12

PD

преди 8 години

Някъде точно около този период започва агресивна експанзия на мюсюлманството, в началото с дескриминативна данъчна политика и кум края с насилствено помохамеданчване. Майсторската каста, имаща о опит и познания, не е била обикновена рая. Мъдрия Български народ има дума за това. Били са от сой.И още една тиражирана глупост, за павликяните, има в статията. Достатъчно силна общност са били, и само мераците на католици и православни са измислили тази теза за преминаването им към друга вяра.

11

Mai june

преди 8 години

Prevenciite na prevenciite na Romkata rabotiat i davat krushi....:-):-):-):-):-)

10

Тихомир томов

преди 8 години

Слаба статия . В Чипровци вдигат въстанието не просто така , а защото смятат , че подходящият момент е настъпил, когато австрийската армия превзема Белград на 6 септември 1688 г.

9

Логичен

преди 8 години

Статията е лишена от здрав разум: "населението се радвало на относителна свобода" ..... И защо, питам аз, се е вдигнало на едно от най-кървавите въстания преди Априлското, след като е имало тая "свобода"??? Изглежда на авторката нещо дава "свободно" между ушите там някъде!!!!

8

edin

преди 8 години

Не ме разбрахте правилно!А турчин сьм,колкото баба Ви е мьжка!

7

Анонимен

преди 8 години

Какво да каже турчина, мълчи като ***, защото и той знае истината.

6

edin

преди 8 години

Относителна свобода-до едно време!После.....!?

5

Анонимен

преди 8 години

Всичко е крадено и отнемано от нашите деди. Кадъна през Босфора не е влизала. Влизала е армия, а армията се състои от мъже.

4

Анонимен

преди 8 години

Браво на старите майстори! В България стоят неоткрити още ценности, закопани от бягащите османски поробители, а техните наследници шарят с карти и тарашат наред и обират каквото докопат.

3

edin

преди 8 години

Представете си,че турчина не е бил по нашите земи!

2

Цанко

преди 8 години

Много съкровища мниго нещо а народа беден,зъл и гладен

1

Анонимен

преди 8 години

Прекрасни образци на старата българска школа занаяти.