23

Анонимен

преди 7 години

Турските гастербаитери ще ги глобяват ли по същата процедура?

22

реалност

преди 7 години

Ако някой кара без книжка ,директно в затвора за няколко години.Той е потенциален убиец.

21

Един българин

преди 7 години

При много въведени тук закони казват: "Ама и там е така", "Ама и онам е така".Когато въведоха в закона да се кара задължително на фарове през цялата година казаха "Ама и в Швеция е така". Нищо че в Швеция цяла зима е тъмно почти 24 часа!Хайде сега вижте в Швеция ако хванат някой да кара пиян или без книжка какво следва и ни кажете!

20

иврупеиц

преди 7 години

Съзнанието трябва да си променят съдиите , убийци , джигити , пиянки си карат безнаказано , и то без книжни ! 2 г. в пандиза и ще им се промени съзнанието !

19

Анонимен

преди 7 години

караш без да си носиш книжката, или караш без да си имал някога книжка? не става ясно.

18

Анонимен

преди 7 години

Половината проблем ще се реши на светофарите - ако се санкционират всички наглеци с джипове и по-скъпи коли,които отнемат предимство, нсрушителите драстично ще намалеят. А не Мильо да се прави на сляп, като се зададе нахалник с лъскава кола!

17

Анонимен

преди 7 години

Управляващите да измислят глоби за тия де бият цените надолу иван да не кара на350 лева да има 30 клиента а петър да работи на 600 и да има шест и иван да се лови и да си щрака с пръсти а петър да буха по цял ден като *** а

16

Анонимен

преди 7 години

По селата е шоу на колела, както казваш.

15

Анонимен

преди 7 години

Ходете по селата масово пияни и си карат дори и без номера ха да видим какво ще им вземете

14

Гого

преди 7 години

Тези закони важат за нормалните и честни граждани а останалите те сами си определят закона ;)

13

Анонимен

преди 7 години

Нещо не можах да разбера. Какво значи водач без книжка. Такъв който няма изобщо свидетелство за управление на МПС или такъв който си е забравил книжката като се е преобличал в къщи.

12

КАТ е проблемът

преди 7 години

Първото, което трябва да се направи е в закона да се запишат наказания за КАТ, ако КАТ не санкционира всички шофьори, които правят нарушения. Когат КАТ запонат да санкционират всички нарушители и това няма ефект, тогава да вдигат наказанията.

11

Имитация на дейност

преди 7 години

Катаджийски дивотии, от които винаги става по-зле. Това го гледаме вече 25 години.Хората отдавна са го казали: Ефективността от наказанеито се измерва не с размера на наказанието, а с неизбежността от налагането му. Само в България 25 години се правят опити чрез записване в закона на все по-строги наказания, които после не се прилагат винаги, да се преборим с нарушенията. Е, това никъде по света не е проработило. Няма как при едно наказание за 100 ХИЛЯДИ нарушения да има ефект от наказанията.

10

NZ

преди 7 години

А какво се случва, ако колата не е твоя, на фирма или вече нямаш талон, номера и книжка?

9

Anonimen

преди 7 години

Глобите все по солени а катастрофите все повече значи проблема е друг

8

Анонимен

преди 7 години

В Холандия направо ти конфискуват колата и тя отива директно за скрап, ако те хванат с алкохол. И пак има пияни по пътищата. Явно сама с глоби не става.

7

Анонимен

преди 7 години

Дреме ми, номерът ми е от жълтите. В това виждам невероятна възможност да си го подновя. Книжка нямам, защото тя не кара колата. От Застраховка и винетка, се пазя като дявол от тамян. На преглед ходих веднъж при личния лекар. Въобще карам си и си свиркам.

6

Анонимен

преди 7 години

А каго ли шофьорите ще вземат мерки срещу управляващите, защото основната причина за смъртта по пътищата са те! А кога ли и КАТ ще се научат, че трябва превенция, ех, мечтиииии.

5

Анонимен

преди 7 години

А НОМЕРА ИЗКРИВЯВАТ ЛИ ТИ ГО ОТ ГЪРБИНАТА ЕЙ ТАКА ЗА ФИЗЗАРЯДКА,ЗАЩОТО НАШИЯ РАЗБИРА САМО ОТ ФИЗКУЛТУРА ГЛОБИТЕ НЕ ГО ВЪЛНУВАТ.

4

ВЪПРОС

преди 7 години

Какво ще се случи ако карам пиян , без номера , без талон , и само с Големия Талон ?Това е шега разбира се , но Големия Талон се държи отделно от автомобила .Така е по Закон , против кражби , как ще се процедира ?