45

До Ваня

преди 7 години

Мила,*** си,но за сметка на това много категорична.В сряда изписаха мен и новородения ми син от болницата- за твое сведение той още няма егн.

44

Анонимен

преди 7 години

Дмашните посещения винаги са се плащали. Всеки лекар си има обявен ценоразпис за това и дни в които ги извършва. Стига сте ревали.

43

един

преди 7 години

До Майка-------------------------Като искаш педиатър,учил 15 г да ти обяснява тези неща ще си плащаш,скъпа!! Какво значи в пакета на НЗОК-ами върви те да ти обясняват!

42

Анонимен

преди 7 години

До Гневен българинТи с безплатните неща си живееш в социализма. Нищо никъде не е безплатно - някой трябва да плати. В случая, понеже държавата не иска да харчи пари за това и има фискална дисциплина, трябва да го платят гражданите - държавата им е прехвърлила това задължение. Толкова е ясно, всичко останало е бла-бла.

41

Майка

преди 7 години

Продължение:3. Лекарят специалист по детски болести обучава майката и й демонстрира всички манипулации и процедури, свързани с отглеждането и полагането на грижи за новороденото.4. Обяснява и разяснява необходимостта от спазване на санитарно-противоепидемичен режим и начините, по които трябва да бъде осъществен.5. До края на първия месец посещава ежеседмично детето и контролира как майката изпълнява дадените указания за отглеждане на новороденото.6. При провеждане на профилактичните прегледи на детето лекарят специалист по детски болести след извършване на профилактичния преглед да

40

Майка

преди 7 години

Първият преглед на бебето е задължителен, извършва се от педиатъра при домашно посещение в първите 24 часа от изписването и е БЕЗПЛАТЕН по закон. Той е в пакета "Детско здравеопазване" на НЗОК. Вижте какво включва още пакета:1. Лекарят специалист по детски болести посещава и извършва обстоен преглед на новороденото дете в първите 24 часа и между 14-ия и 20-ия ден след изписването му от родилния дом.2. Запознава се с обменната карта от родилния дом, изисква допълнителна информация от майката за раждането и инциденти с детето в дните, прекарани в родилния дом. При необходимост се свързва с

39

Анонимен

преди 7 години

КАКВО СЕ ПРАВИТЕ НА ОЩИПАНИ МОМИ?!ТОВА ДА НЕ Е ОТ ВЧЕРА?!ТОВА Е ОЩЕ ОТ НАЧАЛОТО НА ДЕМОКРАЦИЯТА.

38

Анонимен

преди 7 години

До Гневен българинЯвно не Сте добре запознат със здравната система в настоящия момент и определено личните лекари не преливат от пари , заради пациентите си , поради простата причина, че нон стоп ги глобяват заради какви ли не глупости! Да не говорим, че е безумно да се вменяват хиляди отговорности на личните лекари, защото и те са хора, и те имат нужда от почивка и сън през нощта, не може да са 24 часа на разположение!

37

Анонимен

преди 7 години

Като ще правите деца, проучете и как се гледат и какво се случва след като го родите, а не само как да го направите.. за да не са бебчетата ви да много стресирани...Скъпо е разбира се, хубаво и за това да се погрижите, а да не чакате държавата да ви плаща, а вие да се осигурявате на 200 лв, до да взимата 2000...

36

Анонимен

преди 7 години

То с чете не става, к"*** ниеден. Това че ти живееш с *** и тя ти е сменяла детето си е твой проблем, има и хора които сами се справят с живота. Сполай и народи още внучета на *** за гледане!

35

един

преди 7 години

До Анонимен 44---------------------------------------. Прибираш се и се чудиш откъде да го подхванеш.--------------------------------------------Ами да си чел 9 мес как се гледа дете,бе.да не искаш доктора да ти го гледа. Явно на някои индивиди трябва да се забрани да се размножават! Всички били на море-ами да не искаш десетина лекари да стоят пред къщата и да чакат кога ще ти изпишат детето.Тези работи се уреждат предварително с много пари. И за децата си се стискате!

34

аз

преди 7 години

До oshoИ какво като заведат дела! Тази такса не е забранена със закон,значи е разрешена.Искаш ли документ от болницата-искаш.Значи ще си платиш,както при адвоката!

33

Анонимен

преди 7 години

Мам- съшата история бяхме и ние, само че покрай 22 септ и всички бяха на последно моренце в Гърция. С 300 зора дойде лекар вкъщи и то не в деня на изписването ами след още 2. Първо дете ни е и нито дебелите акушерки в болницата са ми показали нещо, нито никой. Прибираш се и се чудиш откъде да го подхванеш. Поне се успокоих че си бях на моя територия вече, а не в скапана болница

32

Ваня

преди 7 години

Стига глупости. Задължително е първият преглед на педиатъра да бъде вкъщи. А да иска пари, защото нямало дететто ЕГн е пълна глупост, въобще не могат да го изпишат от болницата без да е записано и с ЕГн бебето. Просто използват всяка една възможност да цицат. А родителите са безпомощни в един такъв момент и ще дават - имат-нямат/...

31

Анонимен

преди 7 години

Не ревете, при демокрацията всичко е Бизнес. Здравето на децата и хората са на заден план. Сега пак може да плювате колко зле е било безплатното и хуманно социалистическо здравеопазване.

30

Мам

преди 7 години

Нас ни изписаха на Великден и съответно няколко педиатъра отказаха да дойдат по празниците. Педиатърът, който се съгласи да ни посети, ни взе 70 лв. Държа се грубо и с мен и с бебето, дразнеше се на въпросите, които задава (първо дете ми е) и през цялото време повтаряше колко много бърза. Имам кошмарен спомен от този преглед и от часовете след него, защото бебчето беше много стресирано в резултат на дърпането и виковете на т. нар "педиатър" и дълго не можех да го успокоя.

29

До до 26

преди 7 години

Типичен коментар на човек с ниски умствени възможности, когато няма аргументи, почва псуването. Типично по комунистически, хората не трябва да имат различно мнение и ако има такива, директно в Белене!

28

Val

преди 7 години

Таксата за преглед е защото бебето все още няма ЕГН и няма как педиатъра да го регистрира като пациент в здравната каса. Таксата за припознаване си е нормална - последното нещо което ми се правеше когато ми се роди детето е да тичам по нотариуси и общини, 50 лв. никак не е много за спестените разкарвания. В крайна сметка, като си решил да имаш дете тези пари не би трябвало да се правят на въпрос.

27

Гневен българин

преди 7 години

До NeoЗдравеопазването за деца в България е безплатно. Тук не става въпрос за пожелателен преглед. Избраният личен лекар за детето идва на домашно посещение. От това всеки месец в джоба на лекаря ще влизат средства. Не стига, че тъпата здравна система направи джипитата най-добре платените лекари, ама и ще ни дерат отгоре за нещо, което им влиза в задълженията.

26

Neo

преди 7 години

До Анонимен 16 "60лв за три минути" по твоя преценка. По принцип прегледът е в дома на новороденото, т.е. лекарят е дошъл на крак, което извън БГ няма как да се случи за под 100 евро. А ти, ако си бачкаш за 500лв и си проспал първите 24 години от живота си, не са ти виновни докторите.