97

Анонимен

преди 8 години

През 1800-1900 българите са били около милион и половина , така ако не са били Османците да изгонят големите Катуни с Роми на Запад сметнете колко Население би имало сега в България

96

Shark

преди 8 години

До 258. Да, ще видиш. Нищо на този свят не е останало неплатено, нищичко. Помни това!

95

Анонимен

преди 8 години

До 258домуз *** -кой да води статистика и записки за насилията и издевателствата бе -насилниците ли ??и въпреки всичко има свидетелства -и картини в Австрия и другаде показващи събиране на християнски деца ,всяко пето дете понеже в корана било казано- Sure 8, Vers 41"Когато плячкосвате, 1/5 от плячката принадлежи на Аллах"!!!!!!!!!!!

94

Анонимен

преди 8 години

След подписванеро на Санстефанския мирен договор Румъния недоволства от преминаването на Южна Бесарабия в състава на руската империя, макар че тя получава Северна Добруджа като компенсация.Тогава монархът протестира относно преминаването на Южна Бесарабия в Русия и на Северна Добруджа в Румъния. Така се нарушава целостта на румънския народ, а румънската държава получава чужди земи с чуждо население (Северна Добруджа).

93

Клрил и Методий

преди 8 години

Госпожо Маковеи Вземете си всички роми (***) в Румъния .Както Чаушеско продаде сааските немци през 80 години на германия.

92

God

преди 8 години

На автоматична!

91

Shark

преди 8 години

До 258. Хаха, ще ви се. Земи вие нямате, дори територията на днешна Турция никога не е била ваша изконна земя. Чети нещо различно от корана и се образовай. Земите помнят и няма да забравят престъпленията на вашите деди. Чуждо не искали, та вие освен чуждо друго нямате бе! И запомни едно - още не сте си платили за всичко това! разплатата тепърва предстои и тя ще бъде жестока, помни това..... рожбо на престъпно племе!

90

Анонимен

преди 8 години

До 258земите за които плачеш фарисейски са БЪЛГАРСКИ -това че долнопробни оскотели *** са ги владеели ,не ги прави -твои земи !!Минаретата за които днес реват от мюфтийството са построени върху развалините на църкви. Трябва в Истанбул да се катурне полумесеца от купола на св.София -ако има справедливост на този свят!!!!

89

АМАН

преди 8 години

нахална 'пръчка' - а БЪЛГАРИТЕ в БЪЛГАРИЯ с по-малко права ли да бъдат ?!

88

Кирил Софийски

преди 8 години

ПРИЗНАВАМЕ ВСИЧКИ ТАКА НАРЕЧЕНИ "РОМИ" /ТОВА РИМЛЯНИ ЛИ ЗНАЧИ / ЗАЩОТО НА БЪЛГАРСКИ ИМА ДРУГА ДУМА НО ТУК Я ТРИЯТ ,НА ТЕРИТОРИЯТА НА СТРАНАТА НИ ЗА РУМЪНСКИ ! ТОЙ И ЕЗИКЪТ ИМ Е БЛИЗЪК И НЯМА НИЩО ОБЩО С БЪЛГАРСКИЯ ! МОЛИМ РУМЪНЦИТЕ ДА СИ ГИ ПРИБЕРАТ ИЛИ ПОНЕ ДА СИ ГИ ОСИГУРЯВАТ ! ДА ИМ ПОЕМАТ ЗДРАВНИТЕ И СОЦИАЛНИТЕ ОСИГУРОВКИ ! А ДОКОЛКОТО СТАВА ВЪПРОС ДО ПРАВАТА ИМ , ТЕ И СЕГА СА ПОВЕЧЕ ОТ ТЕЗИ НА БЪЛГАРИТЕ !

87

Анонимен

преди 8 години

Ако османците не бяха дошли, щеше да се случи това, което става с всички слаби страни. Гърция щеше да си вземе земите в Тракия. Сърбия поради сходството на език и вяра по това време езиците ни са почти еднакви, също щеше да получи част от България. Видинското царство щеше да стане част от Унгария. Добруджа, съдейки по нейните връзки с Венеция, щеше да попадне под неин контрол, подобно на Дубровник. Какво би останало от нас на практика нищо. Оказва се, че когато идват османците, нашият етнос, макар и част от тази по-голяма общност, вече е етнос без граници. Добруджа, Търново и Видин, отново

86

Анонимен

преди 8 години

Трижди да е проклет наследника на юдеи Шишман който позволи на тази азиатска орда да се намъкне тук и 500г да граби ,насилва, убива и развращава .В Родопите насилствено са похамеданчвали и от чист българи днес там живеят едни *** които не са турци ,а българи с помътнено самосъзнание и сбъркана религия.Всичко най долно в човешката природа се е събрало в анадолските пришълци -и до днес патим от съвместния живот прекаран с тях и до днес носим белезите от тяхното развращаване .

85

Анонимен

преди 8 години

Ако не са били Османците сега България щеше да е Ромска България с 50% ромско население.Тук не може да има теории. Става въпрос за факти.

84

Анонимен

преди 8 години

РОМИТЕ ПРЕЗ 19 В.При ромите няма идея за създаване на ромска държава.Някои групи се включват в борбите на балканските народи: борбата за самостоятелна църква, борбата за независимост (опълченец на Шипка) и т.н.Нови ромски миграции: от Румъния. Заселват се кадарашите и рударите голямата келдерарска инвазия.

83

persian

преди 8 години

Тогава и румънската държава да признае Българското мнозинство в някой части на България попаднали под тяхна опека

82

до: 100 Анонимен

преди 8 години

След османското нашествие и сътресенията на Балканите големи групи роми тръгват към Западна Европа 15 в.Ромите остават на Балканите няколко века преди да тръгнат към Западна Европа: донасят търсени занаяти, работят за манастирите, намират добро препитание, занимават се също така с гадателство и врачуване.

81

Анонимен

преди 8 години

Какви политически интереси има румънската общност в България?

80

Shark

преди 8 години

До 258. Ами защо тогава ревете постоянно че сте били прогонени. Или вие така просто си ревете за всичко, все да сте нещо онеправдани. Като ви е толкова хубаво там и сте благодарни, хайде да си вземете и остатъците от вашите които ни мърсят страната и да си ги заведете там в силната държава. Това сега дето го написа, че сте доволни и благодарни ще го копна и ще го запазя, и ще го цитирам на такива като теб, които все реват че били прогонени. Ето, ще кажа, вашите хора са доволни, какво мучите

79

Анонимен

преди 8 години

Първа, в исторически план, е общността на т.нар. йерлии - т.е. местни, уседнали роми. Те са потомци на дошлите през периода Х-ХV в. роми, които постепенно усядат и векове наред съжителстват както с българското, така и с турското население. Йерлиите се делят на две големи групи: хорахане-рома (турски роми, мюсюлмани) и дасикане-рома (български роми, християни).

78

Пакостница

преди 8 години

То в България и турци няма,но има новини на турски език. Някои политици си водят кампаниите на турски език защото бил майчин. А бе хора не схващате ли, че докато не си решим проблема с псевдо турци и псевдо политици Гърция, Македония,Румъния и всички нам съседни държави все ще имат претенции към България.