11

Анонимен

преди 7 години

Аралско море изсъхва заради това, че СССР обърна течението на най-голямата река, която се вливаше в него.

10

Анонимен

преди 7 години

Не разбрах, защо сте изтрили онова, което написах на провокатора, дразнителя УМЕН ГУЩЕР? Цитатът бе от класическа книга!

9

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 5Е, боготворим Путин, но той е само човек. Нищо не може да направи. Аралско море не е в Русия, а между Казахстан и Узбекистан. От узбеките зависи, дали да пуснат водата на Аму Даря и Сър Даря или да си поливат скапания памук. Чакам някой да напише нещо за Чад.

8

vlady

преди 7 години

Аралско Море е вредно и колкото по-бързо пресъхне толкова по-добре - вместо този гьол да има солена пустиня и вятърът да разнася кристали сол из околността.

7

До Да

преди 7 години

по принцип е била, макар и в много малък % (под 1, но варира според обхвата и източника) спрямо морската, но с началото на индустриалната революция към края на 18-ти век човечеството се е набъркало в баланса. Сега той е много нарушен и е въпрос на време да изпитаме на гърба си последиците, който може да са много жестоки, ако не се научим да я харчим и ползваме разумно. Водата ще се самопречисти и възстанови в достатъчна голяма степен за няколкостотин хиляди години, но нас няма да ни има.

6

por

преди 7 години

що не прокопаят един канал?

5

Анонимен

преди 7 години

К`вото - такова. - ако Путин нещо може да направи по въпроса? Ок.

4

Да

преди 7 години

Водата е константа, но сладката(питейната) вода, не е!

3

а стига

преди 7 години

Хм тези глупости са смешни. на фона на 510 065 284 km² 70,8% (361 126 221 km²) от земната площ е вода, а 29,2% (148 939 063 km²) е суша. На фона на тези числа девиация от 50 000 квадратни километра за 30 години е смешно ....................... .Псевдо учениКолко още пари искате да приберете това се пита и колко ще да натоварите с данъци хората

2

Анонимен

преди 7 години

Ох, хайде стига с тия драми. Земята си минава през различни периоди, веднъж е по-горещо и по-сухо, следва период с повече валежи, може да има и нов ледников период... изобщо стига сте мислили, че хората сме чак толкова велики, че де влияем драстично на климата. Светът си следва своя собствен ритъм със или без нашата намеса.

1

Анонимен

преди 7 години

Тъй като водата на Земята е праткически константа/с изключение на отнасянето на леки водородни атоми от слънчевия вятър/, това означава повече вода в атмосферата, т.е. изпарението изпреварва топенето на ледниците, което ще рече повече локални интензивни валежи, бури и съответно наводнения.