, пътна агенция - винетки, технич. прегледи.Ще се бега вече. България за богатите, народа вън.

62

подкрепям 77

преди 7 години

Така е 77 браво и благодаря за подкрепата.Този застраховател ли е къв е се прави като повечето работещи в бг.институции хитретци на много вещ,ама знаем как стоят нещата в България.Потърпевшите ги наказват като престъпници,а престъпниците в жертви!

61

Неук

преди 7 години

Минава някой на червено. Блъска те леко и си попълвате формулярите. Въпросът е къде е Законът. Там е написано, че минаването на червено се санкционира с отнемане на точки и акт. Сега с тези протоколи повечето ще се измъкват и системата бонус малус си е компрометирана. Същото е за неспиране на стоп, за отнето предимство и т.н. Да благодарим на кауна Настимир Ананиев, че пак нещо НА комисия не е разбрал и е допуснал финансов орган да променя изискванията към шофьорите и да прави смешен ЗзДвП.

60

Анонимен

преди 7 години

Само си търсят причина да вдигат застраховката.

59

сминдух енд чесън

преди 7 години

Не знам дали ще изненадам някого,оако имате право на обезщетение по ГО и ,,Каско" може да получите пари само по едната полица.Изводите дали ни лъжат, всеки да си ги прави сам.