25

Анонимен

преди 7 години

$Така се спестява неудобството на родителите да търсят нотариус в рамките на два дни, след като детето е родено, за да бъде припознато от бащата, поясниха от Националната пациентска организация.$Тая мода с припознаването вие си я искате и много ясно че ще ви "дерат" щото се правите на много хитри. Хем детото да е ваше, хем некакви тънки сметки, поради които не сте сключили брак и от там да ви отпаднат тия щуротии.Кой каквото си наприви и цело село не може.Малко са ви даже тия такси,още може

24

ferdy

преди 7 години

Я да ми кажете този ромски юнак на 15-години, дето му се роди дете от 12-годишна майка дали е заплатил 50 лв. за припознаване в болницата, понеже едва ли имат брак? Ам? Със сигурност едни плащат, други не.

23

azzz

преди 7 години

да бе и на мен ми взеха 30лв. при първо посещение преди две седмица, докторката каза, защото детето няма ЕГН и не се води в здравната система, то се преглежда на частрни начела. Малко се обърках но в крайна сметка платих 30те лв. Как е по закон?

22

сминдух енд чесън

преди 7 години

При комунизма другари ,бащата на нацията е баща на всички деца,няма нужда от припознаване

21

osho

преди 7 години

Бълницата дере, защото хората си плащат като попове и не си търсят правата. Ако 10 души заведат дела и шефът на болницата бъде принуден да се обяснява, тогава на никой повече няма да му хрумне подобно нещо.

20

osho

преди 7 години

"припознаването" става с нотариално заверен документ от нотариус. Болницата няма никакви административни ангажименти за това и няма основание да взема пари. Камо ли 50 лв. А пациентите, които са били принудени да платят такава такса, трябва надлежно да вземат насрещен платежен документ за това, а след това мигом да заведат дело срещу болницата и да и приберат едно тлъсто обещетение.

19

хендрикс

преди 7 години

бизона откога го преназначиха от отдел външна анти руска пропаганда до отдел вътрешни социални проблеми? това май не е повишение:)

18

до 26

преди 7 години

Кой плюе бе кратуно проста,човека е абсолютно прав а вие младите така се научихте да се търкаляте по креватите с този и онзи а като дойде детето всички да ти свалят шапка че си го родила

17

аз

преди 7 години

До Анонимен 18Стани и ти лекар.Учи 15 г ,вземи две специалности и вземай по 60 лв за 3 минути!

16

аз

преди 7 години

Когато този срок бъде пропуснат, то се записва на името на майката, за да му бъде даден ЕГН. Уреждането на въпроса с припознаването след изписването става по съдебен ред, поясниха юристи.-------------------------------------------Значи в болницата тази юридическа услуга струва 40 лв.,а ако трябва да е по съдебен ред ще струва най-малко 500. Обаче за тези 500 лв никой не протестира!

15

До Анонимен 25

преди 7 години

Това дали някой има пари или не, няма значение. Има закони и те трябва да се спазват.

14

Анонимен

преди 7 години

6 лв е нотариалната такса за заверка на декларацията за припознаване, най-много още 5-6 лв струва и да напишат бланката. Всичко останало се папка от болницата

13

socialen

преди 7 години

Резултат от великата здравна реформа на Борисов и Москов.

12

Анонимен

преди 7 години

Не може да се дават пари на ръка без фактура за извършената услуга или преводно нареждане в полза на бюджета по съответната сметка. Има си съответните ред и тарифи и всяко отклонение от тях е нарушение на закона.

11

Анонимен

преди 7 години

60 лв. за преглед 3 минути?! Явно някои лекари се вземат много насериозно.

10

чичо Весо

преди 7 години

50лв за припознаване на детето от бащата...Ами защо не сте подписали граждански брак преди да се роди детето?Да живееш на семейни начала без дете го разбирам,но след като чакат дете ако са отговорни трябва да узаконят брака си защото това дете е редно да дойде на бял свят според българските и християнски закони.Псувате ромките които не се женят,водят се "самотни" майки и като такива взимат помощи а нашите уж български дъщери какви са...Пак същите!

9

Припознаване

преди 7 години

Припознаването на неродено бебе е напълно възможно при нотариус. Не е нужно да се чака да се роди бебето.

8

Анонимен

преди 7 години

Нашата бивша педиатърка Елена Иванова от поликлиниката в студентски град ми взе 30 лв. + 20 за таксито което си беше хванала.

7

Анонимен

преди 7 години

Таксите са солени, но се плащат само от немалцинствата.

6

Стийв

преди 7 години

Права е жена ми когато твърди че ако едни родители не могат да осигурят минимум условия за детето ,а не после да се вайкат по-добре да не стават родители