28

Сп??нс

преди 7 години

В Испания може да се застраховаш само за събота и неделя , слагат ти един GPS и ако докладваш произшествие ти гледат къде и кога си бил , през седмицата ако искаш си шофираш на твоя отговорност , като се има предвид че някои радари вече следят за тези неща -шанса да те "изгърмят" не е малък.

27

Анонимен

преди 7 години

аз за лятото си имам кабрио, но цяла зима стой в гаража и не го карам.На есен вкарвам кабриото в гаража и взимам джипа, който естествено не съм го ползвал цяло лято.Защо не може и автомобилите да плащат гражданска само лятото или зимата

26

Анонимен

преди 7 години

хансче карай си там гоуфо и не философствай много за неща дето не разбираш, ако имаш желание можеш да ходиш на следващото откриване на мото сезона и да кажеш на всички какви са на живо, щото не плащат нещо дето не ползват

25

Анонимен

преди 7 години

До Елемагдали не си го изсмука това от пръстите а? Кварталния щял да глобява по ЗДвП, при това автомобили които са 100% вероятно според закона служебно дерегистрирани :))) Пък станиола завива шоколада с мармот :)))

24

Анонимен

преди 7 години

До АнонименТова беше едно от най-глупавите обяснения, които съм срещал. Виждаш ли, за мое добро го правили. Ако моято кола или мотор, които са спрени от движение и съм върнал номерата, причинят вреда на друго лице или предмет, аз нося отговорност за това. Аз с това нямам проблем. Също така - не дава отговор ОТВОРКО, защо за свалените от движение МПС-та не е задължителна ГО. Една кола с номера и една без номера, носят една и съща поасност.

23

Анонимен

преди 7 години

Разликата отворко е че ако кашона ти причини вреди на 3ти лица ЩЕ ПЛАЩАШ ТИ, защото по Закон си изпълнил всичко (свалена от рег. върнати номера) ако искаш може и с пух да я покриеш! ОтговоряШ ТИ за вредите, всеки може да се съди за причинени вреди...сега стана ли ти ясно или не?! ГО СЕ ПРАВИ ЗА ДА НЕ ДАВАШ ПАРИЧКИ ОТ СОБСТВЕНИЯ СИ ДЖОБ...ЗАЩОТО ЗА НЕКВИ СМЕШНИ ПАРИ НА ГОДИНА ТИ СЕ ГАРАНТИРАТ СУМИ КОИТО ПРЕЗ ЦЕЛИЯ СИ СЪЗНАТЕЛЕН ЖИВТО МОЖЕ И ДА НЯМАШ!

22

ХА-ХА-ХА !

преди 7 години

Аз да попитам партизанката унука и днешна ероатлантичка Лилето Павлова защо не е оправила още пътищата на България ?Нали обеща, че като стане винетката 100 лева всичко ще е ок ????Е, вече цяла година караме с винетки от близо 100 лева.Не виждам някаква осезателна промяна в качеството на пътищата ни.

21

Анонимен

преди 7 години

ЕЛЕМАГ И ХАНС. Понеже сте много запознати, моля да ми кажете, каква е разликата - имам автомобил, който съм спрял от движение. Върнати номера и тн. Имам си частен паркинг. Не съм го паркирал на обществено място. Автомобилът е паркиран там и под покривало. Тоци автомобил не се кара. Просто седи и събира прах. Защо да не плащам и на него ГО? Той също може да причини щети по Вашата логика.

20

Елемаг

преди 7 години

Анонимен,доказваш правилото "не разбира ,ама не млъква" все такива сте!!Случайно ако не знаеш,докато не отпишеш кола все ти върви ГО.Лично оня ден кварталния минава и ми показва ,връчване на честитки за неизплатена ГО,просто защото колата не се води бракувана и спряна от регистрация!!2 от тези честитки,бяха на катастрофирали коли.Е да ама ония си искат Го и си пускат изпълнителен лист и честитка!!Спрял ,не спрял,докато не занесеш табелките-плащаш.Айде интересувайте се,пък тогава пишете пасквили!

19

Ханс

преди 7 години

Дерегистрираното превозно средство не попада под обхвата, и мисля, че и сам може да си отговориш защо. Моля да не се правите на ***, мотористите станахте бетер гейове- само ревете за права и правите паради.

18

Анонимен

преди 7 години

До ХансАми Ханс - по твоято логика и на спрените/дерегистрирани от движение автомобили и мотори да се сложи задължителна застраховка?!? Как точно един мотор в гараж под покривало представлява опасност за теб или друг участник в движението? Ако се засилиш пиян с колата и влезеш в гаража ми със 150 и се блъснеш в моя мотор - аз ли съм виновен за това? И хайде да вече да излезем от 15 век. Моторите не са да се правим на оборотни. Моля да се разходиш малко по EU и да видиш, колко са оборотни.

17

Ханс

преди 7 години

До номер 9:Гражданската отговорност на автомобилистите покрива всички вреди, свързани с притежаването и/или ползването на превозното средство. Дори и в спряло/паркирано състояние една вещ може да причини вреди, например, поради неизправност. Когато си решил, че искаш да се правиш на оборотен, трябва да знаеш, че това е свързано с риск.

16

Анонимен

преди 7 години

До АнонименА ти мислиш ли, че този моторист от Кюстендил изобщо е платил ГО? Според мен няма никакво значение дали е годишна или не. Ако си решил да караш без ГО - няма да платиш и годишна. Аз съм моторист. Мотора седи в гаража от 2 месеца и така ще бъде до първите някорко дни, които задържат над 20-25 градуса. Хайде сега ми кажи, защо да плащам ГО за тези 6 месеца. Мотора ми дори не е на обществено място, а в гараж под покривало.

15

Елемаг

преди 7 години

Баш па тия с кемперите и караваните нямат пари за ГО! :) Няма господа политици,социална няма,за туй Терминал 2 е пълен!!

14

Анонимен

преди 7 години

В Кюстендил в понеделник на централна градска улица на задна гума и преминавайки на червено един такъв моторист на 17 години през зимата си изпусна мотора и си отреза буквално главата на знак за пешеходна пътека. Улицата е срещу две училища. Голям късмет, че не пострадаха невинни хора. Та мислите ли, че този същия при така приетия закон би платил ГО за цяла година или ще се възползва за уж карам един месец. А и не само той.

13

42

преди 7 години

Най-важното нещо у нас.Доколкото знам и сега се правят застраховки на вноски.

12

Елемаг

преди 7 години

Анонимен,има и доста коли,които почиват до април!!

11

Анонимен

преди 7 години

До ЕлемагКойто иска да бръмчи целогодишно, си плаща застраховка за кяла година. Моят скутер е в гаража чак до април-май.

10

Елемаг

преди 7 години

НА базата на какво е взето това решение при условие: И в момента бръмчат като улави и денем и нощем мотористите.ГО е на базата също рисков фактор,а мотористи и каране и катастрофи направо не ми се говори.За 20 години една мантинела не съм строшил на тая държава.А като тръгна на път, мантинелите заприличали на украсени венци и къщички с кандила, само от мотористи!!

9

Всички

преди 7 години

знаем,че в южните градове на България мотоциклетите се карат до сняг,но успяха да направят рекет!