53

Grozd

преди 7 години

Obstonationalna bezsrochna bg stachka za europeiski zaplati v rbg - minimum 10 000 euro neoblagaem dohod na glava.

52

Анонимен

преди 7 години

Няма такава наглост, ако може работника да е без заплащане най-добре- в целия ЕС бг.работодателя плаща най-ниските заплати,осигуровки ,данъци ,2/3ти са в сивата икономика, кражби от всеки и всичко като за световно и нон стоп недоволни.Изход: терминал 1 и 2 и да си назначат за тия пари пенсионери(докато ги има) и след това внос от третия свят(едва ли ще има желаещи )или фалит

51

Анонимен

преди 7 години

Стратегията е на всеки служител с 500 - 600 лева заплата и достатъчно опит да се назначават на минималната двама от бюрото по труда , за да ги надзирава. Минат ли 6 месеца ги сменяш , а така много се доближава границата между заплатите на двете категории.

50

1

преди 7 години

Бизнесът ще бъде доволен,ако не плащат заплати.

49

Анонимен

преди 7 години

НАПРАВЕТЕ ДАНЪЦИТЕ 45%

48

Анонимен

преди 7 години

Защо ли...защо ли...никой не казва че ДЕМОКРАЦИЯТА е създадена от робовладелци

47

Optimus

преди 7 години

Направиха ни да избираме дали да сме роби в България или в чужбина.

46

Анонимен

преди 7 години

Герберастките гадове искат хората да им работят без пари.

45

Анонимен

преди 7 години

До Аз съм българчеРаботодателя е купувач на свободното време и познанията на работници, и намира начин да го продаде.Повечето работодатели от не БГ фирмите имат опит в това, и го правят добре.В България повечето работодатели се занимават повече време,с това как да плащат по малка заплата ,вместо с това как да продадат по най-добрия начин труда които са купили. И от там се получава разликата ,приоритетите на работодателите са различни и резултата също.А навиците не се променят лесно.

44

Анонимен

преди 7 години

До X,Y,ZНикой не се оплаква ,че няма кадри за определена дейност.Кадри има а и могат да бъдат създадени ако се наложи.Много голяма част от българските кадри за в чужбина но и те могат да бъдат върнати ако се наложи.Проблема е в навиците ,на много места ценно качество беше работници които не искат да повишават квалификацията си но и не искат да им се вдига заплатата, но изискването на търсене на работна ръка се промени дават се добри заплати, но последните трябва да вдигат квалификацията си .

43

Аз съм българче

преди 7 години

Защо в БГ най-добрите работодатели са чуждестранните фирми????????

42

Анонимен

преди 7 години

Хайде да не критикуваме, нито работодателите, нито работниците.Минималната заплата е политически определима , а не е решение на работодателите.Работодателите които ги засяга , са онези които наемат ниско квалифицирана работна ръка, и нямат интерес от повдигането на квалификацията на работниците.Но те не са тема на дискусията защото това не са постоянно даващи работа, и не допринасят по никакъв начин върху икономиката а са вредни съставки към същата, благоприятни са са единствено за статистиката

41

X,Y,Z

преди 7 години

Да не ревете после че няма кадри!!!!!

40

М, да ...

преди 7 години

. Борисов е най-големия робовладелец с половин милион души администрация и също няма интерес да скачат заплатите.----Борисов е работодател на администрацията, моля? Сериозно ли държавата е на Борисов, а държавната администрация негова? Вярвате ли в това? Естествено Борисов се изказва в 1л. ед.ч. и си вярва, че той дава пари, той поави магистрали, училища стадиони...., но ако той реално е собственик а не само във болното му въображение тези строежи щяха да са качествени! Вярвате ли наистина?!

39

Анонимен

преди 7 години

Работодателите са крадливи и лъжливи.

38

Ludko

преди 7 години

До Димо, производителноста на труда е два пъти по малка от тая в европа, но минималната е много по малка от средната за европа. Проблема е структората на обществото, много пенсионери, неграмотни или малкото работещи трябва да издържат много. С ниска минимална още повече от работещите ще изберат терминал 1 и 2, и проблема ще се задълбочава. Или с други думи, няма как да се вдигне стандарта без работа.

37

Анонимен

преди 7 години

хе, ама тия алчни хора,я ако имат бизнес в Франция и Германия и трябва да плащат заплати по 2 - 3 хиляди евро кво ли ще правят ???гадове

36

Анонимен

преди 7 години

Това е ужасна наглост, недоволни за 200 евро на човен на месец. Времената в които вече няма да има кой да работи, наближават.

35

Анонимен

преди 7 години

Над два и половина милиона българи пък са недоволни от НЕвдигането на минималната пенсия и от обещанието за "вдигане" на всички пенсии само с по 2-3 лева след половин година!

34

Анонимен

преди 7 години

Работодателските или Робовладелските?Аман от " назначени капиталисти"