4

Анонимен

преди 7 години

Че то в статията си пише, че е надстроявана. Което за мен автоматично я прави безинтересна. Съжалявам, че до каквото се докосне министерство на културата после не става за нищо освен за да си режат лентични и да цоцат проекти. Но историческата или археологическата стойност е нула. А туристите това искат да усетят - автентичният дух. Зидаро-мазаческите усилия на група р.оми не са ми интересни, ама никак.

3

Иван

преди 7 години

До СотирТуида в сегашния си вид може да не е чак много привлекателна атракция, но е запазена във вида, в който е разкрита. Извършени са необходимите консервационни работи, без които зидовете не биха се запазили. Да се направи по-атрактивна, както на много други места в страната, като се дострои, като се вдигнат стените на нормалната височина и като се организират съвсем нови атракции, като тенекиените рицари на кон пред Царевец? Или като в Плиска да се направи отгоре нещо съвсем ново? Жалко!

2

Анонимен

преди 7 години

Само не я бетонирайте!

1

Сотир

преди 7 години

аз съм от там, и чесно казано доста несправедлива кампания, крепоста си е хубава но откровено казано има доста по-привлекателни обекти в страната