12

Анонимен

преди 8 години

Учителите, които в момента преподават в по-голямата си част са същите хора, които са преподавали преди 20 години, когато нашето образование беше на ниво. Следователно не трябва да търсим вината в учителите, а в управлението на системата образование.

11

Анонимен

преди 8 години

Дано цялата образователна система се срина, за да могат да я изградят отново. В момента голяма част от работата на учителя е попълване на картони, дневници и справки... работата с ученика е драстично намалена. От това се оплакват учители от цялата страна. Цялата система е прогнила, а всяко правителство е на принципа - мандат да мине, друг да дойде.. никой не го е еня за знанието на учениците и въобще дали ще има учители след време

10

Анонимен

преди 8 години

Българинът винаги слага каруцата пред коня. Не разбра, че за да се наемат добри учители, трябва да има висока стартова заплта с изпитателни срокове и много стимули. Иначе, като назначиш некадърници, какво качество очаквате. И да увеличавате и да намалявате, те толкова знаят и могат. Трябва стартовата заплата на новите учители да бъде като ИТ сектора с изпитателен срок.

9

Присмехулник

преди 8 години

Ако си вършат работата и има видими резултати от тази работа ,не 10 , 50 заплати да взимат ! Ама сега при това положение на образованието ,където учениците завършват неграмотни средно образование , не мога да се сетя за какво да им се плаща ?!?! За мързел и некадърност ли ?!?! Егати критериите има в България ! Колкото по-малко и по- некачествено работиш ,толкова повече получаваш ! Важното е да си нахален и шум да вдигаш!

8

Кирил Софийски

преди 8 години

Тъкмо са на път да отбият милиционерите , сега пък тези търтеи ! Какво дават за да взимат ?!?! Нивото на образованието ни е под нулата а те искали ! За какво да им се плаща ?!?! За това което получават децата ни и обществото от тях и това което взимат им е много !Страна на нахлниците сме и това е ! Нищо не дават ,но ще взимат !

7

Анонимен

преди 8 години

Никой не иска да се занимава с наследниците на чалга поколението - без цели, без домашно възпитание, но с огромни претенции. Е сега мама и тати ще имат възможността да си обучават отроците- новият закон им дава това право, защото бабите набори на априлският пленум като се пенсионират, а младите като ядат боя от родителското тяло ще преминем масово на самостоятелно обучение.

6

еха

преди 8 години

При заплата от 500 лева месечно, смятайте колко пари са 10 заплати при пенсионирането - 5000 лева. Колкото месечната заплата на един депутат. Мизерници!!!

5

И

преди 8 години

За какви заслуги?!Че от гимназиите излизат 90% неграмотни?!Че,ако ученикът не взима частни уроци при някой преподавател,ще види по-висока оценка на кукуво лято?!

4

??

преди 8 години

a за преподавателите във ВУЗ, които се мъчат с тяхната 'продукция' не се ли предвижда подобна отплата?

3

(-_-)

преди 8 години

Поне като се пенсионират ще вземат една нормална заплата..

2

хахаха

преди 8 години

щели да си споделят опита , те хората само гледат как да излязат от системата без трайни увреждания ... Навремето една легенда разправяше как на запад след 20 години преподаване им отнемали избирателните права ,защо били психически нестабилни и неадекватни и ни беше чудно , за жалост дойде време да го изпитаме на собствен гръб

1

SS

преди 8 години

Кво племе никне в училищата ни,тежко и горко ни ... а заплатите - халал да са им !