8

Анонимен

преди 8 години

Децата гледат от нас възрастните.

7

Бау

преди 8 години

До 7Аз лично чета за удоволствие и разтоварване. Работата ми провокира достатъчно мисленето ми. Напоследък слушам аудио книги на английски т.к всички тези екрани (телефони, компютри) измарят очите. Все едно някой ти разказва приказка :) За жалост заради пиратството в България няма да видим скоро аудио книги на български.

6

Анонимен

преди 8 години

Младите хора не четат литература, това е истината тези, които го правят сигурно са 5% от всички. Народа е масово неграмотен и не се знае значението на елементарни думи от българския език, което не само е комично, а и направо страшно. Младите хора са с много ограничени интереси, ако въобще такива присъстват в техните глави. Положението е отчайващо. Ако родителите ти се интересуват от турски сериали и поп-фолк, как ще ти купят книга и ще ти обясняват думи от нея, които са нови за теб?!?

5

бг турчин

преди 8 години

В Кърджали до колкото знам има библиотека с турска литература. И от там може да се взимат книги. Мен ми е малко далече. Много от изданията на турски все още не са издавани в България. На турски съм попадал на интересни книги, които в България не са издавани още, но за жалост трябва да отида до Истанбул за да си избера нещо, което наистина би ме заинтересувало. Иначе последната книга, която си свалих от турски торент тракер сайт е "Марсианеца", по която направиха и едноименният филм.

4

Анонимен

преди 8 години

Сигурно е вярно, че расте интересът към българските автори. Лично аз през последните две години съм си купила поне 20 такива книги на фона на 4-5 чужди. И го правя не за да подпомагам българската култура, а защото са наистина хубави. По- близки са ми като душевност, като сюжет, като идеи и нагласа.

3

бг турчин

преди 8 години

Щях и без това да пиша коментар, но вече като видях и долният коментар малко нещата се промениха. Интернета по принцип помага за да се учат и опресняват езици, и за намиране на материали на различни езици. Сигурно съм прочел повече книги на руски отколкото на български в последните ми 15 г. И това е не само заради интернет. По едно време в "Ориндж център" имаше щанд с намалени руски книги, като те бяха някои направо нови, та от там си пазарувах, отделно руските книжарници.

2

Анонимен

преди 8 години

Има и примери някой прочел една книга и на върха!

1

SS

преди 8 години

За БГ аудиторията насочена към криминални приключенски романи (старобългарски загадки) препоръчвам поредицата на Николай Пенчев. Изключителен автор, изключителна поредица от книги, няма да съжалявате да ги прочетете, с нетърпение очаквам лятото да излезе новата му книга и да се потопя в нови приключения.