39

Анонимен

преди 8 години

Нормално е България да има вкусен шоколад. Вода, Балкани, тучни поляни, сити крави и овчици, от там мляко, сирене и вкусен шоколад

38

Ангел

преди 8 години

Размера на работната заплата не е най-важното .Най важното е индекса на покупателна способност .Тоест Колко стоки и услуги може да си купиш в БГ със средна работна(650лв) заплата и колко в Гърция(750евро).Тук Гърците ни бият но с малко .Но какво става обаче при хората с висок доход (2000лв+/2000евро+)?Оказва се че по луксозния начин на живот в Бг е много по Евтин от този в Гърция.Тоест високо платените хора в Бг могат да получат повече лукс. стоки и услуги отколкото в Гърция.Там ги бием вече ние

37

Ангел

преди 8 години

Ако една стока в Гърция струва 2 евро в България струва 2 лв че дори и по евтино.Хубаво поне че си харчат парите тук

36

до неразбралите

преди 8 години

Недейте да плачете за рускоговорящите, щото като разбраха качеството на апартаментите им по Морето, гледат да продадат и да избягат като западняците!

35

so true

преди 8 години

Средната заплата в България е между 550 и 650 лв tova go kaji na onya cheshki matematik deto e za smqh v Celia EC .......

34

до мухата

преди 8 години

бензина , дизела ,газта ,електроенергията са в пъти по ефтини ,муха защо я пропускаш тая малка подробност

33

Мухахаха

преди 8 години

В Русия заплатите са с 40-50 евро по-ниски, но наемите и цените на жилища са 3 пъти по-високи. Що ли съветските *** винаги я пропускат тая малка подробност?

32

АНТИ

преди 8 години

През 1978г. гърци идваха да купуват печки с два реотана и килимчета.На въпроса ми "Защо?", баща ми отговори "Ами зле са"После се оправиха и нашите отидоха да им слугуват.

31

Анонимен

преди 8 години

90% от стоките, които се продават в България са абсолютно менте - не само хранителните. Козметиката и парфюмерията също. Само опаковките са оригинални. И нормално, не може да си купиш нормален шампоан за 4 лв, след като същият в цяла Европа струва поне 20 лв.Но българинът не заслужава и друго, защото е *** по рождение и не подлежи на развитие.А най-много от всичко мрази да мисли.

30

до 55

преди 8 години

И къде я видя тази СРЕДНА заплата в България от 915 лв.Средната заплата в България е между 550 и 650 лв. Това е тъжаната истина - останалото са геребрастки партенки и банкянски локуми.

29

до 55

преди 8 години

В Русия месечните разходи (ток, вода, парно, газ, телефон, кабелна, дори и СОТ) не надвишават общо 150 лв.Сметни колко са същите в България и тогава пиши глупости.

28

морски

преди 8 години

Вижте ги нашите гърци по Черноморието ни.Повечето са толкова богати, че *** не може да им преброи парите!

27

Анонимен

преди 8 години

В Русия средната заплата е 707 лв., а в България е 915 лв.Така, че не сме най-зле в Европа.

26

АНТИ

преди 8 години

БАЙ *** от всичко разбира.Особено от фалита на гърците.Да, за 40 години два пъти фалират гърците, ама се оправят, щото са хитри!

25

Анонимен

преди 8 години

В момента пенсиите са високи все още и заплатите на тези които са по-възрастни са високи. Въпреки, че ги намаляха. Защото са работили средно за 2000 евро на месец.А младите са зле. Като си отиде сегашното поколение, което помага все пак на младите и тогава ще го закъсат. Но сега са на светлинни години от нас. Все още българки са чистачки в Гърция, а не обратното.Стига сте писали глупости за Гърция, като въобще не сте били там.Сега гърците са зле в сравнение с преди, ама в сравнение с нас...

24

Анонимен

преди 8 години

Ами естестевено че ще изкупуват - ние макар и в ЕС пак си оставаме аборигени.То и аз ако имаше откъде да си пазарувам двойно и тройно по-евтино не бих се замислил.Само че България е най-бедната страна, не само в Европа и няма откъде.Дори в Македония и Албания стандартът на живот е малко по-висок от тук.

23

Анонимен

преди 8 години

Ами в Гърция няма таван на пенсиите.И минималната е 400 евро.Но инженерите взимат по 2450 евро пенсия. Има един дето взима 6400 евро пенсия. Над 2000 души взимат над 4000 евро пенсия. Има и мнозина дето взимат над 2000 евро пенсия. Така, че не виждам как средната им пенсия ще е 600 евро.Проблемът на Гърците е, че младите започват вече на ниски заплати - 600 евро и работят на тях. И от там вече при пенсиониране ще взимат ниски пенсии от пенсионните фондове. И сега старите са по-добре платени.

22

Анонимен

преди 8 години

Качеството на храната в Гърция е много по-високо от това в България.Хлябът там е вкусен, обикновено е направен на място във фурничка, или дори да е от голяма фурна пакй е вкусен. Месото е от собствени гръцки ферми, а рибата е от гръцките острови. Плодовете и зеленчуците, които растат в Гърция винаги на пазара са гръцки и свежи.

21

Анонимен

преди 8 години

Средната пенсия в Гърция е по-висока от средната пенсия в ЕС и възрастта за пенсияониране в Гърция е по ниска от средната възраст за пенсиониране в ЕС.Средната пенсия в Гърция след като многократно беше намаляна в момента е 882 евро.Сега вижте колко е средната пенсия в България - 331 лв.Т.е. в Гърция всичко е 2 пъти по скъпо, но пенсията им е 1764 лв. делено на 331 лв. = 5,3293. Т.е. гърците взимат приблизително с 5,5 пъти по-висока пенсия.

20

кафал у Солун

преди 8 години

на Ванче от Като Неврокопи му е по-близо у Гоцето отколкото у Драма, та за тва пазарува от тука. а за яйцата пишете смешки - у гръцко у всеки двор кудкудякат кокошки, те не могат да си изядът техните, та ще идват да копуват полски у нас!